Nechtěl jsem se do tohohle demagogickýho boje moc vměšovat, ale rád bych se taky vyjádřil. Sám mám Horuse, osobně ho nikomu nevnucuji, stejně tak opentx. U mě vyhrála cena, za kterou jsem no sehnal, ale (aspoň z mého pohledu) je to na úkor kvality. Ne že by to bylo špatné rádio, chraň bůh, ale prostě jako student elektrotechniky tam vidím věci, kde čínan ubral.
Na druhou stranu, původně jsem byl rozhodnutý pro Graupner MC 26, určitě skvělé rádio, prostudoval jsem si komplet návod abych věděl jak se programuje a zrovna lehký mi to nepřišlo, ale zvládl bych to bez problémů. První model do opentx jsem nastavoval dva večery, teď tam bez problémů udělám víceméně cokoliv. Za výhodu považuji i to, že když nevím jak nastavit nějakou kulišárnu, bez problémů to vygoogluju, což je zásluha velký komunity lidí, co mají Frsky rádia.
Jako top vidím Jeti, jsem na techniku trochu pedant a jejich zpracování je pohlazení po duši. Když se ale zeptám sám sebe jestli na poletování s polystyrenovýma letadlama má pro mě cenu investovat 30+ tak nemá.
Nebýt slevy na Horuse, měl bych graupner, jelikož chci lítat i koptery, je to asi výhoda. Zvažoval jsem i Hi-Tec a další, ale měl jsem podmínku nativní hlasové telemetrie.
Osobně si myslím, že se dnes nedá koupit vyloženě špatné rádio, je jen potřeba zvážit finanční možnosti, svoje potřeby a užitnou hodnotu rádia. Jelikož vím, jak rychle se technologie vyvíjí, nekupoval bych nutně to nejdražší co si můžu dovolit, pokud to nutně nepotřebuju (

). Za 3, 5 let stejně bude něco mnohem dál. Vzpomeňte si na dřívější vrchol, FM syntézu na 35 MHz, kolik to stálo a kde to dneska je. Je samozřejmě rozdíl jestli si můžu dovolit rádio za 6 nebo za 50 tisíc, v prvním případě bych samozřejmě "to nejlepší" bral. To jsem se rozepsal tak, že jsem zapomněl co z toho vlastně mělo vyplynout