Stačilo by používat hlavu na to na co je tak nějak určená, ne jen na nošení čepic, Raybanů, náušnic či pírsingu
Létání v národních parcích
Re: Létání v národních parcích
No, a ono na všechno musí vyjít zákon, zákaz, nařízení...
Stačilo by používat hlavu na to na co je tak nějak určená, ne jen na nošení čepic, Raybanů, náušnic či pírsingu
jyrry.webnode.cz
To "jyrry" Plný souhlas. Nechme bokem přestupky a trestné činy, kde je snaha nějaké nástroje vytvořit.
Pak jsou i jednání co jsou v rozporu jen s 1)DOBROU PRAXÍ nebo jen 2)S MORÁLKOU.
Ty pod 1) dost obtížně, ale přece jen někdy postižitelná. Ty pod 2) nejsou OK, leč jsou právně nepostižitelná.
- Že by všichni jedinci byli tak uvědomělí, že společnost nebude potřebovat DONUCOVACÍ PROSTŘEDKY,
je bohužel jen utopistický sen a nikoli realita. K nápravě většinou nevedou tvrdé represe.
Ale rychlost a procento odhalení NEPRAVOSTÍ. S následným nekompromisním zveřejněním.
I když ne všem, tak velké části jedinců ŠPATNÁ POVĚST u ostatních, přece jenom (zatím ještě) VADÍ.
Pak jsou i jednání co jsou v rozporu jen s 1)DOBROU PRAXÍ nebo jen 2)S MORÁLKOU.
Ty pod 1) dost obtížně, ale přece jen někdy postižitelná. Ty pod 2) nejsou OK, leč jsou právně nepostižitelná.
- Že by všichni jedinci byli tak uvědomělí, že společnost nebude potřebovat DONUCOVACÍ PROSTŘEDKY,
je bohužel jen utopistický sen a nikoli realita. K nápravě většinou nevedou tvrdé represe.
Ale rychlost a procento odhalení NEPRAVOSTÍ. S následným nekompromisním zveřejněním.
I když ne všem, tak velké části jedinců ŠPATNÁ POVĚST u ostatních, přece jenom (zatím ještě) VADÍ.
Takže už nebudu svým dvoumetrovým termickým větroněm plašit koloběžkáře na krkonošských sjezdovkách, nebudu hlukem rušit plechové bobové dráhy, a chlapci na čtyřkolkách nebudou rozptylováni pokukováním po nebi.
A národní park bude hned národnější.
OrDa píše:Takže už nebudu svým dvoumetrovým termickým větroněm plašit koloběžkáře na krkonošských sjezdovkách, nebudu hlukem rušit plechové bobové dráhy, a chlapci na čtyřkolkách nebudou rozptylováni pokukováním po nebi.
To co píšeš je demagogie.
Celou dobu je tady řeč o dr... , co bzučí jak rozuřenej roj včel. A to v zóně NP. Pochybuju, že bobovka je v chráněný zóně. Nevím jak v Krkonoších, ale na Šumavě jsem u Kvildy platil 500,- za jízdu na kole po cestě (spojnice asi 3 km), kde byl zákaz. Ne, že bych byl tak drzej, ale četl jsem si velkou ceduli o chráněným území a nevšiml si značky tak 3/4 m nad zemí. Moje blbost.
A čtyřkolky. Zase do zóny NP vjede stejnej blbec jako s kopterou, co nic nerespektuje.
A že tam nemůžeš vletět s tichým větroněm? Za to poděkuj těmto blbcům!
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Shorty píše:
To co píšeš je demagogie.
Celou dobu je tady řeč o dr... , co bzučí jak rozuřenej roj včel. A to v zóně NP. Pochybuju, že bobovka je v chráněný zóně. Nevím jak v Krkonoších, ale na Šumavě jsem u Kvildy platil 500,- za jízdu na kole po cestě (spojnice asi 3 km), kde byl zákaz. Ne, že bych byl tak drzej, ale četl jsem si velkou ceduli o chráněným území a nevšiml si značky tak 3/4 m nad zemí. Moje blbost.
A čtyřkolky. Zase do zóny NP vjede stejnej blbec jako s kopterou, co nic nerespektuje.
A že tam nemůžeš vletět s tichým větroněm? Za to poděkuj těmto blbcům!
Zákon ovšem nepíše nic o koptérách. Pouze o modelech. Neřeší ani motor či bezmotor. A neřeší chráněné zóny. Říká, že na celém území národního parku.
- JosefSvejk
Asi to nečteš pořádně. Tady je řeč o dronech, v zákoně už je to zakázáno komplet bez rozlišení. Proto ta poslední věta, nabádající k poděkování.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk píše:Asi to nečteš pořádně. Tady je řeč o dronech, v zákoně už je to zakázáno komplet bez rozlišení. Proto ta poslední věta, nabádající k poděkování.
Ano. Ovšem můj povzdech směřoval k zákonu, který praví, že pokud si chci zalétat s termickým větroněm, musím opustit území národního parku.
A vy tady tvrdíte, že je to kvůli několika případům, kdy někdo někde létal s čímsi z hračkárny a rušil tím desetitisíce koloběžkářů ječících po sjezdovkách a tisíce bobistů dunících v plechových korytech ..
Soptícím vulkánům poletující DRONE, zatím naštěstí nevadí. (Fuego - Guatemala)
Drones Sacrificed for Spectacular Volcano Video - National Geographic
poslali nad vybuchující sopku drone a natočili výjimečné záběry
Un DRONE frente a un incendio forestal
Drones Sacrificed for Spectacular Volcano Video - National Geographic
poslali nad vybuchující sopku drone a natočili výjimečné záběry
Un DRONE frente a un incendio forestal
OrDa píše:Ano. Ovšem můj povzdech směřoval k zákonu, který praví, že pokud si chci zalétat s termickým větroněm, musím opustit území národního parku.
