Začátečnické dotazy o akumulátorech
- emajko159
- Kontaktovat uživatele:
Re: Začátečnické dotazy o akumulátorech
To je nejaká blbosť. Okrem toho že by to začalo horieť tak či tak určite, tak aj keby nie, tak hlbokým vybitím by sa kompletne zničili.
- JosefSvejk
Píše vybité, ne hluboko vybité.
A proč by měla lipolka začít hořet? To už vůbec nechápu.
A proč by měla lipolka začít hořet? To už vůbec nechápu.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ahoj, natvrdo nafúknutý článok v 3S som prepichol aj ja (skoro ma zastrelili po internete). Len nesmieš prepichnúť elektródy, len obal. Ako elektrolyt je organické rozpúšťadlo, horľavé. Ale ani vzniknutý plyn sa nevznieti sám, potrebuje inicializáciu.
Za posledné roky som klincom likvidoval mnoho bateriek, 20, možno 30 ks. Plyn sa vzňal len pri jednej, bola to 5S 5000mAh. Bola skoro plne nabitá a teplo od skratu dokázalo zapáliť plyn (http://www.4k.sk/rc/rc-tech-batmer.htm). Druhá rovnaká a všetky ostatné len dymili rôznou intenzitou.
Za posledné roky som klincom likvidoval mnoho bateriek, 20, možno 30 ks. Plyn sa vzňal len pri jednej, bola to 5S 5000mAh. Bola skoro plne nabitá a teplo od skratu dokázalo zapáliť plyn (http://www.4k.sk/rc/rc-tech-batmer.htm). Druhá rovnaká a všetky ostatné len dymili rôznou intenzitou.
emajko159 píše:To je nejaká blbosť. Okrem toho že by to začalo horieť tak či tak určite, tak aj keby nie, tak hlbokým vybitím by sa kompletne zničili.
Blbosť to nie je, tiež som to na nete čítal ako prepichnúť nafúkli obal batérie a potom zalepiť, ale nemôžu byť vybité pod hranicu akú znesú. Hlavne nesmie urobiť skrat ako tu je písané
Rozobral som tiež jeden článok, a nič sa nestalo lebo bol "mrtvy" pri napätí by to bolo akože riskantne, lebo ako tu je písane je tam horľaví elektrolyt.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
skybreaker píše:Někde jsem četl, že týpek rozdělal obal na Lipolce na jednotlivý nafouklý články, vybitý je propíchnul a pod vakuem znova zalepil.
A jaký to má mít smysl?
- skybreaker
nemá nafouklý baterky
skybreaker píše:nemá nafouklý baterky
Důvod?
v mojom prípade boli dôvody 3:
- bola taká natlakovaná, že sa už nedala ani stlačiť, bál som sa, že vybuchne - 67,3%
- trochu som mal problém s miestom - 12,7%
- chcel som vyskúšať, čo to urobí - 19%
P.S. To chýbajúce 1% je neistota, chyba, odchýlka ......
- bola taká natlakovaná, že sa už nedala ani stlačiť, bál som sa, že vybuchne - 67,3%
- trochu som mal problém s miestom - 12,7%
- chcel som vyskúšať, čo to urobí - 19%
P.S. To chýbajúce 1% je neistota, chyba, odchýlka ......
Aha. Fungovat nemusí, hlavně že se vleze... 
zdzd píše:Aha. Fungovat nemusí, hlavně že se vleze...
Trefné
- skybreaker
Fakt si myslíte, že upuštěná nafouklá Lionka nebude fungovat?
Neměl jsem potřebu to zkoušet, ale fungovat to může. Otázkou je jak dlouho a jak dobře. Tím, že "něco" z baterky upustím, tak to tam musí chybět, jinak by to tam nebylo.
Ona to zas tak debilní otázka není, samotného by mne zajímalo, co se vlastně nafoukne a co tedy z LiPOL při hypotetickém vyfouknutí zmizí.
Provozovat podobné pokusy mě sice nijak neláká, ale teoretický podklad k tomu bych si přečetl rád...
Provozovat podobné pokusy mě sice nijak neláká, ale teoretický podklad k tomu bych si přečetl rád...
- JosefSvejk
jio píše:Neměl jsem potřebu to zkoušet, ale fungovat to může. Otázkou je jak dlouho a jak dobře. Tím, že "něco" z baterky upustím, tak to tam musí chybět, jinak by to tam nebylo.
Myslíš, že by jako mohly chybět třeba 2 ccm plynu (u hodně velké a hodně nafouklé baterky), který se "odpařil" z elektrolytu?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ne, myslím, že ten plyn z něčeho vznikl a v tom "něčem" (že by vodivý polymer?) pak musí to, co s tím plynem vyfouklo ven, chybět.