Kolik Vám je let a jak dlouho modelaříte
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Kolik Vám je let a jak dlouho modelaříte
Já jsem ročník 83, modelařím od léta 89, vše jsem musel zvládat systémem nauč se sám. První RC u mě bylo v roce 92. Bez násilí se přiznávám že jsem chronický stavěč který na létání (nejradši volňásky)a ježdění nemá moc chutí
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Som ročník 1964, s modelárčením pri mojej skleróze je to ťažšie: neviem či sa to ráta, ale povedzme tak od nejakých 12 rokov vyššie Vosa a Kolibrík ( tak sa to volalo? Jedno bolo klzák a druhé malo vrtuľu na gumičku... ) + nejaké kupované stavebnice ( lovím v pamäti Delfín s S2(?) - to bol taký nízkotlaký tryskový motor - Dana + Tom - to boli nejaké voľne (u)lietajúce vetrone a potom niečo polystyrénové na motor CO2 - ale to už si nepamätám ako sa volalo ). Aj sme s kamarátom chodili nejaký rôčik do domu pionierov, najprv k leteckým modelárom, potom k raketovým, ale nejak nás to organizované modelárčenie nechytilo, radšej sme si doma nejaké rakety zbastlili. RC súprava bola pre mňa príšerne drahá vec, takže sa nekonala. Tak od 17 rokov vyššie som s tým skončil až ... v r. 2009 ženu napadlo, že mi spraví radosť a zasponzorovala mi k narodeninám päťkanálovú nepočítačovú súpravu Spektrum DX5e a k tomu ASW-28 od Pelikána. Určite to už veľakrát oľutovala, pretože odvtedy som RC postihnutý... 
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Ročník 67, začal jsem zhruba v 10 nějakou A3kou, ve 14 první rádiák (varianta Liona s dvoukanálem Acoms). Pak někdy mezi 21-28 totální pauza při stavbě domu, což požralo všechen čas i peníze. Od 30 zase po troškách a nepříliš intenzivně (nový model tak vždy po roce), funkčních jich tak mm kolem 15.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
1953 a zkouším to asi od 2009, nebo tak nějak. Teď už 3 roky pauza.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
- Tom75
- Kontaktovat uživatele:
Ročník 75. Když mi bylo 7 let, tak soused zalítaval model na CO2, tehdy mě to chytlo a začalo moje lepení letadýlek. Ve 12-ti koupen upoutanec Rondo s MVVS 1,5, po rozbití koupen na inzerát starší vysílač Modela a postaveny další modely, atd. S několika pauzama modelařím dodnes.
Jsem ročník 63. Modelařím přibližně od roku 71. Můj první samostatný model byla Dana od Igry. První motor byl ruský detoňák MK 17.
Rocnik 82 a modelarim od roku 2007.
Auta, lode, vrtulniky, vetrone, koptery, to vse mi proslo rukama.
Auta, lode, vrtulniky, vetrone, koptery, to vse mi proslo rukama.
1966.
Jako předškolák jsem u strýce v Brně opatrně obhlížel modely, zejména makety lodí - samozřejmě jen obhlížel...
Pak jsem ve škole objevil vystřihovánky z ABC, to bylo první, co jsem zkusil.
Odstartovalo to definitivne Picolo o Vánocích 1974 a od té doby už jsem postižen modely
Jako předškolák jsem u strýce v Brně opatrně obhlížel modely, zejména makety lodí - samozřejmě jen obhlížel...
Pak jsem ve škole objevil vystřihovánky z ABC, to bylo první, co jsem zkusil.
Odstartovalo to definitivne Picolo o Vánocích 1974 a od té doby už jsem postižen modely
Naposledy upravil(a) Steve dne sob 30.12.2017 12:01, celkem upraveno 1 x.