A vy tady tvrdíte, že je to kvůli několika případům, kdy někdo někde létal s čímsi z hračkárny a rušil tím desetitisíce koloběžkářů ječících po sjezdovkách a tisíce bobistů dunících v plechových korytech ..
Asi nechápeš rozdíl mezi pohořím Krkonoše a zónou NP. Nechceš snad tvrdit, že bobová dráha a sjezdovky jsou v ochraný zóně. To asi ne. A nejspíš ten zákon není na jejich ochranu. Ta je kvůli zvěři, která v oblasti žije.
A aby sis nemyslel. Z toho, že se tam dělají tyto atrakce (bysnys je bysnys a peníze nesmrdí) taky nejsem nadšenej. Ale znovu opakuju. Oni za to nemůžou.
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Shorty píše:Asi nechápeš rozdíl mezi pohořím Krkonoše a zónou NP.
Kdo to nechápe jsi ty. Podívej se na mapy.cz - celé Krkonoše jsou národní park. Tady nemluvíme o nějaké první zóně, mluvíme o celém území NP.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Borek píše:
Kdo to nechápe jsi ty. Podívej se na mapy.cz - celé Krkonoše jsou národní park. Tady nemluvíme o nějaké první zóně, mluvíme o celém území NP.
Mapu jsem nestudoval. Je-li to tak, beru zpět. Ovšem za tím, že ten rozuřenej roj není zakázanej kvuli lidem , ale zvěři platí. Je však s podivem, že lidi nevadí a toto jo. To potom je něco špatně. Ž by z kopter nešli peníze?
Tak jsem koukl na tu mapu. Jak pravím. Je to o penězích. Špindl a okolní sjezdovky jsou vyjmutý a je až úsměvný, jak hranice přesně kopíruje sjezdovky. Tím pádem je mimo NP i bobová dráha a koloběžkaři.
Ale pořád platí, že se tichej větroň svezl s kopterama. Bohužel.
Ale pořád platí, že se tichej větroň svezl s kopterama. Bohužel.
Území: národní park, chráněná krajinná oblast, (létání dro_y)
- RŮZNÉ ÚHLY POHLEDU A NÁZORY
Echo24 Našli jste pod stromečkem dro_? Moc si s ním legálně nezalítáte
BLESK.CZ Dro_y mají na Šumavu i do Krkonoš „zákaz vstupu“. Z parků je vyžene novela
Droneweb Dro_y nebudou smět do národních parků
- ÚCL (CAA) AČ DLOUHÉ TAK NÁZORNÉ (i když PARKY a CHKO tam zatím nejsou)
ÚCL - (CAA) ((airzonetv)) Létejte s pokorou a používejte hlavu - Dro_y (6/6) – Bezohlednost se trestá
ÚCL - (CAA) ((airzonetv)) Bezpečnostní vzdělávací kampaň zaměřená na problematiku bezpilotních letadel (dro_ů) - Seriály 1 až 6, DRO_Y 2016
- RŮZNÉ ÚHLY POHLEDU A NÁZORY
Echo24 Našli jste pod stromečkem dro_? Moc si s ním legálně nezalítáte
BLESK.CZ Dro_y mají na Šumavu i do Krkonoš „zákaz vstupu“. Z parků je vyžene novela
Droneweb Dro_y nebudou smět do národních parků
- ÚCL (CAA) AČ DLOUHÉ TAK NÁZORNÉ (i když PARKY a CHKO tam zatím nejsou)
ÚCL - (CAA) ((airzonetv)) Létejte s pokorou a používejte hlavu - Dro_y (6/6) – Bezohlednost se trestá
ÚCL - (CAA) ((airzonetv)) Bezpečnostní vzdělávací kampaň zaměřená na problematiku bezpilotních letadel (dro_ů) - Seriály 1 až 6, DRO_Y 2016
Chtěl bych se zeptat jaká je současná praxe lítání v CHKO. Platí zákaz uvedený v doplňku X i na CHKO, nebo je zákaz lítání platný jen na Národní parky ? Úplně konkrétně se mě jedná o lítání s Mavic Pro v CHKO Český ráj. Chtěl bych lítat kolem staveb (zřícenin hradů), které se na tomto území nacházejí. Máte s tím někdo zkušenost ? Je dobré před samotným letem kontaktovat správu CHKO a domluvit se s nimi, nebo je to zakázané a žádná domluva není možná, nebo ji vůbec správa CHKO nepřipouští ?
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
epox píše:Chtěl bych se zeptat jaká je současná praxe lítání v CHKO. Platí zákaz uvedený v doplňku X i na CHKO, nebo je zákaz lítání platný jen na Národní parky ? Úplně konkrétně se mě jedná o lítání s Mavic Pro v CHKO Český ráj. Chtěl bych lítat kolem staveb (zřícenin hradů), které se na tomto území nacházejí. Máte s tím někdo zkušenost ? Je dobré před samotným letem kontaktovat správu CHKO a domluvit se s nimi, nebo je to zakázané a žádná domluva není možná, nebo ji vůbec správa CHKO nepřipouští ?
CHKO by měly být v pohodě, zákon mluví jen o národních parcích. Ono pokud chceš lítat striktně podle "doplňku X", tak si kolem budov (a zřícenina hradu hádám se stále počítá jako budova) moc nezalítáš (min. vzdálenost 100 m).
EDIT: Výše uvedené není pravda, lety v CHKO vyžadují povolení, viz diskuse níže.
Naposledy upravil(a) Borek dne pon 14.05.2018 10:28, celkem upraveno 1 x.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+