Material na stavbu penoveho modelu, FliteTest
Re: Material na stavbu penoveho modelu, FliteTest
polepujes to v sablonach nebo u tohodle lepidla/papiru nevznika pnuti ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Re: Material na stavbuta penoveho modelu, FliteTest
polepopoval jsem oboustranne celou desku 50x100cm pouzite synteticke lepidlo je i po zaschnuti pruzne, vysledna pevnost pri gramazi 80g 2200g a 90g 2600g
vecer jsem zkusil lepidlo na drevo tridy D2 ale pouzitelna byla jenom ctvrtina desky, pak byla pevnost 3000g ale lepidlo s obsahem vody povoli papir a proste nejde polepit velkou plochu, papir se krabati a zatizeni je dost slozite protoze deska je nesava..
mate nejaky jiny napad jake pouzit lepidlo ???
vecer jsem zkusil lepidlo na drevo tridy D2 ale pouzitelna byla jenom ctvrtina desky, pak byla pevnost 3000g ale lepidlo s obsahem vody povoli papir a proste nejde polepit velkou plochu, papir se krabati a zatizeni je dost slozite protoze deska je nesava..
mate nejaky jiny napad jake pouzit lepidlo ???
jake konkretne to lepidlo ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
zatim nejlepsi je synteticke lepidlo ve spreji, jde najednou polepi cela deska 50x100cm bez toho aby povolil papir.
zkousel jsem epoxy a to nejde papir tak ztvrdne ze se oddeluje, pak jesem zkousel PU penive na drevo kdyz s tim clovek dela tak ma pocit ze to drzi na vsem ale po sesti hodinach cekani jsem plynule sloupnul vytvrzeny papir jak z teflonove panve absolutne zadna adheze.
proste zustanu u nastrikoveho lepidla sice nema tak extremni pevnost ale je pevnejsi jak desky z Dollar tree.
jeste dodam ze tenhle tyden bylo v Lidlu mensi baleni jenom za 60Kc na vyzkouseni
zkousel jsem epoxy a to nejde papir tak ztvrdne ze se oddeluje, pak jesem zkousel PU penive na drevo kdyz s tim clovek dela tak ma pocit ze to drzi na vsem ale po sesti hodinach cekani jsem plynule sloupnul vytvrzeny papir jak z teflonove panve absolutne zadna adheze.
proste zustanu u nastrikoveho lepidla sice nema tak extremni pevnost ale je pevnejsi jak desky z Dollar tree.
jeste dodam ze tenhle tyden bylo v Lidlu mensi baleni jenom za 60Kc na vyzkouseni
Lidl měl zřejmě tohle

Permanentní lepidlo ve spreji UHU 200 ml
EXISTUJÍ I JINAK VYPADAJÍCÍ SPREJE (A ZA JINÍ CENY)
Google"Permanentní lepidlo ve spreji UHU"
Permanentní lepidlo ve spreji UHU 200 ml
EXISTUJÍ I JINAK VYPADAJÍCÍ SPREJE (A ZA JINÍ CENY)
Google"Permanentní lepidlo ve spreji UHU"
goodspeed píše:zatim nejlepsi je synteticke lepidlo ve spreji. Jeste dodam ze tenhle tyden bylo v Lidlu mensi baleni jenom za 60Kc na vyzkouseni
Nemohl by jsi se podivat na slozeni nebo nejake parametry lepidla aby se dali najit alternativy v pripade ze Lidl zrovna nebude mit akci ?
goodspeed píše:... pouzil jsem desky z obi, oddeleni tapet tl.4mm vaha 150g/m2
polep oboustranny, lepidlo nastrikove synteticke naneseno na papir i desku lepidlo 75g/m2, sulftovym pairem belenym 90g/m2 celkem400g/m2.
kdyz jsem pouzil sulfatovy beleny papir a lepidlo stejne tak vysledek 380g/m2 ...
...myslim ze tahle cesta dokonale nahradi originalni foamboard
Chapu to prosim spravne, ze jsi nasel postup, kdy vysledkem je deska bila, ale o 100g na m2 tezsi nez ma FliteTest? Nebo oni pouzivaji tu 400g? Nicmene shodna pevnost?
Dokazes spocitat na kolik takova deska vyjde penez? Nechapu co presne v Obi kupujes, vidim odkaz na lepidlo (v nedeli jsem ho podle me v tom Lidlu mel v ruce) a jsem dost zmatenej ze sulfatoveho papiru, protoze je hnedej i kdy zbelenej
Diky moc!
LEPIDLO Vzhled sprejové nádobky se asi mění dle prodejce. Za bernou minci bych bral přímo UHU
Spray - kontaktní lepidla ve spreji na bázi SBR kaučuku. Vhodné zejména pro velké plochy.
KONTAKTNÍ LEPIDLA - Ucelená řada kontaktních lepidel nejvyšší kvality v řadách All purpose (Power), Contact (Kontakt) a Spray
UHU SPRAY 3 V 1, 200ML
jako takové nabízí i několik modelářských prodejen
Google"uhu lepidlo ve spreji"
Popis produktu
Kontaktní sprejové lepidlo na bázi SBR kaučuku určené k lepení větších ploch celé řady materiálů.
