FrSky Taranis - páté pokračování
Re: FrSky Taranis - páté pokračování
Áno, fungujú.
RCStudio píše:Vyzkousime, EU varianta na ceste. Tusim ze to bylo 10mW telemtrie a 500mW bez
Super tesim sa na postrehy a vysledok range testu a testu dosahu telemetrie.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Zdravím, tak mě napadlo na co se dá použít BT v našich vysílačích? Na spojení učitel - žák. (nevyzkoušeno - nemám druhý vysílač s BT) Projížděl jsem internet, narazil jsem na dvě aplikace( FRS Logger a FrSky Dashboard). Mobil mi moje E-čko se zapnutým BT našel ,ale aplikace se sním nespojí. Víte o nějakém využití BT ?? Jiné aplikaci ??
Záznam logu do mobilu nebo Tabletu a prohlédnutí na letišti by bylo docela dobrý.
Mohl by se hodit ve spojení s GPS modulem a ztrátou modelu v kukuřici, řepce. Pozici zadat do navigace v mobilu a ulehčilo by to hledání.
Záznam logu do mobilu nebo Tabletu a prohlédnutí na letišti by bylo docela dobrý.
Mohl by se hodit ve spojení s GPS modulem a ztrátou modelu v kukuřici, řepce. Pozici zadat do navigace v mobilu a ulehčilo by to hledání.
- Standa Stuchlý
na GPS modul FrSky bych se moc nespoléhal. Sice jako že funguje, ale jak, to si raději ověř. Já jej z modelu pro jeho nevěrohodnost údajů vyndal.
Ale jinak s tím načítáním dat do tabletu nebo mobilu by to bylo fajn.
Ale jinak s tím načítáním dat do tabletu nebo mobilu by to bylo fajn.
Taky GPS modul nemám, jak moc je přesný a spolehlivý modul FrSky nevím. Jen mě napadlo to hledání ve vzrostlém porostu řepky a nebo kukuřice, každá pomoc se hodí, né každý má kopteru a monitor aby létal nad polem a hledal kde je zapíchnuté ero. Přece jen určit směr a polohu s nějakým rozptylem,je lepší než křižovat půlku pole.
Odesláno z mého EVA-L09 a podpis odstraním
- Standa Stuchlý
jednou jsem hledal 3m větroně v trávě asi 2 hodiny. když jsem jej konečně našel, tak jsem zjistil, že jsem chodil kolem něj snad na 5 metrů. Od té doby tam mám na jednom kanále pípátko. Lepší než GPS FrSy. Rozepisovat se o ní raději nebudu.
Tak se trochu rozepiš vo tom pípátku.Já sem už o jeden model přišel 
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Potreboval by som poradiť kamošovi, a už dlho nesledujem vývoj a nemám hlavne vôbec skúsenosti s GPS a vecami okolo riadiacich jednotiek.
Lietaval a dúfajme že zase bude, aj lodičky robil, ale má pauzu (malé dieťa) a vysielač predhistorický.
Chcel by teraz hlavne rybársku lodičku a to ideálne s gps autopilotom - aspoň dva "waypointy" ktoré by si ideálne uložil za jazdy z aktuálnej polohy, a nejakú telemetriu (hlavne spotrebovanú kapacitu baterky).
Ako prvé som mu povedal nech zoberie Taranis X9D plus, a ešte tam pozeral po XMPF3E čo by mal byť príjmač spolu s nejakou jednotkou. To by mohlo byť cenovo ešte prijateľné, a že potom sa teda nejak uvidí.
- nebol by lepší novší vysielač X7 (možno "S" ktorý je za podobnú cenu a má tie hall gimbaly a píše sa SD karta aspoň do 8G?)? Aj keď slidre a nejaký prepínač navyše by sa mohol hodiť, no iné rozdiely som moc nenašiel..
- je GPS v tej XMPF3E dobré či nie? Ak to bude uchádzať o niekoľko viacej metrov, asi to nebude použiteľné (vraj) a to by sa teda musel obzerať po niečom inom.
- snažil som sa hľadať ale začinam to vzdávať, nejaký triviálny príklad ako uložiť aktuálnu polohu a potom sa k nej vrátiť (plus nakoniec RTH) som akosi nenašiel, nevedel by ma niekto nasmerovať?
Lietaval a dúfajme že zase bude, aj lodičky robil, ale má pauzu (malé dieťa) a vysielač predhistorický.
