Hitec optic 5
Hitec optic 5
Dobrý večer, mám doma stařičkou soupravu s ještě 35MHz. Vyzkouším až dodělám Lionka. Jestli to ale bude zlobit, budu muset asi koupit něco na 2,4GHz. Líbí se mi hodně Aurora 9, ale to je pro mě hodně peněz, tak uvažuji o Hitec Optic 5. Je za pěknou cenu, je už i s přijímačem do 2500,- kč. Zkoušel jsem tady hledat, ale našel jsem jen témata o 6ce. Má prosím někdo zkušenosti i s 5kou? Děkuji
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hitec optic 5
Sice nepíšeš, co lítaš ale kup si radši Optic 6. U ní je mnohem lepší poměr cena/počet funkcí. Je to jen 300 navíc a můžeš například řešit víc serv na jedný funkci, třeba dvě na křidýlka, výškovku a nebo vztlakovky. Časem by tě třeba mrzelo, že máš o jeden kanál míň.
Jirka
Jirka
Nejde jen o ten jeden kanál navíc, ale celkovou výbavu. S pětkou neuděláš nic, snad krom reversu a dvojích výchylek, paměť žádná. Začínal jsem taky na pětce, sice Spektrum, ale výbavou je to, tak nějak podobně. A při druhém modelu jí dával pryč, nestačila funkčně. Fakt popřemýšlej.
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ta 5 je dobrá pro úplné začátečníky a malé parkolety. I na toho Lionka dobrá. Ovšem má minimum funkcí, jenom trimy a mechanické reverzy výchylek. Taky nemá paměť na modely, tedy je nutno znovu a znovu přetrimovávat.
Před třemi lety jsem ji doporučil pro synka známého, pro úplné začátky lítání.
A má jen 1 a 2 mód, na to bacha.
To staré rádio bych už nepoužil, s tím budou jen potíže (vlasní zkušenost).
Zkus se podívat na Optica 6 nebo Flash 7. To už je třídu výš.
Zdravím.
Pavel
ta 5 je dobrá pro úplné začátečníky a malé parkolety. I na toho Lionka dobrá. Ovšem má minimum funkcí, jenom trimy a mechanické reverzy výchylek. Taky nemá paměť na modely, tedy je nutno znovu a znovu přetrimovávat.
Před třemi lety jsem ji doporučil pro synka známého, pro úplné začátky lítání.
A má jen 1 a 2 mód, na to bacha.
To staré rádio bych už nepoužil, s tím budou jen potíže (vlasní zkušenost).
Zkus se podívat na Optica 6 nebo Flash 7. To už je třídu výš.
Zdravím.
Pavel
No já v podstatě začátečník jsem. Sice jsem už párkrát létal, ale mám nalétáno dalo by se říct pár minut. Zatím to budu mít na Liona co stavím, jestli poletí
a pak chci postavit ještě nějaký jiný elektrovětroň. Až se trošku naučím, chci přejít na motoráky. Abych se přiznal, více se mi líbí ta 5ka. Abych byl spokojený, musí se mi to i líbit. 
varok píše: Abych byl spokojený, musí se mi to i líbit.
Takovým jako jsi ty, se hrozně těžko radí. Už dva mí kamarádi skončili s létáním dřív než začli, protože měli stejný přístup.
Ty vlastně nechceš poradit, ty chceš aspoň od někoho slyšet, že sis vybral dobře.
Tak to zase ne. Rád si přečtu rady zkušených modelářů. Když 5 lidí napíše že je tahle souprava mizerná, tak to chápu a podívám se po něčem jiném.
A jak je to prosím s těmi soupravami Aurora 9? Viděl jsem v e-shopech více typů, ceny od nějakých 5,5 tisíc do asi 10. Opět se mi líbí více ten asi starší? typ v černé barvě.
Ty nejlevnější jsou jen samotné vysílače?
A jak je to prosím s těmi soupravami Aurora 9? Viděl jsem v e-shopech více typů, ceny od nějakých 5,5 tisíc do asi 10. Opět se mi líbí více ten asi starší? typ v černé barvě.
Ty nejlevnější jsou jen samotné vysílače?
