Ahoj, Potřebuji poradit mám tento motor viz nadpis A chtěl bych ho nacpát do Texana od Eflite o rozpětí 1350mm Chci s toho udělat takovou malou maketku Otázka zní zdali tento motorek na to bude stačit??? Ero je na 17g servícka,a stavebnice je velmi lehká a robustni Původem na Elektro Nechci s toho mít trhace oblak,ale pohodový ero a však s trochou přebytku výkonu Váhu komplet počítám 1.5 kg Max 2kg Vrtule 10x5 3 list Děkuji za reakci a rady
Tu konstrukci přímo neznám, ale obecně elektry mívají subtilnější konstrukci než čmouďáky. Minimálně to budeš muset zpevnit čumák. Obrácená konverze je jednodušší.
Ano,s tím počítám Mě jde hlavně o ten motorek zdaly to bude stačit 5cc 4takt Vykon má 0.40 kW a vrtule 10x5 3 list mám ho doma úplně nový,tak jestli ho mám prodat a raději koupit tu 8cc
Předpokládám, že půjde o tuhle http://www.astramodel.cz/cz/katalog/e-f ... p3890.html stavebnici. Můj názor, že to s tou pětkou poletí, ale nebude to žádný zázrak. S tou 8,5 to bude raketa (hmotnost do dvou kil), ale zase pořád lepší nějaký watík pro krizovku navíc, než kdyby chyběl. Osobně bych tam dal motor 2T něco mezi 4,1 - 5,2 ccm, ale to asi nechceš.
Nene to pravé nechci Chci pídi maketku,tak potřebuji právě 4T Já vím no tak hold ho prodám a seženu tu 8cc Za má výkon 0.70kw a o 5mm větší zdvih válce vrtání o 2mm Jo a krásné by se tam vlezl ten 5cc do krytmu aniž bych musel řezat do krytu,nevím jak je to z rozměrama te 8cc
Neber jen můj názor, odhaduju to podle hmotnosti a účelu modelu a výkonu motoru. Ta 8,5 na to bude zřejmě dost výkonná, chtělo by to něco mezi. Ale .40 (6,5) dělá myslím jen OS Max a netuším, zda jde u nás sehnat a za kolik. Jinak rozměry ASP FS .52 jsou na stránkách Wasserftáka - http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=3484, stačí se podívat.
Budu rád, když pak sdělíš své zkušenosti. Ono nejde zcela přesně srovnávat 2T a 4T. Ta pětka bude výkonově srovnatelná tak s 3,5 ccm ve 2T. Motory 4T mají sice menší výkon, ale jiný krouťák, tím jde zase použít o fous větší vrtuli, která pracuje v jiném režimu, než u 2T.
Zdravim...muj pohled : - model-predloha je cvicne letadlo a tazatel chce polomaketu. - pokud se neprekroci hmotnost, v pripade nutnosti bych nedal zatahovaci podvozek, a z 4T motoru bych dostal vykon na hrideli, vrtuli aspon 500 W, tak bych rekl z vlastnich zkusenosti, ze pohon staci. Palivo nitrovane, od 10 %. Model navrzeny na pohon ekvivalentni elektro k 2T 4,1 cm³.Odkousel bych staticky max. tah na zemi, treba mincirem orientacne, z 2T 3,5cm³ s Magic Muflerem, coz by mohlo byt srovnatene,lze dostat asi 1,4 kg. Leti mi s ni historicky model typu Storch, 3,5 kg; 2,25 m rozpeti, profil asi Clark Y...po odladeni vrtule, nyni drevena MVVS-vyrobce byl Pan Šíbl, 250/100. Vrtuli bych na Vas motor dal 2 list, Master Airscrew Scimitar, APC... - proveril bych vhodnost serv s ohledem na vibrace od spalovaku a jeste 4T. - na lichobeznikove konce kridla na horni cast bych nainstaloval nitove 0,4 mm prumeru turbulatory. - jinak i dvoutaktnim metylovym motorem s prebytkem vykonu lze na stazeny plyn s dvoukomorovym tlumicem dosahnot prijemny zvuk, ovsem hvezdicovy to nebude. Lada.
Naposledy upravil(a) Ladislav dne stř 28.06.2017 10:58, celkem upraveno 2 x.
U čmouďáků jsem nikdy neviděl údaj o tahu. Ten je stejně odvislý od typu vrtule, jejího rozměru a případně dalších faktorů, mezi ně patří i druh paliva - s nitrem, bez nitra, a případně kolik hodin tam je. Ono i u elekter je ten rozsah poměrně velký, opět odvislé od počtu článků, vrtule atd.
Pokud vyloženě neřešíš visení na vrtuli, tak je ti statický tah prakticky k ničemu. Odhadem ale ten FS30AS do toho modelu bude stačit, pokud z toho neuděláš cihlu, ale pro to ropětí a váhu kolem 1,5 kg by to mělo být v pohodě. 2kg už je ale na ten rozměr už docela dost a bude to cihla.