Já jsem ročník 1966
a někdy v 7-8 rocích mne děda zasvětil do stavby balsových házedýlek. Pak plastikáče a dlouho vláčky. Koncem základky mne strýc učil účka a práci s detonačními motory. První RC byla auta a nakonec jsem vyzkoušel vše, kromě raket a RC vrtulníků ...
a někdy v 7-8 rocích mne děda zasvětil do stavby balsových házedýlek. Pak plastikáče a dlouho vláčky. Koncem základky mne strýc učil účka a práci s detonačními motory. První RC byla auta a nakonec jsem vyzkoušel vše, kromě raket a RC vrtulníků ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak Vás asi všechny trumfnu. Ne za sebe, ale za kámoše Zdenka Honzáka. Letos na jaře mu bylo 90 let a stále s náma chodí lítat motorový větroně a motoráky na 6,5 ccm. Sice každou chvíli něco rozbije, za pár dní to spraví ale stále ho to baví. Od kdy modelaří nevím, ale kámoš s ním byl poprvé na soutěži v roce 1963. Jo a kromě modelařiny ještě maluje akvarely.
Toho věku a svěžesti se většina z nás nedožije...
Jirka
Toho věku a svěžesti se většina z nás nedožije...
Jirka
..tak když už to tu chlapi oživili, tak tě potěším - já su r. 93, takže 24. RC létám dva roky? A předtím papírové modely.Wormsnake píše:Týjo mohl by se tu přihlásit někdo pod 30? To jsem tu jako nejmladší? A skoro nejméně zkušený! Na druhou stranu je tu spousta kapacit podle let v oboru, klobouk dolů!
Ale je to dobře že je tu tolik zkušených borců to dost vyzvihuje úroveň fóra.
Ve zkušenostech mám hádám i na tebe mnoho co dohánět
- Pišta
- Kontaktovat uživatele:
Jsem r.69, modelařím od 10 roků, u nás v kroužku v Tišnově jsme začínali na házedlech - pár soutěží, pak A3 - A1, na učňáku
hlavně dvacetinky a CO2. Po vojně první rádio ACOMS 2ch. a model Spurt na Juniora. Pak rodina, velmi omezený rozpočet, takže nic moc.
Několikero stěhování, v 90sátých to nebylo s bydlením jednoduchý. S přestávkami modelařím dodnes, asi je to nevyléčitelné postižení.
Ale baví mě to a asi nepřestane.
hlavně dvacetinky a CO2. Po vojně první rádio ACOMS 2ch. a model Spurt na Juniora. Pak rodina, velmi omezený rozpočet, takže nic moc.
Několikero stěhování, v 90sátých to nebylo s bydlením jednoduchý. S přestávkami modelařím dodnes, asi je to nevyléčitelné postižení.
Ale baví mě to a asi nepřestane.
Futaba včíl 9Z opět 35 Mhz PCM
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ročník 87. Od roku cca 2000 veliký fanatik - až nemocnej do vrtulníkové techniky, studium konstrukcí, studium aerodynamiky, studium teorie letu vrtulníku, mechaniky letu a všeho možného okolo vrtulníků.
Od roku 2009 již konečně aktivně řízení modelů vrtulníků.
Nejsem modelář, ale považuji se za pilota RC elektrického vrtulníku, se skromností o sobě snad mohu prohlásit, že jej dovedu postavit, navrhnout a spočítat nejvhodnější a nejúčinější kombinaci elektro pohonu, udělat si hodinové revize či GO včetně nastavení a záletu. A po nehodě občas také bohužel opravit. Jednu dobu jsem se radami začátečníkům a nastavováním mechanik vrtulníků nebo zalétáváním i dokonce zajímal.
Bohužel létat moc neumím, takže je naštěstí se pořád co učit.
Zato vykecávat se u kafe na letišti umím perfektně.

Od roku 2009 již konečně aktivně řízení modelů vrtulníků.
Nejsem modelář, ale považuji se za pilota RC elektrického vrtulníku, se skromností o sobě snad mohu prohlásit, že jej dovedu postavit, navrhnout a spočítat nejvhodnější a nejúčinější kombinaci elektro pohonu, udělat si hodinové revize či GO včetně nastavení a záletu. A po nehodě občas také bohužel opravit. Jednu dobu jsem se radami začátečníkům a nastavováním mechanik vrtulníků nebo zalétáváním i dokonce zajímal.
Bohužel létat moc neumím, takže je naštěstí se pořád co učit.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
OPR píše: Zato vykecávat se u kafe na letišti umím perfektně.
K tomu není potřeba ani to kafe.
Jirka
Celeron píše:K tomu není potřeba ani to kafe.![]()
Jirka
Kolikrát ani to letiště
jyrry.webnode.cz