Chcel by teraz hlavne rybársku lodičku a to ideálne s gps autopilotom - aspoň dva "waypointy" ktoré by si ideálne uložil za jazdy z aktuálnej polohy, a nejakú telemetriu (hlavne spotrebovanú kapacitu baterky).
Ako prvé som mu povedal nech zoberie Taranis X9D plus, a ešte tam pozeral po XMPF3E čo by mal byť príjmač spolu s nejakou jednotkou. To by mohlo byť cenovo ešte prijateľné, a že potom sa teda nejak uvidí.
- nebol by lepší novší vysielač X7 (možno "S" ktorý je za podobnú cenu a má tie hall gimbaly a píše sa SD karta aspoň do 8G?)? Aj keď slidre a nejaký prepínač navyše by sa mohol hodiť, no iné rozdiely som moc nenašiel..
- je GPS v tej XMPF3E dobré či nie? Ak to bude uchádzať o niekoľko viacej metrov, asi to nebude použiteľné (vraj) a to by sa teda musel obzerať po niečom inom.
- snažil som sa hľadať ale začinam to vzdávať, nejaký triviálny príklad ako uložiť aktuálnu polohu a potom sa k nej vrátiť (plus nakoniec RTH) som akosi nenašiel, nevedel by ma niekto nasmerovať?
Pípák je samozřejmě dobrý, ale občas když to spadne odpojí se napájení a už to nepípá. A v tom porostu snadno jeden ztratí orientaci.
Pro RCstudio, je nějaká app na další využití toho Bt.
Pro RCstudio, je nějaká app na další využití toho Bt.
coro píše:.....
Nazdar
Všetky tieto vysielače s OpenTx majú viacmenej rovnaké možnosti - odlišujú sa len HW.... veľkosť a farebnosť displeja, napájanie, nabíjač, vibračný modul, bla bla....
Možnosti mixov sú viacmenej rovnaké - pokiaľ máš patričný HW... Haptic modul a pod...
Interne na rádiu mixuješ 32 kanálov.....
Podstatné je používať Xkové príjmače, kôli prenosu telemetrie s protokolom SmartPortu.... Je možné si bastliť telemetriu aj svoju.. viď OpenVario....
Možnosť logických spínačov a spec funkcii ťažko nájdeš v podobnej cene niekde inde... Možnosť LuaScriptu.... proste hodne peňazí za málo muziky.
No ale možnosť - nutnosť si veci vymýšľať sú pre mnoho ľudí odstrašujúce.... Pokiaľ si to chceš pozrieť - stiahni si OpenTx SW - je tam aj simulácia funkcie rádia..... takže dá sa vyskúšať aj bez rádia....
Ak chceš, môžem ti k tomu poslať svoje dáta s nastavením lietadiel....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1, ja mám T9x s OpenTX oddávna, len tam je smiešny Atmega a nejaké LUA okolo mňa zatiaľ nešlo.
Ponovom si vybral Horus X10 že keď už niečo kupuje nech to má perspektívu - proti tomu neprotestujem, aj keď vyššiu spotrebu displeja vnímam negatívne.
Skorej mi ide o to, ako a s akým modulom/riadiacou by sa najjednoduchšie dalo všetko zložiť dokopy a aspoň teoreticky sa dostať k tým waypointom.
Ponovom si vybral Horus X10 že keď už niečo kupuje nech to má perspektívu - proti tomu neprotestujem, aj keď vyššiu spotrebu displeja vnímam negatívne.
Skorej mi ide o to, ako a s akým modulom/riadiacou by sa najjednoduchšie dalo všetko zložiť dokopy a aspoň teoreticky sa dostať k tým waypointom.
coro: ať si ten tvůj kamarád na banggodu koupí ardupilota+GPS modul a v programu mission planer si naprogramuje co bude chtít. Třeba i to aby mu lodička jezdila po naprogramované trase i když bude mít vypnutý vysílač. Bližší rady přes SZ.
Frsky HORUS
- Standa Stuchlý
hipa píše:Tak se trochu rozepiš vo tom pípátku.Já sem už o jeden model přišel
tak třeba Janek tu předvedl zajímavé pískle, já použil šuplíkové od Belu. Podíval jsem se na net a promazal hned své povídání. Je tam toho spousta, tak proč improvizovat.
Nebo třeba tohle
https://hobbyking.com/en_us/signal-loss ... inder.html
https://www.mojerc.cz/index.php?option= ... gLQkPD_BwE
a mnoho jiných.
V minulosti jsem zakoupil podobný pípák od uživatele Josef Švejk. Sám je vyrábí a nejsou drahé. Ale myslím, že už sem moc nechodí.