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ak chceš Hitec tak by som išiel min. do Flash 7. Je drahšia cca. o 50 eur. (čo je pri investicii do rádia zanedbatelná cena - cena jedného prijímaču) Tie najlacnejšie Auróri sú bez prijímaču.
FrSky Tandem X20
Dobře, ještě uvidím. Zatím děkuji
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
jestli chceš jít dál, rozhodně aspoň tu Flah 7.
Syn ji má a jenom chválí. Rádio máš na pár let. Teď vezmeš 5 a za rok ti "bude malá".
Jo a kupuj to i v sadě s přijímačem. Bacha, je to bez baterek a nabíječky. Tedy další investice. Ale myslím že se vyplatí.
Když jsme u nabíječek, tak legendární Accucell 6 je dobrá volba. Pro rekreační poletování. Sám ji mám už 8 let a pořád stačí.
A baterky - Eneloop 2000.
Zdravím.
Pavel
jestli chceš jít dál, rozhodně aspoň tu Flah 7.
Syn ji má a jenom chválí. Rádio máš na pár let. Teď vezmeš 5 a za rok ti "bude malá".
Jo a kupuj to i v sadě s přijímačem. Bacha, je to bez baterek a nabíječky. Tedy další investice. Ale myslím že se vyplatí.
Když jsme u nabíječek, tak legendární Accucell 6 je dobrá volba. Pro rekreační poletování. Sám ji mám už 8 let a pořád stačí.
A baterky - Eneloop 2000.
Zdravím.
Pavel
Nabíječku mám Equilibrium V2 mini. Nevím co na ni říkají ostatní, ale já jsem s ní moc spokojený. Dobře, tak ten Optic 5 brát nebudu, tu Flash.....
Viděl jsem více typů levnějších RC souprav, ale většina typu Turnigy a k tomuto zatím nějak nemám důvěru. V e-shopech mají i nějakou MTX, ale prý je bez přijímače. Vzhledově se mi líbí, ale asi to bude podobné jako ten Optic 5, že?
Mám nachystaný Hitec Fokus 6, ale to už bylo psáno, že v dnešní době to nemá cenu.
Viděl jsem více typů levnějších RC souprav, ale většina typu Turnigy a k tomuto zatím nějak nemám důvěru. V e-shopech mají i nějakou MTX, ale prý je bez přijímače. Vzhledově se mi líbí, ale asi to bude podobné jako ten Optic 5, že?
Mám nachystaný Hitec Fokus 6, ale to už bylo psáno, že v dnešní době to nemá cenu.
Takže minimum tu Optic 6, ideálně Flash 7? Koupil bych klidně i starší Auroru 9, ale bojím se podvodníků. Navíc jich moc není.
varok najprv skús lietat z tou 35MHz, na novú súpravu máš čas, aby si zistil čo ti chýba pri riadení ake funkcie, ja lietam aj so starou Futabou FC-16 na 40Mhz mám ju aj kvôli lodke, lietam aj z 2,4GHz Taranis. Každá ma svoje + aj - 
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
- Dalibor.Jilek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím.
Lítám také se starší vysílačkou Multiplex Cockpit MM původně 35MHz, 7 kanálů. A mám k ní již několik let modul Frsky DHT-U 2,4 GHz. Je to dobré s tou telemetrií, alespoň vím co se v letadle nebo loďce děje. Nehledě na rušení. Využiji 5-6 kanálů běžně. V Mandarinovi 7 k. Chtěl bych si koupit Taranise. Už se těším až na mně promluví.
Lítám také se starší vysílačkou Multiplex Cockpit MM původně 35MHz, 7 kanálů. A mám k ní již několik let modul Frsky DHT-U 2,4 GHz. Je to dobré s tou telemetrií, alespoň vím co se v letadle nebo loďce děje. Nehledě na rušení. Využiji 5-6 kanálů běžně. V Mandarinovi 7 k. Chtěl bych si koupit Taranise. Už se těším až na mně promluví.
Ano, psal jsem že vyzkouším toho Focuse na 35MHz. Ale jestli to bude dělat problémy, tak budu nucen koupit něco na 2,4GHz.
Děkuji
Děkuji