Aurora 9, zkušenosti

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
ReznicMi
Kontaktovat uživatele:

Re: Aurora 9, zkušenosti

#46 Příspěvek od ReznicMi »

je to různé ....... teď se mi to tak měsíc nestalo ale pak třeba zas několikrát po sobě....Jako neříkám že když zejtra koupím futabu že se nic nestane. Kolega z letiště má futabu za 30 tisíc, lítal vypl ji dotankoval éro zapl jí a najednou chodila vejškova obráceně nahoru bylo dolu a dolu bylo nahoru....jako taky dobrý ale u těch Hiteců je toho na můj vkus už prostě moc, jako jak psal vlastně ten borec popis těch problémů tak dobrý dáš si na to pozor, nakoupíš přijímače z hobbykingu 8 kanálové minimy za 400 jeden, zdvojíš je a lítáš....ale cokoliv co má na sobě název optima u mě už do letadla nesmí (další co jsem měl mám už v autíčku a lodičce).
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od H1N1 »

Odlital jsem s ni 3 roky, zadne problemy. Ani v letadle pres 50k. Hold ma nekdo stesti na spatnej kus, nebo se tam seslo vice faktoru. Momentalne mam Futabu, ale duvod vymeny nebyla spolehlivost, ale velikost a funkcnost telemetrie.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Martis65

#48 Příspěvek od Martis65 »

Zdravím modeláři chci si koupit novou Auroru 9. Pořád nevím zda koupit novou 9x nebo normální 9. Poradí mi někdo? Děkuji moc S pozdravem Martin přeji hezký den
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Dejfak »

Martis65 píše:Zdravím modeláři chci si koupit novou Auroru 9. Pořád nevím zda koupit novou 9x nebo normální 9. Poradí mi někdo? Děkuji moc S pozdravem Martin přeji hezký den

Určitě vem A9X, měl jsem obojí a s 9x jsem teprv spokojený.
Hlavně máš větší možnosti přijímačů a rádio je svižnější.
Přesnější gimbaly, rychlejší přenos.
Akorád se nedají měnit moduly.
To by mohlo vadit někomu kdo používá různé značky přijímačů.
Pokud pojedeš jen v Hitecu, tak určitě A9x.
Létám s kamarády koptéry, jim padají stroje stále na failsafe, mě ani jednou.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Martis65

#50 Příspěvek od Martis65 »

A kde letáte? Hodně lidí má s Aurora problémy. Nevím která je lepší klasická Aurora 9 je zase odzkoušená několik let. Mám ji do velkého modelu akrobata benzín 2,2mm. A u té 9x tam fungují 9 kanálové přijímače jen s digitálními Servy. A já mněl spektrum DX6 a byl jsem spokojen. Děkuji moc S pozdravem Martin
Woita
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Woita »

Mě se po tříletém bezproblémovém provozu A9 stalo (dvakrát v průběhu týdne), že najednou vypadlo spojení. Naštěstí to byl historik a ten letěl sám i bez řízení. Pomohlo jedině odpojit baterii (a to za letu!!! - dobrý stres :lol: ). Ihned jsem A9 vyměnil za A9X a vše bylo od té doby bez jediného problému. A9X mi přijde hodně spolehlivá. Dneska už mám jiné rádio (Horuse), ale na A9X nedám dopustit.
A že 9ti kanálové přijímače chodí jen s digi servy, to není pravda. Optima 9 přijímače mi chodily se všemi servy, analog i digitál.
Za mě - šel bych do A9X.
Naposledy upravil(a) Woita dne ned 16.04.2017 9:18, celkem upraveno 2 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
mamoulian

#52 Příspěvek od mamoulian »

Mě se kdysi dávno stalo,že se mi za letu změnil mód z dvojky na jedničku,po vypnutí a zapnutí vše ok,ale raději sem přehrál soft. Od té doby klid. (cca 6 let).
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
Martis65

#53 Příspěvek od Martis65 »

