Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Podarilo sa mi zmenit rotaciu prehodenim kablikov k motoru [tazko ale dostal som sa tam]
Ale mam iny problem prvy vzlet trval asi 10sekund potom sebou flakol o zem.
Z auto logu sa mi zda ze je zaruseny kompas alebo sa pletiem ?
Prikladam log.
Log File C:\Program Files (x86)\Mission Planner\logs\QUADROTOR\1\2017-07-03 19-10-13.log
Size (kb) 286.3857421875
No of lines 4030
Duration 0:00:10
Vehicletype ArduCopter
Firmware Version V3.4.3
Firmware Hash 2c7628f3
Hardware Type
Free Mem 0
Skipped Lines 0
Test: Autotune = NA -
Test: Brownout = GOOD -
Test: Compass = FAIL - Large change in mag_field (44.97%)
Max mag field length (583.07) > recommended (550.00)
Test: Dupe Log Data = GOOD -
Test: Empty = GOOD -
Test: Event/Failsafe = GOOD -
Test: GPS = GOOD -
Test: IMU Mismatch = GOOD - (Mismatch: 0.72, WARN: 0.75, FAIL: 1.50)
Test: Motor Balance = GOOD - Motor channel averages = [1178, 1220, 1158, 1202]
Average motor output = 1189
Difference between min and max motor averages = 62
Test: Parameters = GOOD -
Test: PM = NA -
Test: Pitch/Roll = NA -
Test: Thrust = NA -
Test: VCC = WARN - VCC min/max diff 0.383496v, should be <0.3v
Ale mam iny problem prvy vzlet trval asi 10sekund potom sebou flakol o zem.
Z auto logu sa mi zda ze je zaruseny kompas alebo sa pletiem ?
Prikladam log.
Log File C:\Program Files (x86)\Mission Planner\logs\QUADROTOR\1\2017-07-03 19-10-13.log
Size (kb) 286.3857421875
No of lines 4030
Duration 0:00:10
Vehicletype ArduCopter
Firmware Version V3.4.3
Firmware Hash 2c7628f3
Hardware Type
Free Mem 0
Skipped Lines 0
Test: Autotune = NA -
Test: Brownout = GOOD -
Test: Compass = FAIL - Large change in mag_field (44.97%)
Max mag field length (583.07) > recommended (550.00)
Test: Dupe Log Data = GOOD -
Test: Empty = GOOD -
Test: Event/Failsafe = GOOD -
Test: GPS = GOOD -
Test: IMU Mismatch = GOOD - (Mismatch: 0.72, WARN: 0.75, FAIL: 1.50)
Test: Motor Balance = GOOD - Motor channel averages = [1178, 1220, 1158, 1202]
Average motor output = 1189
Difference between min and max motor averages = 62
Test: Parameters = GOOD -
Test: PM = NA -
Test: Pitch/Roll = NA -
Test: Thrust = NA -
Test: VCC = WARN - VCC min/max diff 0.383496v, should be <0.3v
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
v jakym mode jsi startoval ? Pokud ve stabilize tak se me nezda ze by kompas zpusobil nejake flakani o zem.
Priste to chce video
Priste to chce video
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Startoval som v stabilize ale potom ked to zacalo robit psie kusy prepol som na RTL v nadeji ze sa umuri a vrati sa no uz bolo asi neskoro zacal proste nekontrolovatelne ulietat dozadu a hore a tak som stiahol plyn a zapol RTL ale flakol sa stranou na zem odniesli to dve vrtule a stratil som video vysielac. Kamerovat je to samemu dost tazko ked mas plne ruky prace s udrzanim stroja akotak vo vzduchu.
zdravím chapi, pořídil jsem trikopteru a osadil jsem ji pixracerem, při pokusu o vzlétnutí se pouze točí okolo své osy.
hledal jsem řešení na netu ale nějak sem nic nenašel, ani na apm, to by mělo být stejné, ještě jsem zkoušel i apm2.8 a to dělalo to samé.nemáte někdo tip, hledal sem i nastavení serva ale všichni co jsem objevil to měli jako já akorát že já vzhledem k tomu že pixracer má jen 6 vstupů sem musel změni rc 7 na rc 5.
díky za každy tip.
hledal jsem řešení na netu ale nějak sem nic nenašel, ani na apm, to by mělo být stejné, ještě jsem zkoušel i apm2.8 a to dělalo to samé.nemáte někdo tip, hledal sem i nastavení serva ale všichni co jsem objevil to měli jako já akorát že já vzhledem k tomu že pixracer má jen 6 vstupů sem musel změni rc 7 na rc 5.
díky za každy tip.
