Mostly printed CNC/Multitool
- ross4435897
Re: Mostly printed CNC/Multitool
Uz se to tady myslim jednou probiralo, je to excentricky ulozena struna ... zatim ale o nikom nevim, ze by to prakticky zkousel ... tak dej pakvedet 
EPS frezuju normalni rotacni frezkou a je to v pohode (1.2mm zubata, otacky cca na 50% oproti drevu)
Pro flitetest bude potreba overit ze to lepidlo na papire nebude delat bordel tj. nalepovat se na frezku.
Pro flitetest bude potreba overit ze to lepidlo na papire nebude delat bordel tj. nalepovat se na frezku.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Z jakého důvodu jste použili trubky místo kulatiny (hlazenky) na rám? S ovalitou na tom bude hlazenka líp a vyšší hmotnost by asi vadit nemusela.
V navodu byly trubky, pouzil jsem trubky
Ja pouzil elektrikarske pancerky a frezuje to v pohode. Celeron pouzil drazsi nerezovky a frezuje taky v pohode.
Klidne pouzij tu hlazenku, muzes se pak pochlubit jak jsi dopadl
Klidne pouzij tu hlazenku, muzes se pak pochlubit jak jsi dopadl
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Víš kolik to bude vážit? Přitom trubka 25/2 (kór když je nerez a jestě líp bezešvá
) proti hlazence o moc horší není. Maximálně bych z hlazenky udělal pevnej rám a nohy ale pohyblivej kříž a Z-ko určitě kvůli váze a dynamickýmu chování z trubky. Nezapoměň, že tady nejsou posuvový šrouby ale motory tahaj přes řemeny a velká váha by mohla vynechávat kroky při rozjezdu a přejíždět při brždění.
Toť můj názor prostého kovozemědělce.
Jirka
Toť můj názor prostého kovozemědělce.
Jirka
-
HustoKrutas
Vždyť psal, že to chce použít na rám 
krasa toho stroje je v tom ze za levno mas slusnej stroj. Jiste, neni to dokonalej stroj ale taky nestoji balik.
Nemuzu si pomoct ale vsechny podobne napady zvysuji cenu. Trubka sice stoji stejne (nerez i vic) jako hlazenka ale myslim ze rozdil hmotnosti bude dost znacny. Takze i pri pouziti na vnejsi ram bych mel strach z celkove hmotnosti stroje (= musis mit masivnejsi stul), v pripade pozadavku na variabilni vejsku je otazka zda to sverne patky z PLA zvladnou. V pripade pouziti jinych verzi nohou se dokonce pocita ze v noze je sroub takze to vubec nepujde.
Pouzit hlazenku na pohyblive casti je IMHO uplna blbost
Nemuzu si pomoct ale vsechny podobne napady zvysuji cenu. Trubka sice stoji stejne (nerez i vic) jako hlazenka ale myslim ze rozdil hmotnosti bude dost znacny. Takze i pri pouziti na vnejsi ram bych mel strach z celkove hmotnosti stroje (= musis mit masivnejsi stul), v pripade pozadavku na variabilni vejsku je otazka zda to sverne patky z PLA zvladnou. V pripade pouziti jinych verzi nohou se dokonce pocita ze v noze je sroub takze to vubec nepujde.
Pouzit hlazenku na pohyblive casti je IMHO uplna blbost
-
HustoKrutas
Chlapi, jaký frézy na dřevo byste mi doporučili do začátku a kde je kupujete? Díky
Drevo jedu cinskyma zlatyma zubatyma frezkama. Standardne mam nabitej prumer 1.2mm. Vzal jsem jednu sadu s ruznyma prumerama a pak volne lozene 1.2jky
http://www.banggood.com/Drillpro-10pcs- ... mds=search
http://www.banggood.com/1_2mm-Tungsten- ... mds=search
to "titanove" zlaceni mozna neni nutne ale je fakt ze me vydrzi dost dlouho
http://www.banggood.com/Drillpro-10pcs- ... mds=search
http://www.banggood.com/1_2mm-Tungsten- ... mds=search
to "titanove" zlaceni mozna neni nutne ale je fakt ze me vydrzi dost dlouho
-
HustoKrutas
Objednáno, díky [emoji6]
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Teda to je nářez!
MPCNC Plazma
A čtyřosej MPCNC laser, taky dobrý!
A tohle, se mě už ani nechce moc věřit.
Jirka
A čtyřosej MPCNC laser, taky dobrý!
A tohle, se mě už ani nechce moc věřit.
Jirka
-
HustoKrutas
No paráda, hlavně to obrábění hliníku se mi dost líbí. Dneska mi dorazilo tohle vřeteno: http://s.aliexpress.com/6vQbiq6z. Jsem si jistej, že nějakej hliník s tím zkusím, ale při mojí velikosti to asi nedopadne 
Všechno je to jen o tuhosti stroje a vůlích.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak u tý plazmy zrovna moc né. Hlavě že X a Y utáhne hadici a kabel.
Akorát nevím, co bude s Z-kovým křížem časem dělat teplo stoupající z výpalku. To by asi z PLA být nemohlo.
Jirka
Jirka