Turnigy TGY-i10
Re: Turnigy TGY-i10
ano tiez mam dobre skusenosti s tymito prijmacmi , dokonca na tom 6 kanalovom bez umelej krabicky lietam s cessnou a nebol problem, tak som chcel vediet viac skusenosti
mam problem s kolieskom na pravom boku ktore funguje nepresne a takisto gimbaly nevracaju presne stredy ale uz mam objednane oba gimbaly nove , bez toho kolieska sa da fungovat , zatial som nikde nevidel nahradne.
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Predpokladám, že s Cessnou nejdeš viac ako 200m, ono je to dosť klamlivé. Najvyššie sa lieta s vetroňmi. Koliesko - myslíš tie posuvné ovládače na pravom a ľavom boku hore na ukazováky?
Hoď link na tie gimbaly, chcem kuknúť.
Hoď link na tie gimbaly, chcem kuknúť.
nie , aj zvysne lietadla su carbon Z cub a Slick 55 cize tiez nebudu velmi daleko no nechcem ich rozbit .
tu su gimbaly , mozes si vybrat ci chces throttle gimbal alebo directions :
http://www.banggood.com/Flysky-FS-i6-2_4G-6CH-Transmitter-Spare-Part-ThrottleDirection-Main-Bearing-Seat-p-1058191.html?rmmds=myorder
este planujem navysit kapacitu baterie ale neviem aky rozmer sa zmesti pod kryt.
tu su gimbaly , mozes si vybrat ci chces throttle gimbal alebo directions :
http://www.banggood.com/Flysky-FS-i6-2_4G-6CH-Transmitter-Spare-Part-ThrottleDirection-Main-Bearing-Seat-p-1058191.html?rmmds=myorder
este planujem navysit kapacitu baterie ale neviem aky rozmer sa zmesti pod kryt.
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
A pasujú aj na i10? alebo iba na i6?
Zobral som tam za tých 9,99 doláčov a poštovné zdarma ten šestkový prijímač v tvrdej krabičke, tie sa mi zdajú po praktickej stránke suverénne TOP a sú moje najobľúbenejšie.
Zobral som tam za tých 9,99 doláčov a poštovné zdarma ten šestkový prijímač v tvrdej krabičke, tie sa mi zdajú po praktickej stránke suverénne TOP a sú moje najobľúbenejšie.
Ešte otázka.
Dá sa nastaviť ochrana plynu tak, že keď je prepínač SwD v polohe "od seba" že plyn je zamknutý?
Na tom prepínači mám "celkové stopky" a páčilo by sa mi, ak by mi plyn išiel iba keď stopky idú, teda SwD k sebe.
Ochranu pred nechceným pridaním plynu som nemal zatiaľ na žiadnom vysielači. Ako na to?
Dá sa nastaviť ochrana plynu tak, že keď je prepínač SwD v polohe "od seba" že plyn je zamknutý?
Na tom prepínači mám "celkové stopky" a páčilo by sa mi, ak by mi plyn išiel iba keď stopky idú, teda SwD k sebe.
Ochranu pred nechceným pridaním plynu som nemal zatiaľ na žiadnom vysielači. Ako na to?
podla rcgroups fora pasuju aj na i10 , ja mam throttlecut tiez na jednom tlacitku od seba neviem presne oznacenie ale funguje to v pohode, miesto stopiek pouzivam pipac napatia a lietadlo mi zapipa ked klesne pod nastavenu hodnotu clanok baterie cize ked si neham rezervu mam sancu aj na viacero pokusov o pristatie.
i10 v akcii v UK sklade za 100,60 doláčov + 19,73 pošta do ČR, bez dane a dph.
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-tgy ... ode-2.html
https://hobbyking.com/en_us/turnigy-tgy ... ode-2.html
Zdravím,
po vééélmi dlouhé době se vracím na rcmánii a hned bych měl dotaz. Po těch letech, co jsem se věnoval jiným koníčkům a na modelařinu nezbyl tak docela čas bych se k ní zase rád vrátil. Jenže ta doba až moc postoupila a musím se v tom trochu zorientovat. Nejdříve jsem plánoval oprášit stávající zařízení (rozuměj 7-kanál 35 MhZ a nějaké ty přijímače). Jenže už v době kdy jsem starý vysílač pořizoval to nebyla zrovna novinka na trhu. Nyní tomu odešly baterky a řeším, zda má cenu investovat do historie a nějakým způsobem to zatím provozovat, nebo se poohlédnout po něčem novém a konečně také přejít na ty "nové" technologie.
