Antonov AN 2

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Zpráva
Autor
Ladislav Jindra

Antonov AN 2

#1 Příspěvek od Ladislav Jindra »

Dobrý den. Nemáte nikdo knihu o kamuflážich tohoto éra AN -
2 Děkuji
fokker1
Kontaktovat uživatele:

Re: Antonov AN 2

#2 Příspěvek od fokker1 »

Napiš An-2 do gůglu a hledej obrázky. Jsou jich tam stovky. :D
https://fokker1.rajce.idnes.cz/
REX

#3 Příspěvek od REX »

fokker1 píše:Napiš An-2 do gůglu a hledej obrázky. Jsou jich tam stovky. :D

,,Nemáte nikdo knihu ,,

I v dnešní já říkám internetové plastové době někteří upřednostňují normální tištěnou knihu v které se dá kdykoliv zalistovat a není potřeba zapínat přiblblý PC, noťas nebo chytrý telefon....

Bohužel takovou knihu nemám.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
fokker1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od fokker1 »

Barevné profily An-2:

Server uloz.to - vyhledávání - An-2 in color.rar . Případně SZ.
https://fokker1.rajce.idnes.cz/
JackAnthonyP

#5 Příspěvek od JackAnthonyP »

jedna jednoducha kamuflaz u nas stoji na letisku :)
Přílohy
IMG_2637.JPG
J.
jardah62

#6 Příspěvek od jardah62 »

Pokud něco takového stojí dostupné na letišti, napraskat 500+ fotek ze všech světových stran a úhlů, z dálky, zblízka, detaily. Za 5 let už se něco takového nemusí podařit. Když si promítnu v dobách, kdy jsem začal fotit, kolik nádherných eroplánů bylo u nás na letišti (An-2, Z-142, Z-43, L-200, Trenéři, Brigadýr, Z-37 xkrát,...) a dneska aby je člověk hledal v muzeích po Evropě.
Jardah
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Celeron »

jardah62 píše: kolik nádherných eroplánů bylo u nás na letišti (An-2, Z-142, Z-43, L-200, Trenéři, Brigadýr, Z-37 xkrát,...) a dneska aby je člověk hledal v muzeích po Evropě.

Brigouš s hvězdičákem mi frčel minulej týden pár desítek metrů nad barákem. Ještě nejsou všechny v muzeu. :)
Jirka
JackAnthonyP

#8 Příspěvek od JackAnthonyP »

jardah62 píše:Pokud něco takového stojí dostupné na letišti, napraskat 500+ fotek ze všech světových stran a úhlů, z dálky, zblízka, detaily. Za 5 let už se něco takového nemusí podařit. Když si promítnu v dobách, kdy jsem začal fotit, kolik nádherných eroplánů bylo u nás na letišti (An-2, Z-142, Z-43, L-200, Trenéři, Brigadýr, Z-37 xkrát,...) a dneska aby je člověk hledal v muzeích po Evropě.

Nie len stoji, ale aj lieta...Tak jednoducho prijed, napraskaj fotky a mozes si pripadne skocit aj tandem z 3km. Icao kod letiska LZSE- Senica hned za CZ hranicami od Hodonina(ked pisem tie "hranice", tak sa mi jezia chlpy...). Ten zvuk motoru 9 valcového motoru a 3000 HP si treba zapamatat. Na to ze prvy kus siel do vzduchu v 1957 a je to stale najvacsi jednomotorovy dvojplosnik na svete aj po tych rokoch...
J.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Celeron »

Spletl ses, první AN2 letěl už v roce 1947 a sériově se se vyrábí od roku 1949.
A motor v tom je devítiválec Švecov AŠ-62IR s výkonem 746 kW, takže žádných 3000 koní ale 3x mín.
3000 koní neměl ani motor z bombarďáku B29 (nebo F4U Corsair), Wright R-3350 Duplex Cyclone,dvouhvězdicový osmnáctiválec, 2200 koní.

Jirka
JackAnthonyP

#10 Příspěvek od JackAnthonyP »

Tak jo.Ale snad mam pravdu aspon v tom ze ho navrhol Ujo Antonov,ziak Polikarpova v casoch ked riesil Kukuruznika Po2 a neskorsi spolupracovnik Jakovleva...no a tych variant bolo xy. a mas recht seriovo sa zacal v Zssr v 49, a v Pl Cine v ...57....ale nebol som pri tom :) Vykon je tych 1khp ako pises.pardon. nejako som to mal zafixovane inak..
J.
semo

#11 Příspěvek od semo »

Knížku nemám, ale určitě by se v tomto vlákně měla objevit legendární brněnská Královna nebes - OK-GIC. I ve starším zbarvení měla vždy kolem dveří a oken lidové motivy, které připomínají vinný sklípek. Strejda z ní hodně skákal, vyprávěl, že po přebarvení v maďarsku byla bez výzdoby. Řešilo se prý potom nějak složitě povolení, aby mohli kytičky znovu namalovat. Nakonec se údajně na povolení vyprdli a pozvali dvě lidové umělkyně, které se džbánkem vína andulu znovu pomalovaly :-).
http://semos333.rajce.idnes.cz/
pavel535
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pavel535 »

AHoj a co konkrétně hledáš za zbarvení? nějaké puvodní české? mám docela dost fotek které jsem posbíral ke stavbě dost jich není ani na internetu... hledal jsem původní svazarmovské zbarvení našich andul...
LittleFalco

#13 Příspěvek od LittleFalco »

Když Andulku, tak žluto-červeno-černou, klasické SlovAirové zbarvení.
Pokud by jsi chtěl něco špéci, zkus pohledat na netu - pravidelně se koná mezinárodní slet AN-2, tam jsou k vidění zajímavé zbarvení
Zpátky doma, v kopcích :-)
JFV

#14 Příspěvek od JFV »

Dovolím si využít toto vlákno. Nemáre někdo fotky An-2 s imatrikulací OK-MYA? Jde mi hlavně o nálepky pod prosklením kabiny. Našel jsem sice nějaké fotky, ale ty zmiňované nálepky na nich bohužel nejsou čitelné.
JackAnthonyP

#15 Příspěvek od JackAnthonyP »

Este k tomu motoru.tak som sa snazil polepsit a nieco nastudovat.len pre zaujimavost sovietsky motor je vlastne vylepseny americky licencovany z radu Dakoty.dizajnovo je udajne z roku 1938... takze aj po tych vylepseniach a modernizacii akurat100 rokov... ak ujo google neklame, super ze este dnes zije.
J.
Odpovědět

Zpět na „Makety“