Čeština pro telemetrii Graupner HoTT
Re: Čeština pro telemetrii Graupner HoTT
Trošku jsem vychladl. Těch 300 hlášek je povětšinou telemetrie. Ono se totiž může nastavit jen maximálně 5 poloh přepínačů, což mi třeba pro F3K skoro nestačí. Ale aspoň něco a je pravda, že nevím jestli jsem to nastavoval správně. Žádnej návod jsem k tomu nečetl a úplně triviální to není. Nicméně dnes vyzkoušeno v praxi a je to každopádně přínos.
Taky jsem na zkoušku před pár dny updatoval MX-20. Jak píše Slowake, tak v Německu je velká spokojenost. Ona ještě přijde finální verze a ta nejspíš znepřístupní výběr základních hlášek k přiřazení. Bylo to tak i u MZ-24PRO.
Bohužel taky mám telemetrické hlášky v angličtině. Snad se dočkáme i češtiny.
Určitě jde přiřadit víc poloh než pět. Mám jich devět. Tři letové fáze a šest poloh dalších přepínačů. U nastavení fází přibyla další stránka vpravo pro nastavení hlášky. České hlášky jsem si dělal v TTSautomate. Tu Balabolku plánuju někdy vyzkoušet.
Bohužel taky mám telemetrické hlášky v angličtině. Snad se dočkáme i češtiny.
Určitě jde přiřadit víc poloh než pět. Mám jich devět. Tři letové fáze a šest poloh dalších přepínačů. U nastavení fází přibyla další stránka vpravo pro nastavení hlášky. České hlášky jsem si dělal v TTSautomate. Tu Balabolku plánuju někdy vyzkoušet.
Ground Penetration Tester
Zdeňku, má mně to 2V017 zajímat? Obvykle poznám jestli mám podvozek venku nebo ne, stejně tak klapky, otevřenou pumovnici nebo zda střílí kulomet...
Jinak to nic nepřináší?
Jinak to nic nepřináší?
jyrry.webnode.cz
Tak jsem si tu betu taky stáhnul, ale jak je to s tou aktualizací? Stačí jí nahrát na SD kartu jako předchozí, nebo je to nějak komplikovanější, jak se o tom dřív psalo?
Já to dělal přes kartu.
janva9 píše:České hlášky jsem si dělal v TTSautomate. Tu Balabolku plánuju někdy vyzkoušet.
Nemci popisujú aj výrobu hlášok v Balabolke. Lenže tieto hlášky nemajú dostatočnú hlasitosť, tak tú upravujú v Audacity. Treba ale dať pozor na premodulovanie, doporučujú tuším max 105 dB.
Hlášky z TTSautomate vyhovujú?
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
-------------
Nahrával jsem vše pomocí kabelu, akorát v tom byl trochu problémek. Bylo potřeba po každém kroku restartovat FUS(Firmware upgrade studio). Jinak nechtěl FUS komunikovat s vysílačem. V mém případě ručně vybrat verzi FW a nahrát do vysílače. Zavřít a znovu spustit FUS a nahrát anglické hlášky. Zavřít a znovu spustit FUS a nahrát vlastní hlášky. Mám FUS V4.7, možná je chyba u mne ale i na GHLounge si někdo stěžoval na podobný problém. Ralf Helbing od Graupnera doporučoval nahrávat pomocí karty, prý je to rychlejší ale kabelem mi to nepřišlo nijak zdlouhavé. A měl jsem přehled o průběhu.
------------
Jirko, ten kdo létá pravidelně jen s několika modely a má vždy stejné osazení přepínačů, tak hlášky ani nepotřebuje ale kdo toho létá více a nepravidelně, tak se to dost hodí. Vyzkoušeno kolegou ve dvou případech. Stálo ho to pěkných pár tisíc. Hlášky pro blokování a odblokování motoru, zapnuté zapalování a učitel-žák beru jako prioritní. (Akorát ta moje MXka pořád mluví jenom do sluchátka. Musím to už nějak pořešit.)
Ground Penetration Tester
Trochu jsem si pohrál, a díky informacím od Malcolmx jsem dodělal hlasy 251 - 284 se stejným hlasem. Pokud chce někdo vyzkoušet - výsledek zde
Naposledy upravil(a) pilot07 dne pát 19.01.2018 10:34, celkem upraveno 1 x.
Diskuze o hláškách byla v jiném vlákně. Asi by měl být odkaz hlavně tady. České hlášky jsou od 12.12.2017 ke stažení tady.
Ale jak teď vidím, už jsou ke stažení i na stránkách Graupner.
ellet píše:Diskuze o hláškách byla v jiném vlákně. Asi by měl být odkaz hlavně tady. České hlášky jsou od 12.12.2017 ke stažení tady.
Máš pravdu, vím že už je.Nicméně Nna stránkách Graupner je ke stažení sice čeština ale hlasy 251-284 jsou anglicky. Začal jsem to dělat už dříve ale až teď dokončil. Cílem bylo dodělat hlášky k těm od Malcomx se stejnými parametry aby to bylo jednotné. Nikoho nenutím to stahovat a používat, jen si říkám, ře se to někomu může hodit
Teď jsem to kontroloval a slyším češtinu i u hlášek 251 - 284pilot07 píše:...na stránkách Graupner je ke stažení sice čeština ale hlasy 251-284 jsou anglicky....
Nejprve jsem si stáhl češtinu zde. Nainstaloval, vše OK. U češtiny od Graupnera nebylo hlášení: Podvozek zatažený (vytažený).
Je tam něco jiného.
Je tam něco jiného.
Tak si ty hlášky předělej ve VDF Editoru. Je to tady už několikrát popsané. Prostě tu co nepotřebuješ nahradíš svojí. Vytvořit jí můžeš v TTS Automate.
Díky.
Nějak jsem nezaregistroval ten prográmek. Už to funguje.
Nějak jsem nezaregistroval ten prográmek. Už to funguje.
Jak už tu psal Janva9, ještě je dobré po vygenerování hlášky, upravit v nějakém audio editoru její hlasitost a ořezat ticho na začátku a konci hlášky.