Takže k věci. Finančně se nemohu příliš zrujnovat a tak přemýšlím nad volbou vysílače řekněme do 5000 ale lépe trochu méně. Přečetl jsem vlákno o FrSky Taranis a Turnigy TGY-i10 a přemýšlím jakým krokem jít. V době aktivní modelařiny mě 7-kanál stačil více méně (oblíbená kategorie větroně) a tedy si myslím, že Tx od Turnigy by mi vyhověla ve všech aspektech (zvláště při nynější slevě na HK za 100$). Na Taranis zase všichni pějí hrozné ódy jak je to investice do budoucna atd atd. Nyní na HK kolem 200$ (to už je na mě skoro hodně, nejsem náročným uživatelem).
Čili pokud shrnu mé požadavky, myslíte že byste mi TGY-i10 doporučili?
Letadla: menší houbolety elektro, samokřídla na svah, nějaká házedla, větroně do rozpětí 3 metry s brzdami včetně možností mix brzdy + křidélka + výškovka. A víc mě asi nenapadá. Pro představu operoval jsem s vysílačem Multiplex Cocpit MX a až na nemožnost nastavit mix aby mi šly při brzdění zároveň brzdy dolů a křidélka nahoru jsem si vystačil, takže skutečně žádné zásadní nároky.
Otázka tedy je zda vybírat z těchto dvou nebo se poohlédnout ještě po něčem.
telemetrie není zásadní podmínkou, vystačil jsem si bez ní, půjde to i teď i když lákavá myšlenka to je.
Díky všem za názory
p.s. abych nezapomněl, dá se na ní sehnat nějaký rozumný pult? řídit palcema jsem se nikdy nenaučil a asi už ani nechci
po vééélmi dlouhé době se vracím na rcmánii a hned bych měl dotaz. Po těch letech, co jsem se věnoval jiným koníčkům a na modelařinu nezbyl tak docela čas bych se k ní zase rád vrátil. Jenže ta doba až moc postoupila a musím se v tom trochu zorientovat. Nejdříve jsem plánoval oprášit stávající zařízení (rozuměj 7-kanál 35 MhZ a nějaké ty přijímače). Jenže už v době kdy jsem starý vysílač pořizoval to nebyla zrovna novinka na trhu. Nyní tomu odešly baterky a řeším, zda má cenu investovat do historie a nějakým způsobem to zatím provozovat, nebo se poohlédnout po něčem novém a konečně také přejít na ty "nové" technologie.
Takže k věci. Finančně se nemohu příliš zrujnovat a tak přemýšlím nad volbou vysílače řekněme do 5000 ale lépe trochu méně. Přečetl jsem vlákno o FrSky Taranis a Turnigy TGY-i10 a přemýšlím jakým krokem jít. V době aktivní modelařiny mě 7-kanál stačil více méně (oblíbená kategorie větroně) a tedy si myslím, že Tx od Turnigy by mi vyhověla ve všech aspektech (zvláště při nynější slevě na HK za 100$). Na Taranis zase všichni pějí hrozné ódy jak je to investice do budoucna atd atd. Nyní na HK kolem 200$ (to už je na mě skoro hodně, nejsem náročným uživatelem).
Čili pokud shrnu mé požadavky, myslíte že byste mi TGY-i10 doporučili?
Letadla: menší houbolety elektro, samokřídla na svah, nějaká házedla, větroně do rozpětí 3 metry s brzdami včetně možností mix brzdy + křidélka + výškovka. A víc mě asi nenapadá. Pro představu operoval jsem s vysílačem Multiplex Cocpit MX a až na nemožnost nastavit mix aby mi šly při brzdění zároveň brzdy dolů a křidélka nahoru jsem si vystačil, takže skutečně žádné zásadní nároky.
Otázka tedy je zda vybírat z těchto dvou nebo se poohlédnout ještě po něčem.
telemetrie není zásadní podmínkou, vystačil jsem si bez ní, půjde to i teď i když lákavá myšlenka to je.
Díky všem za názory
p.s. abych nezapomněl, dá se na ní sehnat nějaký rozumný pult? řídit palcema jsem se nikdy nenaučil a asi už ani nechci
https://rcstudio.cz/cs/49-taranis-q-x7
Před půlrokem bych byl pro i10, ale tak nějak se mnou nemluví
a rychle vybíjí baterku,
tedy verze taranisu jsou o dost lepší (až na to snadné programování i10).
