Co jsem to viděl
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Co jsem to viděl
Zdravím , dnes 20.7.2017 ke konci noční směny v Českém Těšíně ( zhruba ve 4:30 hod ) jsem pohlédl na oblohu a uviděl jsem měsíc ve tvaru písmene C , nalevo od jeho horního okraje byl nějaký objekt , větší než bývají hvězdy, takového nepravidelného a těžko popsatelného tvaru. Byl od okraje měsíce vzdálen - když jsem natáhl ruku tak dva prsty. Tento objekt jsem pozoroval cca 30 minut ,byl na stejném místě , jen se zmenšoval ( pravděpodobně se vzdaloval ) . Nevíte někdo co jsem viděl ?? ( Jinak v té době nebyla na obloze již vidět žádná hvězda. )
Děkuji za info.Mirek
Děkuji za info.Mirek
Hrom do vrtule !!
Re: Co jem to viděl ??
min travy, vic tabaku...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/veda/2 ... zice-majak - není to tato nanosonda?
Ahoj,
podívej se na tohle:
http://www.in-pocasi.cz/clanky/astro/setkani-19.7.2017/
Myslím, že to byla Venuše. A jak se rozednívalo, ztrácela se ve světle.
Ivoš
podívej se na tohle:
http://www.in-pocasi.cz/clanky/astro/setkani-19.7.2017/
Myslím, že to byla Venuše. A jak se rozednívalo, ztrácela se ve světle.
Ivoš
pns píše:min travy, vic tabaku...
Více slušnosti , rádoby vtipálku.
Mirek
Hrom do vrtule !!
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
A hlavně klid na duši.
vzhledem k popisu objektu tazatelem bych řekl že objekt neodpovídá ani jednomu z nabízených řešení . Vzhledem k době pozorování to asi moc lidí nezaregistrovalo .
Ten neznámý objekt byl v místě jak jsem jej vyznačil žlutou tečkou na fotce
Asi to byla ta nanosonda , píše o ní uživatel " jio "
Asi to byla ta nanosonda , píše o ní uživatel " jio "
Hrom do vrtule !!
Ne, cubesat Mayak to určitě nebyl. Pohybuje se rychle, doba přeletu je asi 5 min. Pokud vím tak to ještě nikdo neviděl, ta plachta se zatím nerozvinula. Pokud to stálo 30 min. vedle Měsíce jak píšeš tak to musela být hvězda nebo planeta.
edit: dívám se zpětně na postavení těles dnes ve 4:30 a je to přesně jak na té fotce. Žádné další jasné těleso by tam nemělo být. Zkus to zítra ve stejnou dobu, pořadí se posune Měsíc, Venuše, Aldebaran. Nebo to byl vrtulník s halogenem ale co by tam tak dlouho dělal?
edit: dívám se zpětně na postavení těles dnes ve 4:30 a je to přesně jak na té fotce. Žádné další jasné těleso by tam nemělo být. Zkus to zítra ve stejnou dobu, pořadí se posune Měsíc, Venuše, Aldebaran. Nebo to byl vrtulník s halogenem ale co by tam tak dlouho dělal?
Majak (Mayak) to vskutku nebyl. Vypuštěn 14. 7.2017 obíhá bude cca 4 týdny testován než rozvine odrazný
čtyřboký jehlan (zhruba v půli srpna 2017). Jehlan má rotovat, takže objekt bude měnit jas = blikat.
Sojuz úspěšný start - okno s přímým přenosem startu
Have you seen the Mayak satellite? By Deborah Byrd in HUMAN WORLD | SPACE | July 18, 2017
- Navečer(dost vysoko)proti obloze s pár mraky, zvolna letěly dva divné objekty.Měnily nepravidelně směr pohybu
Protože v tom místě nebylo nic s čím by se OBJEKTY daly srovnat, určení velikosti a vzdálenosti byl problém.
Až po pár dnech mne něco přivedlo na stopu Lampiony Štěstí- Létající přání
(papírový/fóliový pytlík s podvěšeným "hořákem" (lihem napuštěná vata)).
Lampiony Štěstí- Létající přání
Lanterns of Hope and Happiness on night sky , Zagreb, Croatia
http://www.hzscr.cz/soubor/letajici-prani-pdf.aspx
- Těžko říct o co v tvém případě šlo, poblíž
Seskupení Měsíce, Venuše a hvězdy Aldebaran na ranní obloze 20. 7. 2017,
když se to nepohybovalo a jen sláblo, jakoby vzdalovalo po přímce mezi tebou a JEVEM.
čtyřboký jehlan (zhruba v půli srpna 2017). Jehlan má rotovat, takže objekt bude měnit jas = blikat.
Sojuz úspěšný start - okno s přímým přenosem startu
Have you seen the Mayak satellite? By Deborah Byrd in HUMAN WORLD | SPACE | July 18, 2017
- Navečer(dost vysoko)proti obloze s pár mraky, zvolna letěly dva divné objekty.Měnily nepravidelně směr pohybu
Protože v tom místě nebylo nic s čím by se OBJEKTY daly srovnat, určení velikosti a vzdálenosti byl problém.
(papírový/fóliový pytlík s podvěšeným "hořákem" (lihem napuštěná vata)).
Lampiony Štěstí- Létající přání
Lanterns of Hope and Happiness on night sky , Zagreb, Croatia
http://www.hzscr.cz/soubor/letajici-prani-pdf.aspx
- Těžko říct o co v tvém případě šlo, poblíž
Seskupení Měsíce, Venuše a hvězdy Aldebaran na ranní obloze 20. 7. 2017,
když se to nepohybovalo a jen sláblo, jakoby vzdalovalo po přímce mezi tebou a JEVEM.
guchar píše:
všechny tyhle věci včetně letadel se pohybují blízko země , takže by zaznamenal pohyb proti měsíci . Píše nepravidelného a těžko popsatelného tvaru . Takže ani hvězdy, satelity a podobně - ty všechny vypadají jako světelný bod . Sláblo to . To znamená buď se to vzdalovalo od pozorovatele po přesné přímce od něj , nebo to opravdu sláblo . V našich končinách jsou pozorovány Ufo taky .
Hledat vysvětlení nemá smysl - prostě nejsou . Kdyby světla sílila, byl by to vrtulník, nebo letadlo . Ale ze zadu je člověk nevidí
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
njn, se omlouvám, příště zapnu maskování už v garáži........

@ufon13 Kruhy v zeleni (agrosymboly) a radiace, takové návštěvy stejně prozradí.
Obrazce v trávě i obilí, kontakt s objekty i bytostmi -2017
Policie pátrá po lidech, kteří vytvořili kruh v obilí. Škoda se odhaduje na 20.000 korun
moon is actually a giant spacecraft watching our plane - Měsíc = vesmírná loď
Obrazce v trávě i obilí, kontakt s objekty i bytostmi -2017
Policie pátrá po lidech, kteří vytvořili kruh v obilí. Škoda se odhaduje na 20.000 korun
moon is actually a giant spacecraft watching our plane - Měsíc = vesmírná loď
- MarthiR
Ja bych i věřil na cizí objekt ,určité nejsme ve vesmíru samy
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
guchar píše:
Na toto musím reagovať, lebo niečo podobné som videl tiež u nás v r.2015 a doteraz to nosím v hlave ako niečo nevysvetlené, čo som dovtedy nepoznal. Znázornil som si to vtedy do schémy (príloha), aby to ostalo zachované, ak by som sa s niečim podobným stretol. A teraz si napísal toto, čím si mi to pripomenul.
Doteraz si to neviem ničím, čo zo života poznám, vysvetliť.