Odpoledne po čtvrté jsme se sešli u lomu. Zrovna ho natáčela ČT a já do toho vlezl.
Myslel jsem, že si zase něco točí s kamarády a než jsem poznal že je to ČT tak jsem byl v záběru - doufám, že to vystřihnou...
Igor dal krátkou upoutávku k sobě na youtube.
Já tam hraju toho troubu v modré bundě a s kufrem.
Ale k věci - co jsme dělali...
- Nejdříve vyzkoušel mého P3A s Nvidií (kontrola jak se to chová) a konstatoval, že je to nepoužitelné - stejné jako video, na které jsem zde už dříve dával odkaz.
- Pak připojil místo Nvidie svůj MT, který se s jeho P3A chová naprosto normálně a opět ta samá katastrofa. - První náznak toho, že chyba není v tabletu.
- Připojili jsme Nvidii k jeho sestavě P3A a pohoda - Potvrzení doměnky, že chyba není v tabletu, ale jinde.
- Napárovali jsme jeho vysílač k mému P3A a vyzloušeli let s Nvidíí a jeho MT - V obou případech, byl obraz naprosto v pořádku.
- Napárovali jsme můj vysílač s HDMI modulem k jeko P3A a letěli s tabletem i jeho MT - V obou případech, byl obraz opět katastrofa.
Sečteno a podtrženo - Chyba není v tabletu ani v mém P3A, ale v přijímači, nejspíš v HDMI modulu i když může být i v prijímacím "modulu" ovladače (vysílačky).
Po příchodu domů jsem vyměnil ve vysílači HDMI modul za původní a vše funguje tak, jak má.
Závěr - Chyba je na 99% v HDMI modulu.
To jedno procento ja na možnost, že se z nějakého důvodu, třeba "drobné" vady v přijímací elektronice videosignalu ve vysílači, která se s normálním USB modulem nemusí projevit, kdežto HDMI modul ji už "nezkousne"..
I takové případy se občas stávají, v každém případě jde modul zítra na reklamaci.
P.S: Ještě jedna věc, která mě "trochu" zaráží a kterou si nedovedu vysvětlit..
Normálně se logy z letů, zapisují do Phantoma - údajně je v desce nějaká "micro SD" karta, já bych spíše očekával přepisovatelnou paměť.
Dnes jsem kontroloval logy a zjistil jsem, že tam existují POUZE DVA zápisy a to ty ze dneška.
Přičemž koptéra prokazatelně letěla vícekrát..