Za mne qx7 + jako zdroje 2x LiIon.
Před půlrokem bych byl pro i10, ale tak nějak se mnou nemluví
tedy verze taranisu jsou o dost lepší (až na to snadné programování i10).
Za mne qx7 + jako zdroje 2x LiIon.
Ahoj , mal som tgy i10 cca rok , ta vysielacka by bola super ale kvalita je dost nizka-dost nepresne kniple napriklad a bateria rychlo stracala vydrz umna bol otocny potenciometer napravo tak nepresny az bol nepouzitelny , mal som obavy ze koli vysielacke si nebudem moct plnohodnotne zalietat a nieje prijemne ked ti to nevracia stredy kniplov ze ti lietadlo zacne tahat do stran tak som racej kupil daco overene.Odporucam racej priplatit a kupit si taranis plus , niekde sa spominalo ze ak si dokupis vsetko potrebne k qx7 tak mas skoro cenu taranisu a ten sa da okolo 200E kupit aj na svk/cz so zarukou.v Open tx si nastavis vsetko mozne co potrebujes a nebudu ti chybat funkcie. Sam som presiel na Opentx Horus a som spokojny hlavne mi slo o kvalitu a tam je rozdiel dost poznat , casom si vies do taranisu dokupit aj kniple s HALL senzormi pripadne.kazdopadne takto na fotkach vypada solidne aj v porovnani s Horusom.
Chtěl bych se zeptat na čas modelu. Po vypnutí a zapnutí vysílače se mi tento čas vynuluje.
Je to chyba ve vysílači nebo mám něco špatně nastaveno.
Na čas mám nastavený přepínač a hodnotu plynu.
Je to chyba ve vysílači nebo mám něco špatně nastaveno.
Na čas mám nastavený přepínač a hodnotu plynu.
Kubik777 píše:....
Čo sa týka Taranisu...
máš tam hlasový výstup - je to dobré pri telemetrii ti to vie hovoriť hodnoty ...
Máš v ňom logovanie telemetrie..
Máš tam veľký a dobre aj na slnku čitateľný displej... na ňom môžeš mať veľké písmo...
Máš tam veľké množstvo senzorov.
Soft je bez obmedzení...
Nevýhoda... Soft je bez obmedzení.. musíš si to vedieť naprogramovať....
Nieje to žiadna tragédia... povedzme úroveň Excelu... +- x / ...
Pult neviem... určite neaký je, ale Taranis je palcovka.. a ja to lietam ako palcovku...
Predajcu máš tu
https://rcstudio.cz/cs/
http://lubo111.rajce.idnes.cz
automet píše:A pasujú aj na i10? alebo iba na i6?
Ak chceš, mám tie z Taranisa... môžeš skusiť ...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Tak jsem po dlouhém rozhodování do vysílače nahrál firmware 1.0.8.
Původně jsem měl:
Version 1.07-TGY
07-08-2015
Hardware 2.1
Po prostudování různých zahraničních fór jsem před upgradem zformátoval SD kartu aby byla čistá a po upgrade ještě pro jistotu proved faktory reset.
Výsledek - vysílač funguje naprosto korektně, zatím vše co jsem zkoušel je funkční a dokonce funguje na přijímačích i výstup SBUS. V novém firmware je opravené i počítadlo provozních hodin modelu, které se už nenuluje při každém vypnutí a zapnutí vysílače.
Za mně spokojenost.
Původně jsem měl:
Version 1.07-TGY
07-08-2015
Hardware 2.1
Po prostudování různých zahraničních fór jsem před upgradem zformátoval SD kartu aby byla čistá a po upgrade ještě pro jistotu proved faktory reset.
Výsledek - vysílač funguje naprosto korektně, zatím vše co jsem zkoušel je funkční a dokonce funguje na přijímačích i výstup SBUS. V novém firmware je opravené i počítadlo provozních hodin modelu, které se už nenuluje při každém vypnutí a zapnutí vysílače.
Za mně spokojenost.
Nemáte někdo odkaz, kdo dodává

kartu s USB konektorem pro TGY-i10 ?
Dostal se ke mě vysílač s vylomeným konektorem. Napájení po opravě funguje, ale komunikace s PC ne.
kartu s USB konektorem pro TGY-i10 ?
Dostal se ke mě vysílač s vylomeným konektorem. Napájení po opravě funguje, ale komunikace s PC ne.