Mikro FPV koptérky

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fofan

Re: Mikro FPV koptérky

#331 Příspěvek od Fofan »

Ja tam prave u nastaveni kanalu vidim pouze 3x potenciometr a 2 klasicky prepinace,budu muset osvojit znalosti teda o tom radiu ale aspon si mi potvrdil ze to jde, jinak k tomu FC to uz musim na PC prez cleanflight zejo? Jsem v tomhle jeste lama,dekuju

Odesláno z mého LG-D802 a podpis odstraním
ondrascz

#332 Příspěvek od ondrascz »

Na pocitaci pouzij konfigurator podle toho, jaky FW pouzivas v FC
tomashr

#333 Příspěvek od tomashr »

Fofan píše:Prosim vas mohl by mi nekdo poradit jak bych mohl nastavit prepinani letovych rezimu na tripolohovy prepinac AUX 3 F MODE na radiu flysky th-9x (turnigy 9x) abych si mohl prepnout jednoduse treba z angle na acro atd?

Odesláno z mého LG-D802 a podpis odstraním

Máš T9X v základu anebo flashnuto na OpenTX? S OpenTX je to v pohodě (mám, takže neteoretizuji), ale nějak matně si pamatuji, že s tím původním firmwarem ten třípolohový spínač snad vůbec jako kanál použít nešel :-(
Fofan

#334 Příspěvek od Fofan »

Ted ji nemam u sebe ale myslim ze tam je nekde u toho ,,mix" ale ja ho zatim na nic nepotreboval tak nevim jak se pouziva,jinak ja mam stale puvodni fw mam ji zatim kratce ale uz mam alespon dalsi duvod proc ji flashnout, tak diky
spawn78
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od spawn78 »

tomashr píše:Ono to ale méně nestojí, ta cena na mém odkazu byla za tři kusy :-)

Jinak k tomu dotazu Fofana - každá normální USB nabíječka už je dnes minimálně 2A, takže pro nabíjení tří až čtyř malých baterek z whoopa máš ještě rezervu. U těch velkých 750mAh bych asi spojoval jen po dvou, ale princip stejný.
Popis stavby je na http://lazyzero.de/en/modellbau/fpv/tin ... port/start se spoustou fotek.
Jinak nikdo nepopírá, že musíš umět něco rukama, je to námět pro bastlíře, k tomu to chce 3D tiskárnu (resp. někoho s ní v okolí, je to tisk na pár desítek minut, což ti udělá každý) ovšem výsledek je opravdu skvělý. Variant je daleko více, tady je třeba varianta s DC-DC, která se krmí z jakékoli větší pohonné LiPOL s XT60 http://www.thingiverse.com/thing:2204807 . Prakticky vždy se vejdeš do 100 korun za dvouvýstupovou a 200 za 3-4 výstupy a funguje to fakt hezky.
Budu muset tu moji nafotit víc do detailu...

EDIT - koukám že mě předběhla jiná reakce, ale nebudu nic měnit, i když se to dost kryje :-)

Ahoj jen si dovolím nesouhlasit, že tato metoda je nejlepší pro lipolky. Byla by v případě, kdyby řídící obvod TP4056, který je v drtivé většině všude na všech deskách osazen, pracoval s přesnějším koncovým napětím. Po nabítí zkušebně jednoho článku a změření nabité baterky 4.261V mě došlo, že to pro životnost lipol článku není to pravé.
Podívejte se na datasheet obvodu TP4056. Překračovat koncové napětí na lipolce vede zaručeně k jejímu zničení.
Co se mě osvědčilo je nabíjet to jako 3S čili 3x 1S všechny články mám v serii a nabíjím 2C 400mA Mám Revo Electrix Multi 4S podporuje nabíjení pouze pomocí balančního konektoru tak to mám jednodušší. Co jsem zkoušel létám na časomíru v Tx a všechny baterky do 2 minuty vylítám na 3,75V
To je moje zkušenost PV.
tomashr

#336 Příspěvek od tomashr »

Jenze u levne nabijecky se tim postupem v serii dostanes u rozhozenych clanku velmi casto na jeste horsi ujeti, nez tu vytykas modulu. To tvoje Revo je v tomto hodne dobre, tak ti to slape, ale nemuzes to brat za typicke vybaveni. A naokraj - prekroceni napeti na druhem desetinnem miste pri nabijeni po jednom clanku tomu zdaleka tak moc neuskodi. Navic se to nedeje vzdy, ja ty moje moduly meril a sedely velmi slusne...
Fofan

#337 Příspěvek od Fofan »

Dnes mi ty moduly prisly tak musim jeste sehnat konektory na baterie a muzu valit,dobry je ze mam jeste zdroj 850mAh takze bych mohl nabijet i po jedne obcas,coz se mi dost nekdy hodi,treba dneska jsem musel vyuzit dodany usb nabijec,kupodivu vysledek byl 4.21V coz nebylo spatny
pixel1

#338 Příspěvek od pixel1 »

Zkusil jsem flashnout novou verzi CF na qx95-ku a nemohu oživit rádio. Kopterka na zapnutí rádia reaguje zelená ledka zůstane svítit, ale to je vse. V CF mi rádio nereaguje. Přijímač nastaven na ppm. Flashnul jsem spracing3 Evo. Zkusil jsem i BF a stejný výsledek. Kde dělám chybu?
Fofan

#339 Příspěvek od Fofan »

