VTjr píše:... Myslím, že preháňaš a také niečo sa nestáva.

Toto si môže myslieť len nikto, kto v žiadnom klube nebol a ani to neskúsil.
Konkrétne my sme vždy radi každému novému členovi a nikdy nevyženieme niekoho kto má seriózny záujem o modelárstvo. ...
Genagen píše:... Napr. ja se clenem klubu snazil stat 2 roky nez se mi to uspesne podarilo....
jozefbb píše:.. Veru mas pravdu, kluby maju tak cca 30 clenov a su kluby, ktore hocikoho nevezmu, aj ta preveria ci vies vobec lietat...
Páni, tak sa nejako dohodnite, ako to vlastne je, zoberú, či nezoberú kluby každého?
Na vysvetlenie pre VTjr: nepreháňam, to, čo som napísal je odpoveď, ktorú som odstal, keď som som sa chcel zaregistrovať do klubu.
A čo sa týka registrácií, poplatkov, poistenia a ostatných vecí na západ od nás:
Pokiaľ v Rakúsku, Švajčiarsku a kde kade sú na to tak zvyknutí, je to ich vec. Vybehnúť tam len tak na pole, do lesa, či kamsi na túru, ako sme zvyknutý u nás by nemuselo dopadnúť dobre, holt iný kraj, iný mrav. A preto si myslím, že sa po nich nemusíme vo všetkom opičiť.
Pokiaľ má niekto súťažného ducha a ambície to niekam s modelmi dotiahnuť, je pochopiteľné, ak na to pôjde organizovane - t.j. registrácia, poistenie atď.
Ale pokiaľ niekto chodí lietať s polystyréňákom na dedinu za lúku, kde môže maximálne spadnúť zajacovi na hlavu, nevidím dôvod, prečo by sa mal taký človek povinne registrovať, či nebodaj mať poistku.
A predstava - tuším sme to s VTjr kde už raz rozoberali - každý by mal mať registráciu, bez toho by vôbec nemalo byť dovolené lietať je mi preto proti srsti. BTW: ako by sa potom riešil paradox - do klubu ťa zoberú, len keď vieš trochu lietať, ale na to, aby si sa naučil lietať potrebuješ byť registrovaný a v klube ťa nezaregistrujú, keď nevieš lietať
A pokiaľ ide o kluby, či zväzy: kluby majú právo niekoho prijať, či neprijať, pustiť na svoje letisko, či nevpustiť. Proti tomu žiadna výhrada. A z vašich reakcií je zrejmé, že do niektorých klubov sa ťažšie dostať, alebo ťa vôbec nezoberú. A čo s ľuďmi, ktorí sa do klubu nedostanú? Nedostanú bumážku a nebudú môcť lietať? Lebo také náznaky tu zazneli - lietať by sa malo len na bumážku a hotovo!
Preto som proti povinnému bumážkovaniu. Ak niekto chce byť zaregistrovaný,chce chodiť po súťažiach, nech si veci zariadi podľa toho. Ale kto nie, nech si lieta na lúke kľudne bez bumážky.