1. zkontrolovat otaceni vrtuli
2. zkontrolovat zda spravne detekuje smery nebo neujizdi kdyz se nehybe (v MP)
3. vzit do ruky, sundat vrtule, vypnout prearm checky a zkusit zda kdyz budes hybat copterem tak se snazi dorovnat natacenim serva na spravnou stranu. Pozor na to ze nemuzes hybat moc razantne jinak ti to hodi chybu EKF.
ohledne toho serva premapovaneho na rc 5 - podivej se jakou hodnotu mas BRD_PWM_COUNT. Defaultne je to 4 a pixracer ma vystupy jako auxy. Tj. pokud je BRD_PWM_COUNT = 4 tak je 5 a 6 pro rele a nejde tam PWM. Musis to zmenit na BRD_PWM_COUNT = 6, pak tam jde i PWM
2. zkontrolovat zda spravne detekuje smery nebo neujizdi kdyz se nehybe (v MP)
3. vzit do ruky, sundat vrtule, vypnout prearm checky a zkusit zda kdyz budes hybat copterem tak se snazi dorovnat natacenim serva na spravnou stranu. Pozor na to ze nemuzes hybat moc razantne jinak ti to hodi chybu EKF.
ohledne toho serva premapovaneho na rc 5 - podivej se jakou hodnotu mas BRD_PWM_COUNT. Defaultne je to 4 a pixracer ma vystupy jako auxy. Tj. pokud je BRD_PWM_COUNT = 4 tak je 5 a 6 pro rele a nejde tam PWM. Musis to zmenit na BRD_PWM_COUNT = 6, pak tam jde i PWM
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Vrtule sem koukal tak špatně mám, napravím, ale když už sem je sundával tak sem zkoušel s kopterou hýbat a servo se nehlo, to bude ten problém, vysílačem s ním hýbu, BRD_PWM_COUNT mám na 6.
v tom pripade zkontrolovat nastaveni, to presmerovani asi neni uplne korektni.
- zkontroloval bych MOT_YAW_SV_ANGLE
- podival bych se zda hodnota 39 neni jeste na nejakem jinem servu nez te 5tce
- zkontroloval bych MOT_YAW_SV_ANGLE
- podival bych se zda hodnota 39 neni jeste na nejakem jinem servu nez te 5tce
jo a jeste jedna vec - kompas zkalibrovanej mas a declinaci mas spravne ?
tak hodnota MOT_YAW_SV_ANGLE je 30, hodnota 39 už není nikde na žádném jiném, kompas zkalibrovaný vše co standartně dělám na pixhawku zkalibrováno.
Nový fw 3.5.0 released. Už je ke stažení v MP. https://discuss.ardupilot.org/t/copter-3-5-0-has-been-released/19241
Zdravim.
Mam problem s autotune rezimom ked ho zapnem kopter sa otoci asi o 20-30 stupnov proti smeru hodinovych ruciciek a zacne cuvat.
Ked skusam zapnut autotune doma na stole v MP mi vyhodi hlasku change mode failed alebo nieco podobne neviem uz presne nemozem teraz vyskusat ale proste v zmysle ze prepnutie modu je zrusene ale pripisoval som to tomu ze som na stole a nie vo vzduchu. Co to robi vo vzduchu vidno na videu vyskusal som to na tom videu dvakrat pocut tam ked prepnem prepinac na ovladaci a nasledne sa kopter otoci a zacne cuvat takze na prepnutie reaguje ale netusim preco sa nezacne samonastavovaci proces...V logu je vidiet ze do autotune sa prepinal...
Netusite niekto v com je problem?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ucxpo041kJA[/youtube]
Este mam problem s power modulom ked zmeriam a nastavim napatie nedrzi ho proste blbne priklad: doma mi to funguje plus minus par desatin voltu idem lietat a po pripojeni baterky po chvili hlasi slabubu baterku pod 14V takze nedovoli ani odarmovat odpojim a pripojim znova tu istu baterku a tvari sa normanle alebo v pripadne letu sa prepne do failsafe a vrati sa domov co je sice spravne mam to tak nastavene ale preco nemeria spravne tu baterku???
Pouzivam pixhack
https://www.banggood.com/Pixhack-2_8_4- ... 57EALw_wcB
Power modul je nejaky co mi zostal doma od APM-ka stym fungoval bezchybne.
