Hledám kolegu modeláře

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Letajici cestmir

Re: Hledám kolegu modeláře

#271 Příspěvek od Letajici cestmir »

To je jasný, jedna ukázka je jak tisíc slov. Myslel sem to tak, že mi to video dalo moc dobrých rad i s ukázkou do začátku. A první asi 4 baterie sem to měl pořád na zemi. Napadlo mě z toho co píšeš jestli máš dobře zapojenej přijímač? Nemáš směrovky ve špatným kanálu?
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
blackeagle

#272 Příspěvek od blackeagle »

Letajici cestmir píše:To je jasný, jedna ukázka je jak tisíc slov. Myslel sem to tak, že mi to video dalo moc dobrých rad i s ukázkou do začátku. A první asi 4 baterie sem to měl pořád na zemi. Napadlo mě z toho co píšeš jestli máš dobře zapojenej přijímač? Nemáš směrovky ve špatným kanálu?

Nene, všechno se hejbe, jak má. :) Před letem jsem vždycky zkoušel, jestli jsou výchylky na správnou stranu.
Letajici cestmir

#273 Příspěvek od Letajici cestmir »

Tak to mě mrzí že ti nejde. Je to zábava když to lítá. Snad najdeš někoho ochotnýho ve své blízkosti.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
Shorty

#274 Příspěvek od Shorty »

blackeagle píše: Od sebe, k sobě srovnáno v hlavě mám,

Ani v nejmenším jsem se tě nechtěl dotknout. Jen jsem poukázal na to, že video poučí, ale nepomůže se samotným letem. Nevím, co přesně je u tebe Brno- jih, ale můžu se zeptat kolegy z Brna, jestli by mrknul a poradil.
Blbě jsem koukl. Ty nemáš uvedený odkud jsi.
Člověk nemá spěchat. V příspěvku to máš :oops: .
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
JosefSvejk

#275 Příspěvek od JosefSvejk »

blackeagle píše: Od sebe, k sobě srovnáno v hlavě mám, litam na ultralightech, je to stejný jako s kniplem.

Tak to snad není tak úplně pravda :wink: . Právě proto, že to ještě nemáš asi v hlavě úplně srovnané, letíš stále od sebe a návrat zpět se ti nedaří.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
blackeagle

#276 Příspěvek od blackeagle »

Shorty píše:
Ani v nejmenším jsem se tě nechtěl dotknout. Jen jsem poukázal na to, že video poučí, ale nepomůže se samotným letem. Nevím, co přesně je u tebe Brno- jih, ale můžu se zeptat kolegy z Brna, jestli by mrknul a poradil.
Blbě jsem koukl. Ty nemáš uvedený odkud jsi.
Člověk nemá spěchat. V příspěvku to máš :oops: .

V poho, já to nebral nijak špatně. Jak říkáš no, video bylo super a vypadá to na něm strašně jednoduše.. :-)
Jinak dívám se, že ty jseš z Letovic, já jsem z Blanska, lítám o víkendech, kdy to jde, v Kotvrdovicích, a do Prahy jsem si právě pořídil jen malou hračku, abych zahnal absťák... :D
Shorty

#277 Příspěvek od Shorty »

Tak pošli kontakt a někdy se domluvíme. Do Letovic to není taková dálka.
Shorty

#278 Příspěvek od Shorty »

A nebo můžeš přiletět. Lítáme na letišti místních UL.
koko
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od koko »

Můžu pomoct ve středu vpodvečer, na Madoně, to máš hned vedle kolejí. Tedy jestli nebude foukat. Více v SZ-
Letajici cestmir

#280 Příspěvek od Letajici cestmir »

blackeagle píše:Ahoj,
koupil jsem si RTF model pro začátečníky (https://rckane.cz/rc-letadla/2626-rc-le ... mod-2.html). Proběhlo víc neúspěšných než úspěšných letů a ztratil jsem odvahu to zkoušet dál, tak visí doma na zdi.
Našel by se někdo z Prahy, kdo by mi pomohl do začátku?
EDIT: Ideálně Jižák, Chodov, Opatov - bydlím na koleji na Jižáku.

To není možný že si to nedokázal ani otočit. Buď máš něco špatně nebo se bojíš. Najdi si pole s řepkou. Teď má ideální velikost abys měkce přistál. Nebo jetel, ale ta se teď seče takže bude strniště a to epp moc nesvědčí.
A zkoušej a trénuj. Mám to letadlo měsíc, asi 4 hodiny ve vzduchu a lítám i na zádech a ne jen kousek. Když půjdeš lítat se strachem že spadneš tak fakt spadneš. Já prostě letadlo vyvážím, vyzkouším hodem bez motoru že plachtí rovně a daleko a pak dám motor na cca 70% a fláknu s ním do vzduchu a je to!
jio

#281 Příspěvek od jio »

Tu řepku bych raději vynechal. Kdo v ní alespoň jednou hledal model, ví proč. ;-)
Shorty

#282 Příspěvek od Shorty »

jio píše:Tu řepku bych raději vynechal. Kdo v ní alespoň jednou hledal model, ví proč. ;-)

Ani nemusíš hledat. Jednou jsem nebyl spokojenej s letem při zalítávání. Řekl jsem si, že lepší bude sednout do řepky. Sedl jsem tak 5 m od kraje a pak jsem si připadal jak v hororu z pralesa. Řepka se zamotává a musíš jí kolem sebe roztrhávat. A jednou rukou nic moc.
Letajici cestmir

#283 Příspěvek od Letajici cestmir »

Já včera sedal do půlmetrové řepky a v pohodě. Lepší jak třísknout čumákem o strniště z jetele.
jio

#284 Příspěvek od jio »

Shorty: Potvrzuji stejnou zkušenost a proto jsem to varování napsal.

Jen pro zajímavost doplním. Tento víkend jsem měl možnost proletět se v letadle a při hovoru s pilotem přišla řeč i na řepku, že to přece jen svrchu pro oči dobře vypadá. Pilot poměrně razantně nesouhlasil a jeho názor docela souzní s tímto textem (zdroj):
Tady bych se rád zmínil o krásné, žluté, ekologické a bůhvíco ještě ale hlavně VELMI NEBEZPEČNÉ řepce. Řepka vytváří velmi hustý a pevný porost, který vám nedovolí žádný výběh, okamžitě vás chytí za kola a téměř vždy dojde k prudkému převrácení na záda. Pokud je to jenom trošku možné, řepce se vyhněte. Je to svinstvo v palivu i na zemi!
Shorty

#285 Příspěvek od Shorty »

Letajici cestmir píše:Já včera sedal do půlmetrové řepky a v pohodě. Lepší jak třísknout čumákem o strniště z jetele.

To máš pravdu. Malá ještě jde, ale jak je odkvetlá.

A ještě jedna zkušenost. Loni kolegovi vysadil motor na vlečné. Sedal celkem v pohodě do doby, kdy mu došlo, že neodhodil lanko. Prolít kousek nad řepkou a najednou se éro doslova zarazilo ve vzduchu a gec na zem. Prostě se dostalo lanko do řepky. Po trávě by klouzalo. Co by to udělalo nad obilím nevím.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“