Snadná aplikace, rychlé použití. Lepidlo je odolné teplotám od -40 °C do +50 °C. Silné, rychlé a pevné plošné
lepení. Slepí např. papír, lepenku, dřevo, textil, kůži, kov, plsť, pěnový polystyren (styropor) a jiné pěnové
hmoty, četné umělé hmoty se stejným i jiným materiálem. Obsah balení: 200 ml.
UHU spray 3 v 1 (200ml) - peckamodel
Spray - kontaktní lepidla ve spreji na bázi SBR kaučuku. Vhodné zejména pro velké plochy.
KONTAKTNÍ LEPIDLA - Ucelená řada kontaktních lepidel nejvyšší kvality v řadách All purpose (Power), Contact (Kontakt) a Spray
UHU SPRAY 3 V 1, 200ML
jako takové nabízí i několik modelářských prodejen
Google"uhu lepidlo ve spreji"
Popis produktu
Kontaktní sprejové lepidlo na bázi SBR kaučuku určené k lepení větších ploch celé řady materiálů.
Snadná aplikace, rychlé použití. Lepidlo je odolné teplotám od -40 °C do +50 °C. Silné, rychlé a pevné plošné
lepení. Slepí např. papír, lepenku, dřevo, textil, kůži, kov, plsť, pěnový polystyren (styropor) a jiné pěnové
hmoty, četné umělé hmoty se stejným i jiným materiálem. Obsah balení: 200 ml.
UHU spray 3 v 1 (200ml) - peckamodel
mech1 píše:Chapu to prosim spravne, ze jsi nasel postup, kdy vysledkem je deska bila, ale o 100g na m2 tezsi nez ma FliteTest? Nebo oni pouzivaji tu 400g? Nicmene shodna pevnost?
Dokazes spocitat na kolik takova deska vyjde penez? Nechapu co presne v Obi kupujes, vidim odkaz na lepidlo (v nedeli jsem ho podle me v tom Lidlu mel v ruce) a jsem dost zmatenej ze sulfatoveho papiru, protoze je hnedej i kdy zbelenejSnad ale pujde objednat z nejakeho e-shopu v mensim baleni nez 100kg
Diky moc!
Desky jsou z Obi mají je zastrčené mezi tapetama a polystyrenovýma kazetama na strop.. balení 4m2 za 399Kc 50x100cm 8 desek ,papír je z papírenského velkoobchodu balící papír bělený 90g/m2 1kg 45Kc 70x100cm cca 20 archu ...
Použil jsem desky z Obi protože jsou dostupnější než z Hornbachu kterej mám daleko a poštovné mají 350Kc
Deska vyjde v přepočtu na cca 115Kc/m2 pevnost v zátěži 2500g
Flitetest desky v přepočtu 250Kc/m2 včetně DPH a CLA počítal jsem desky z Graupner.de +poštovné+ DPH+clo
z graupner.de se clo a dph platit nebude
Tušíte někdo, jak je na tom pevnostně deska polepená lepicí páskou místo papíru?
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
To by me taky zajimalo 
Vcera jsem skusil pracovat se zbytkem Depronu 6mm namisto Decor Floor 5mm. Myslim ze prejdu na Deperon 6mm. Byl lepsi v ohybu, je krasne rovnej, bilej a tavka na 180°C s nim neprochazela skrz.
Protoze to ale byla zasoba stara 10-12 let, potreboval bych nejlepe dnes koupit nejakej podobnej Depron. Nejake Obi, Bauhaus, Hornbach nebo Pecka. Kterej je podle vas nejlepsi? Stavim FT Bushwacker a polepuju to barevnou balikovou paskou.
Mam v poznamkach z diskuse:
V OBI hledej Klimapor v oddeleni tapet ten je hladkej a bílej. Síla 3 a 6mm.
V Baumaxu Climapor.
Jinak v Hornbachu maji tusim Monoplan, Thermoplan, Climapor.
Tak sezen Climapor 4345 (3mm), nebo 4346 (6mm). To je ten nejpravejsi, nejbelejsi depron.
Aktualne jsem ale uz presel na Starlon a pokud chci bile letadlo tak ten Monoplan (nejpohodlnejsi vyrezavani a ohybani, hladky z obou stran).
Dik.
Protoze to ale byla zasoba stara 10-12 let, potreboval bych nejlepe dnes koupit nejakej podobnej Depron. Nejake Obi, Bauhaus, Hornbach nebo Pecka. Kterej je podle vas nejlepsi? Stavim FT Bushwacker a polepuju to barevnou balikovou paskou.
Mam v poznamkach z diskuse:
V OBI hledej Klimapor v oddeleni tapet ten je hladkej a bílej. Síla 3 a 6mm.
V Baumaxu Climapor.
Jinak v Hornbachu maji tusim Monoplan, Thermoplan, Climapor.
Tak sezen Climapor 4345 (3mm), nebo 4346 (6mm). To je ten nejpravejsi, nejbelejsi depron.
Aktualne jsem ale uz presel na Starlon a pokud chci bile letadlo tak ten Monoplan (nejpohodlnejsi vyrezavani a ohybani, hladky z obou stran).
Dik.
Je to blby. 3 a 6tku jsem hoodne dlouho nevidel. 4 a 7 maj v Hornbachu ale nevim zda je to uplne to same co ten tvuj depron.
Ale muzu zkusit kousek oblemcat tafkou
Ale muzu zkusit kousek oblemcat tafkou
tak plnou teplotu tavky to skoro neda - prozere se cca do pulky tloustky, regulovatelnou pistoli nemam.