Durazne nedoporucuji tyto vrtule http://s.aliexpress.com/BBJBvANR z cele sady me snad jen dve zatim drzi na hridelich motoru jinak temer vubec, ted nevim co s nimi, asi poleti do kose. Ma nekdo podobnou zkusenost? Pokud vrtuli natlacite na hridel malo tak pri pridani plynu okamzite zmizi a copter jde hlavou do zeme,pokud ji natlacite moc tak koncova ploska uvnitr diri vrtule neni rovna ale do kuzelu a celkova hloubka diry je nejspis jina a vrtule se opre o pouzdro motoru a jde s ni tezko tocit takze copter nepoleti (snad to pochopite) tak bacha na to.
Marek_Km

#340 Příspěvek od Marek_Km »

Fofan: ty vrtule vypadají jako ty origo a ty stojí úplně za ... Kdybys četl toto vlákno, tak bys věděl o těch, které jsem tu vychvaloval. Jinak abych Vám všem ušetřil čas a peníze, tak jsem těch vrtulí už pár otestoval.
Origo a ty v předchozím příspěvku - jak už zaznělo - nebrat - vylítávají.
Walkera - úplně nejlepší pro QX95 a podobné velikosti. Vejdou se v pohodě do chráničů vrtulí a mají nejlepší účinnost ze mnou testovaných. Perfektně drží, nerozletí se a ani neodletí. Proto taky mají špičkové hodnocení.
Scisky - kvůli nim jsem musel sundat chrániče, účinnost slabá, ke všemu drahé, bída.
Lantian - taky zklamání. Kvůli profilu vrtule mají špatnou účinnost. Místo aby vrtule zabrala, tak má náběžkou vzduch tlačí před sebou.
JJRC - tyhle jediné jsem netestoval, protože je kdysi neměli skladem. Jsou podobné Walkeráckým, můžou být dobré.

Pak jsem chtěl zkusit 3listy kvůli jejich tichému projevu oproti 2listu.
Eachine - u nich nebyl uvedený průměr. To, že mají jen 46mm, se objevilo v diskuzi až po tom, co jsem je objednal. Jsou opravdu perfektně tiché, ale úplně špatně účinné. Doba letu úplně někde jinde, horká baterka a vřelé motory po letu. Pro menší a lehčí stroje, než QX95 a podobné.
DYI - na stránce je uvedený průměr 65mm. To je asi velikost koptéry, ale já to pochopil tak, že to je průměr vrtule. Šlo to přes Paypal a dostal jsem zpět plnou cenu.
Takže teď mám doma nepotřebných 10 sad 3listů průměr 46mm, 2 sady Lantianů a sadu Scisky.
Pořád se dívám, jestli někde neobjevím 3listy s průměrem kolem 60mm a středovou dírou kolem 1mm, ale nic, jen pro stříďáky s větším středem...
(Kromě prvního červeného zvýraznění jsou ty ostatní odkazy).
Fofan

#341 Příspěvek od Fofan »

Ja to vlakno cele cetl a videl sem ty vrtule co si doporucil ale chtel sem zkusit tyhle protoze o nich tu nikdo nepise,ano vypadaj jak origo ale stredovou diru maji uplne jinou (tvarove a hloubkove), dve me zatim litaji a ostatni budu muset trochu zafixovat, jinak se chystam obednat ty co si doporucil a dekuju za to [emoji106]
Seba

#342 Příspěvek od Seba »

Ty JJRC vrtule nejsou špatné,na pohled kvalitnější,ale štípou se trošku,ta hmota vrtulí není tak dobrá jako Walkera, tak raději zůstat u Ladybird Blades a nehledat nic lepšího,ušetříte.
pixel1

#343 Příspěvek od pixel1 »

Jaky mate v CF nastaveny typ přijímače u QX95? SBUS? PPM?
pakozdy

#344 Příspěvek od pakozdy »

zdravim,
da sa na tiny whoop od rotoramy relativne jednoducho zlozit fpv vybava ?
uvazujem nad tym pri prvych letoch. s fpv ani takymito mikrostrojmi nemam skusenosti takze na zaciatku by som to skusil len tak na oci.
alebo je to uplne slepa cesta a s fpv sa budem ucit uplne odznova.

dik.

Sent from my XT1032 and I will remove the signature
spawn78
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od spawn78 »

Moje zkusenost. Nejprve na oci DJI 450 pozdeji lcd a whoop a trenink doma. Super uz jsem to mel docela v ruce a pak koupil bryle a obrovsky pruser. Zacinas znovu, jine rizeni jses vice vnoren v letu a tvoje telo podleha pohybum z quadry. Takze neprve sedis a postupem casu jses schopen u litani stat. Je to docela dobry umet, pokud jdes litat na jine lokace nebudes mit s sebou pokazde zidlicku :-) Takze za mne urcite si rovnou ujasni s cim budes fpv provozovat a pak se s tim szij.
Nejhorsi lcd, pak lcd v kukle a nejlepsi zazitky jsou z bryli.
Dalsi otazniky jsou nad samotnou pilotazi acro ci horizont ci angel.
Opet moje zkusenost, lital jsem angle obcas horizont, pri prepnuti do acra jses v soku a nic neuridis. Takze dle profiku vypnout akcelerometr a litej acro, jen tak se nekam dostanes, ikdyz to bude ze zacatku bolet.
Naposledy upravil(a) spawn78 dne čtv 20.04.2017 12:37, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“