Mam problem s autotune rezimom ked ho zapnem kopter sa otoci asi o 20-30 stupnov proti smeru hodinovych ruciciek a zacne cuvat.
Ked skusam zapnut autotune doma na stole v MP mi vyhodi hlasku change mode failed alebo nieco podobne neviem uz presne nemozem teraz vyskusat ale proste v zmysle ze prepnutie modu je zrusene ale pripisoval som to tomu ze som na stole a nie vo vzduchu. Co to robi vo vzduchu vidno na videu vyskusal som to na tom videu dvakrat pocut tam ked prepnem prepinac na ovladaci a nasledne sa kopter otoci a zacne cuvat takze na prepnutie reaguje ale netusim preco sa nezacne samonastavovaci proces...V logu je vidiet ze do autotune sa prepinal...
Netusite niekto v com je problem?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ucxpo041kJA[/youtube]
Este mam problem s power modulom ked zmeriam a nastavim napatie nedrzi ho proste blbne priklad: doma mi to funguje plus minus par desatin voltu idem lietat a po pripojeni baterky po chvili hlasi slabubu baterku pod 14V takze nedovoli ani odarmovat odpojim a pripojim znova tu istu baterku a tvari sa normanle alebo v pripadne letu sa prepne do failsafe a vrati sa domov co je sice spravne mam to tak nastavene ale preco nemeria spravne tu baterku???
Pouzivam pixhack
https://www.banggood.com/Pixhack-2_8_4- ... 57EALw_wcB
Power modul je nejaky co mi zostal doma od APM-ka stym fungoval bezchybne.
autotune - nemas nahodou vytrimovano na vysilaci ? Autotune musi mit packy ve stredu takze pokud to mas trimovane tak to muze vyhodnocovat jako prikazi pro pohyb a i to muze byt duvod pro mode change failed. Pokud nemas vytrimovano tak se podivej na to jak mas nastaveny stred v parametrech. Me Taranis vysilal u Yaw osy o par mS posunuty signal kdyz jsem mel paku na stredu a z nejakeho duvodu se to pri kalibraci RC spatne spocetlo (asi jsem nemel paku uplne na stredu) takze se copter tocil pomalinku kolem yawu.
power module - zkus koupit power modul pro pixhawk. Ja vcera zrovna jeden menil. Mel jsem tu nejaky v supleti a dal jsem ho na stroj aniz bych ho omeril. A on mel delic jen 1:2 takze mereni vubec nefungovalo. Duvodem muze byt to ze (pokud se nepletu) tak APM pouzival 5V logiku a tudiz i ADC melo 5V max. Pixhawk ale pouziva 3.3V a tudiz jsou stare, APM only, moduly pro Pixhawk nepouzitelne. Zkusi si schvalne premerit voltmetrem co to dava kdyz mas plnou aku a zda je to mene nez 3.3V (na V sense pinu) . Pokud ano tak bych zkontroloval klasiku - letovani, zkusil vymenit kabel atd....
power module - zkus koupit power modul pro pixhawk. Ja vcera zrovna jeden menil. Mel jsem tu nejaky v supleti a dal jsem ho na stroj aniz bych ho omeril. A on mel delic jen 1:2 takze mereni vubec nefungovalo. Duvodem muze byt to ze (pokud se nepletu) tak APM pouzival 5V logiku a tudiz i ADC melo 5V max. Pixhawk ale pouziva 3.3V a tudiz jsou stare, APM only, moduly pro Pixhawk nepouzitelne. Zkusi si schvalne premerit voltmetrem co to dava kdyz mas plnou aku a zda je to mene nez 3.3V (na V sense pinu) . Pokud ano tak bych zkontroloval klasiku - letovani, zkusil vymenit kabel atd....
Natrimrovane nemam,trimry vzdy davam do stredu pred autotune taranis ich vie vsetky naraz vycentrovat to druhe musim pozriet neviem teraz zistit ale kedze sa do autotune prepol [podla logu] tak si myslim ze to chyba v taranise nebude.
Dik za nasmerovanie stym power modulom. Zmeriam to a uvidim.
Dik za nasmerovanie stym power modulom. Zmeriam to a uvidim.
Pri tomto power module je uvedene aj APM aj Pixhawk. Teraz neviem ci bude spolupravocat alebo nie?
https://www.banggood.com/APM-Power-Modu ... mds=search
https://www.banggood.com/APM-Power-Modu ... mds=search