Pravidla pro létání s coptérami v různých zemích

Všechno ostatní co nějakou souvislost s coptérami, ale nevejde se do jiného coptér tématu
Odpovědět
Zpráva
Autor
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pravidla pro létání s coptérami v různých zemích

#106 Příspěvek od MarkAurel »

DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
kraro

#107 Příspěvek od kraro »

Tady je také pár info ohledně Německa ..... https://www.dmfv.aero/allgemein/die-neu ... rsordnung/
noezor

#108 Příspěvek od noezor »

Zdravím,

chystám se v létě na Srí Lanku a tak by mě zajímalo jak to tam teď je? Máte nějaké zkušenosti? Co jsem tak narychlo pročetl tak do 1 kg by neměl být problém, ale co můj dji phantom 3 standard s váhou lehce přes kg? Díky Díky za jakékoli poskytnuté info
Alesonky

#109 Příspěvek od Alesonky »

Ahoj,
Jak to je dneska se Slovenskem, hledal jsem to, nejakou mapu, ale nenasel...konkretne mne zajima okoli Popradu, kde je letiste...
Tatranska Lomnice, diky

MarkAurel píše:Tak aj v nemecku nieco nove:
http://dronehitech.com/en/new-drone-reg ... n-germany/
pjetro15

Lietanie s dronom v chorvátsku

#110 Příspěvek od pjetro15 »

Zdravím , chcem sa vás opýtať v júli sa chystám do chorvátska do Senj a chcel by som si so svojim dji phantom 3 natočiť nejaké zábery vie niekto ako to je v chorvátsku ? čo som sa dočítal nieje potrebná licencia takže môžem pohode lietať ? Ďakujem za odpoveď...
salamander

Re: Lietanie s dronom v chorvátsku

#111 Příspěvek od salamander »

Ja chodím do Sukosan
a je tam kopec videí s koptery ...
Baharis
Kontaktovat uživatele:

Re: Lietanie s dronom v chorvátsku

#112 Příspěvek od Baharis »

Když nebudeš moc opruzovat, nikdo ti nic neřekne. Kde není žalobce není soudce.

Já před 14ti dny během týdení plavby lítal na Žutu zátoky Bizikovica a ACI marína Žut, na Murteru zátoka Vučigrade potažmo městečko Murter, maríny Hramina a Betina a pak ještě kolem ostrůvku Murvenjak pod Pašmanem. Chtělo se mě i při kotvení u mola v Šibeniku, ale tam jsem cítil že by to mohlo dělat v již plnou sezónu problémy.
Chce to trochu uvažovat a vcítit se do myšlení lidí dole. Počkat si třeba až nebude plno....
DJI Mavic Pro / Galaxy S8+ / GPS Lokátor TK102-2
FlyBear

#113 Příspěvek od FlyBear »

Speciálně pro dr0nisty udržuje celkem solidní přehled o pravidlech ve světě server Heliguy.
Poslední aktualizace z 6.7.2017:

https://www.heliguy.com/blog/2016/06/14 ... urope-link
Keryx

#114 Příspěvek od Keryx »

ted jsem mrknul na podminky letani na Slovensku. Tam se urady uz uplne zblaznily. S kamerou si ani neskrtnete. viz Legislatíva v oblasti UAV alebo ako (ne)lietať s dronmi na Slovensku http://smartwear.sk/legislativa-v-oblasti-uav-alebo-ako-nelietat-s-dronmi-na-slovensku/
kraro

#115 Příspěvek od kraro »

Keryx píše:ted jsem mrknul na podminky letani na Slovensku. Tam se urady uz uplne zblaznily. S kamerou si ani neskrtnete. viz Legislatíva v oblasti UAV alebo ako (ne)lietať s dronmi na Slovensku http://smartwear.sk/legislativa-v-oblasti-uav-alebo-ako-nelietat-s-dronmi-na-slovensku/

To je model, který platí v Rakousku od 2013 a SK ho v malé úpravě přebrali.
V roce 2013 se vše řešilo ještě domluvou, když nějaký turista tam létal. Od 2014 již pokuty, teď tam už nikoho létat neuvidíš.
zdzd

#117 Příspěvek od zdzd »

kraro píše:To je model, který platí v Rakousku od 2013 a SK ho v malé úpravě přebrali.
V roce 2013 se vše řešilo ještě domluvou, když nějaký turista tam létal. Od 2014 již pokuty, teď tam už nikoho létat neuvidíš.

Což je naprosto v pořádku...
jakub-maly

Povolení pro převoz koptéry v letadle

#118 Příspěvek od jakub-maly »

Zdravím,
někde jsem tu na fóru před rokem našel článek, kde se řešilo povolení pro přepravu koptéry na palubě letadla.
Může mi někdo pomoci, nemohu to najít.
děkuji
Amper

Re: Povolení pro převoz koptéry v letadle

#119 Příspěvek od Amper »

osobne jsem to nezkousel ale co vim tak neni problem s copterou ale hlavne s baterkama. Doporucuju kontaktovat aerolinky, kazda ma pravidla trochu jina.

Jo a docela bych mel strach prevazet neco domaci vyroby, prece jen - je to spousta dratu a elektroniky bez jasneho vyrobce a muzou si to splest s cimkoliv, ze :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
dt

#120 Příspěvek od dt »

Hlavně to nedávat do odbaveného zavazadla ale mít to s sebou v příručním. Já jsem takhle nechal v odbaveném nabíječku na mobil a ten skenovací rentgen (nejspíš) mi ji zničil. Po příletu na místo ani ťuk, byla úplně mrtvá. A kolega z práce takhle přišel o elektrický kartáček na zuby.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - jiné“