Woita píše:Mě se po tříletém bezproblémovém provozu A9 stalo (dvakrát v průběhu týdne), že najednou vypadlo spojení. Naštěstí to byl historik a ten letěl sám i bez řízení. Pomohlo jedině odpojit baterii (a to za letu!!! - dobrý stres :lol: ). Ihned jsem A9 vyměnil za A9X a vše bylo od té doby bez jediného problému. A9X mi přijde hodně spolehlivá. Dneska už mám jiné rádio (Horuse), ale na A9X nedám dopustit.
A že 9ti kanálové přijímače chodí jen s digi servy, to není pravda. Optima 9 přijímače mi chodily se všemi servy, analog i digitál.
Za mě - šel bych do A9X.
Martis65

#54 Příspěvek od Martis65 »

Ještě jsem ji zatím nekoupil. Ale ano přijímače maxima 9 chodí pouze s digitálníma servama. http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... aku-mode-1
Mám originál Pult Aurora 9 a nevím zda tam půjde Aurora 9 x. S pozdravem Martin
arkudo

#55 Příspěvek od arkudo »

Dejfak píše:Létám s kamarády koptéry, jim padají stroje stále na failsafe, mě ani jednou.

Co tim mas na mysli?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Woita »

Martis65 píše:A u té 9x tam fungují 9 kanálové přijímače jen s digitálními Servy.

Martis65 píše:... Ale ano přijímače maxima 9 chodí pouze s digitálníma servama. http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... aku-mode-1
....
S pozdravem Martin

Maxima 9 ano, to je trochu specielní případ. Ale máš možnost použít Optima 9, ty fungují s digi i s analogovými. (Maxima má delší dosah, ale zase nemá telemetrii. A telemetrie, to byl pro mě před pár lety důvod Auroru koupit. Ta signalizace palubního napětí, to je k nezaplacení. A právě s Maxima přijímači o tuto výhodu přijdeš. S A9x fungují obě, jak Maximy tak Optimy.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Martis65

#57 Příspěvek od Martis65 »

Ale optima 9 funguje se všema servama ne? A optima 7 půjde bez problémů? Koupím asi tu 9x. Ještě zkusím zda mi půjde do panelu originál od Aurora 9 doufám že nebude jinak rozměrově. Ale o Telemetrický modul stejně nepřijdu Optima 9 a Optima 7 má telemetrii. Děkuji moc
pedyngro

#58 Příspěvek od pedyngro »

Téměř po roce oživuji vlákno s prosbou o radu.

Jsem začátečník a nechci kupovat set, takže se poohlížím po PNP letadle (elektrika) a nějakém slušném rádiu (včetně přijímače) k tomu. Mohl by mi tu někdo poradit něco spolehlivého? Mé skromné požadavky na vysílač jsou cena přibližně tak 5-8 litrů, aspoň 6 kanálů a z telemetrie stačí napětí baterky. Samozřejmě základní funkce jako digitální trimy, expy a fail-safe, ale to už by v této kategorii mělo být všude. Zálibně jsem koukal právě po tom Hitecu, vysílače FlySky mi přijdou podezřelé a Hitec vypadal celkem dobře a za slušnou cenu. Tady jsem se ale dočetl, že Hitec není dobrý nápad...
Máte někdo zkušenosti s něčím v této kategorii, co chybuje poze náhodně a nikoli systémově jako Hitec?
Dík za radu, případně za přesměrování na jiné vhodné vlákno
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od jyrry »

pedyngro píše:... cena přibližně tak 5-8 litrů, aspoň 6 kanálů ...

https://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mo ... souprava-2
viewtopic.php/viewtopic.php?f=38&t=57161

(mám Mx-20)
jyrry.webnode.cz
pedyngro

#60 Příspěvek od pedyngro »

Díky, to vypadá slibně.

Nejdřív jsem si říkal, jestli moje prosba o radu přece jenom není trochu chucpe, je tu spousta lidí, kterým se prostě nechce nic hledat a chtějí po ostatních, aby to dělali za ně. Vždycky, když jsem narazil na nějaké rádio, snažil jsem se si ho na internetu prolustrovat a musím se přiznat, že Graupnery jsem si nechal až nakonec. Moc se nevyznám v tom značení a projet ty vysílače jeden po druhém jsem ještě nestihl.
No a důvod, proč jsem si nakonec řekl, že můj dotaz chucpe není jsou konkrétní zkušenosti uživatelů, které prostě na internetu mimo fóra člověk nenajde, např ten Hitec...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“