Taky jsem experimentoval s tím, jak udělat model, aby se podobal tomu od 3Dlabprintu a uměl jsem si ho uělat sám podle sebe.
3DS MAX bych sice mohl použít, ale nejsem v něm tak sběhlý. Proto jsem to zkoušel v Autocadu/Inventoru, které umím líp. (výhoda domácích verzi firemní licence)
A i Autocad teď má ( pro leckoho překvapivě) všechny potřebné funkce pro 3D modelování křivek, těles a ploch a práci s nimi.
Podařilo se mi udělat povrch modelu a vnitřní výztuhy ( finální modely jako tělesa ). Jen z Autocadu to nešlo dobře exportovat do STL, protože ty výztuhy se ztratily, prostě to všechno sečetlo dohromady. Až export to Inventoru a z něj udělané STL zachovalo ten vnitřek. Pak si s tím poradil ale jen Simplify a ne Slic3r, stejně jako u modelu 3Dlabprint.
Použitelné to bylo ale pořád mi přišlo škoda, že to nejde v tom SLic3r a že musím používat další program jako mezikrok.
Až pak jednou, trochu se štěstím, jsem přišel na způsob, jak to udělat jen v Autocadu a exportovat přímo do STL. A že si s tím pak poradí nejen Simplify, ale i SLic3r.
Když by byl zájem, můžu to zkusit popsat a udělat k tomu nějaký vysvětlující obrázky.
Mělo by to být použitelné i v jiných modelářích.