Graupner MX-16 Hott
Re: Graupner MX-16 Hott
Jestli ti to hlásilo ztrátu signálu, při tom pádu, mohlo by být příčinou právě to vypnutí BECu na přetížení, a než to dopadlo tak vystydnul a znova naskočil, ale je to jen doměnka. Co si mám představit pod výrazem "prudko resetnem"? Do takového modelu bych určitě použil pro přijímač a serva samostatný zdroj. Ještě můžeš vyzkoušet prudce kvrdlat všema servama, jestli se neprojeví to vypnutí BECu.
-
peto.peto202
Prudko resetnem... dám si na tom záležať.
Regulátor je od nehody nový,budem to poriadne testovať zajtra,mrzí ma to.
Naposledy upravil(a) peto.peto202 dne úte 06.12.2016 20:57, celkem upraveno 1 x.
Ono by asi stačilo vše pozapínat, chvilku točit kniplama dokolečka a koukat na vysílači, jak se mění napětí na RX. Nejlepší by byl log z toho letu. To, že servo odjede za roh, může být problém zpětnovazebního potenciometru v servu. Serva jsou nová?
Ground Penetration Tester
-
peto.peto202
Áno serva sú nové,hlavne tie na krídelkách.
A co ten log z letu? Máš ho? Měl jsi nějak nastavený FS?
-
peto.peto202
Tak som sa rozhodol takto,idem to napojiť (serva)cez prijímačovu batériu.Konkrétne 2000 mAh 4.8V ale idem si ju urobiť vlastnú.Počul som,že tam je väčšia istota.Zapojím to sériovo,aby kapacita zostala 2000 mAh.Čítal som vo fóre,bol tam napísaný presne môj prípad,jednalo sa tam o (zlyhanie regulátora) napriek tomu že tam bola dosť veľká rezerva (BEC),za veľmi krátku dobu sa preťažil a vypol prijímač,nikomu sa neodporúča zapájať 5-6 serv na priamo.Veliké riziko aj napriek dostatočnému BEC.Taktiež je možné,aby takto zablokovalo servo?Všetko reaguje,až na jednú polovicu krídla-zablokovaná-nefunkčná.Čo u mňa je 4A,je to tak na hrane, 6serv. Opisovali tam presne môj prípad,pád do vývrtky a nedalo sa už nič,len pozerať.Zas tam boli aj taký,čo nepoužívajú prijímačovu batériu,spoliehajú sa na kvalitu regulátora.Neviem čo dodať,no idem to skúsiť.Držte mi prsty,bo ma urve! ak sa zase niečo stane.
Přesto bych to ještě vyzkoušel v té původní sestavě, ale né ve vzduchu, ale jen na zemi, a se zapnutým logováním, aby si znal skutečnou příčinu. Všechno to ale nasvědčuje tomu vypnutí BECu. I po tom přestrojení na samostatnou baterku by si to měl pořádně prozkoušet na zemi, včetně zkontrolování dosahu. Rozhodně to nepouštěj rovnou do vzduchu.
-
peto.peto202
V poriadku,dúfam že sme našli príčinu.
-
peto.peto202
Graupner MX-16 Hott
Zdravím Vás páni modelári,
chcel by som sa vyjadriť,ako konečný záver.Už som uskutočnil druhý let,bez známky rušenia-alebo samovoľného spustenia serva.Mal som druhý let,ktorý prebiehal hladko.Lietal som pri teplote -1 °C
Všetko plne nabité.
Peter
chcel by som sa vyjadriť,ako konečný záver.Už som uskutočnil druhý let,bez známky rušenia-alebo samovoľného spustenia serva.Mal som druhý let,ktorý prebiehal hladko.Lietal som pri teplote -1 °C
Všetko plne nabité.
Peter
Ahoj vysílač zapnutý s přijímačem. Normálně létám a za chvilku mi vysílač začne pipat. Jednoduše nebo zahraje i melodii. Někdy jednou, někdy i dvakrát za sebou. Žádná hláška na displeji jen pípá. Napětí baterie je ok, teplota taky. Nevím čím to je. Poradíte prosím?
Tak to bylo nízké napětí přijímače. Měl jsem za to, že bude na displeji nějaká hláška. V případě změny alarmu na nižší úroveň tak už nehraje.
Zapni si v telemetrii hlášení napětí přijímače a podívej se do logu. Můžou to být jen krátké výpadky, které vznikají při divočejším pohbu serv, třeba při slabém BECu, nebo měkké baterce.
Edit: Nějak jsem si neuvědomil, že na MX-16 není reprák (mám MC-20), leda by si používal sluchátko. Minimální napětí přijímače se ale zobrazuje i na telemetrické obrazovce jako M-RX V (str.30 v manuálu).
Edit: Nějak jsem si neuvědomil, že na MX-16 není reprák (mám MC-20), leda by si používal sluchátko. Minimální napětí přijímače se ale zobrazuje i na telemetrické obrazovce jako M-RX V (str.30 v manuálu).
-
hashpi
- Kontaktovat uživatele:
Čau kluci. Dnes jsem si před vzletem debil stoupnul na vysílač
A spodní třetina se nezobrazuje. Ukáže ještě napětí baterky ve vysílači, ale zbývající čas už ne. V té spodní třetině jsou navíc trimy a napětí přijímače.
Na netu jsem našel náhradní display, ale předem jsem se chtěl zeptat jestli se to dá v pohodě vyměnit a nebo musím poslat do servisu.
Na netu jsem našel náhradní display, ale předem jsem se chtěl zeptat jestli se to dá v pohodě vyměnit a nebo musím poslat do servisu.
To je mrzutý. Pokud to odnes jenom display a troufneš si na to, tak by měla stačit jen jeho výměna.
-
hashpi
- Kontaktovat uživatele:
Přikládám foto poškozeného displaye. Pravá světlejší strana na fotce je jen špátný odlesk fotoaparatu v telefonu a ve skutečnosti je stejně jasná po celé ploše. Náhradní display se mi bohužel zatím nepodařilo sehnat, mají jen na MX 16 starší verzi 35mhz
Dnes jsem se ptal ještě v modelářské prodejně u nás a pán mi poradil, že to může být i nějakým špatným spojem na kabelu, který se po šlápnutí mohl zkroutit a uvolnit.
Divné jsou ty středové čáry u trimů, které vedou až dolů a světlejší část spodní třetiny.
Že by to bylo opravdu jen vadou nějaké části toho tenkého foliového kabelu?
Co si o tom myslíte?
Další možností mně asi zbývá kontaktovat přímo Graupner v Německu, ale aby pak oprava nestála jako nový vysílač.
Dnes jsem se ptal ještě v modelářské prodejně u nás a pán mi poradil, že to může být i nějakým špatným spojem na kabelu, který se po šlápnutí mohl zkroutit a uvolnit.
Divné jsou ty středové čáry u trimů, které vedou až dolů a světlejší část spodní třetiny.
Že by to bylo opravdu jen vadou nějaké části toho tenkého foliového kabelu?
Co si o tom myslíte?
Další možností mně asi zbývá kontaktovat přímo Graupner v Německu, ale aby pak oprava nestála jako nový vysílač.