DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.
Re: DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.
Taky jsem řešil jaký tablet a nakonec jsem si vybral Nvidia Shield. Tenhle tablet je poněkud vyjimečný (hlavně proto že je to herní tablet) a těžko se srovnává s ostatníma. Je to něco podobného jako když si koupíte PC s rychlým procesorem ale s mizernou grafickou kartou. Ve výsledku ten PC bude rychlý jen v kancelářských aplikacích a při přehrávání videa (v PC mají procesory podporu pro přehrávání videí H264 h265 apod.) U tabletu to ale tak není. Huawei má svoje procesory Kirin a i když jsou rychlé tak pro nás asi nebudou rychlejší než Nvidia. Hledal jsem nějaké benchmarky pro porovnání a např. tady
https://gfxbench.com/result.jsp?benchma ... ase=device
mi vychází Nvidia Shield K1 1948 Frames (31,4 FPS), Huawei M3 jen 567 Frames (9,2FPS) a Huawei M2 516 frames (8,3FPS). Ale jak píšu těžko se to porovnává nejlepší by bylo porovnání přímo v DJI Go.
Huawei M3 ani M2 není ani v doporučených tabletech DJI ani phantomhelp. Takže i když to asi fungovat bude výkonově je na tom Nvidia Shield mnohem líp.
Ne nadarmo ji všichni doporučují.
https://gfxbench.com/result.jsp?benchma ... ase=device
mi vychází Nvidia Shield K1 1948 Frames (31,4 FPS), Huawei M3 jen 567 Frames (9,2FPS) a Huawei M2 516 frames (8,3FPS). Ale jak píšu těžko se to porovnává nejlepší by bylo porovnání přímo v DJI Go.
Huawei M3 ani M2 není ani v doporučených tabletech DJI ani phantomhelp. Takže i když to asi fungovat bude výkonově je na tom Nvidia Shield mnohem líp.
Ne nadarmo ji všichni doporučují.
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď, Nvidia je zatím volbou č.1. Porovnal jsem v BenchM ještě mnou užívaný MT HTC One m8 a Acer B1-810 a přestávám tomu rozumět.
Acer B1-810 (871Frames 14.1FPS) - lehce přidrhává, po zapnutí nahrávání rozklad obrazu
HTC One m8 (687Frames 11.1FPS) - zatím bez závady ( DJI je HTC One doporučován model m7)
Huawei M2 (516Frames 8.3FPS) - údajně bez problémů
Nvidia Shield K1 (1948Frames 31.4FPS) - asi TOP v poměru výkon/cena
Huawei je na tom nejhůře a údajně funkční, následuje HTC které užívám a je funkční, Acer je na tom o trochu lépe a přitom s problémy. Nvidia je výkonější než HTC cca 3x a než Huewei M2 témeř 4x. Asi to nenbude jediný ukazatel, který je třeba při výběru sledovat.
Acer B1-810 (871Frames 14.1FPS) - lehce přidrhává, po zapnutí nahrávání rozklad obrazu
HTC One m8 (687Frames 11.1FPS) - zatím bez závady ( DJI je HTC One doporučován model m7)
Huawei M2 (516Frames 8.3FPS) - údajně bez problémů
Nvidia Shield K1 (1948Frames 31.4FPS) - asi TOP v poměru výkon/cena
Huawei je na tom nejhůře a údajně funkční, následuje HTC které užívám a je funkční, Acer je na tom o trochu lépe a přitom s problémy. Nvidia je výkonější než HTC cca 3x a než Huewei M2 témeř 4x. Asi to nenbude jediný ukazatel, který je třeba při výběru sledovat.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Colin1000 píše:....přestávám tomu rozumět...... Asi to nenbude jediný ukazatel, který je třeba při výběru sledovat.
Je třeba postupovat podle manuálu DJI nebo podle zkušeností. Jakmile začneš experimentovat, na konci to bude dražší než rovnou N1. Já jsem si tak rozbil nos 2x, než jsem našel. N1 jsem nekoupil jen proto že v té době prostě nebyl k dostání i ted je myslím jen na Alze. N1 má ještě jednu mega výhodu oproti všemu ostatnímu. Jako jediný tablet přehraje video 4K, které kopter natáčí.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
A bude dobře fungovat i na P3S kde je jiný druh přenosu signálu než na P3A/P3P ?
Děkuji za odpověď
Děkuji za odpověď
U P3S výběr náhledového zařízení patrně(P3S jsem neměl, proto nevím)nebude problém. Tam jde wi-fi signál z kopteru do vysílače a z vysílače jde jiný wi-fi signál do mobilu/tabletu. Tak si myslím, že P3S snesou i méně výkonné náhledové zařízení-nutno ověřit. Od P3A jde o přenos HD signálu přímo do náhledu-to by ještě nemusel být problém. Dále je možno ukládat trasy letů do velikosti 2Gb, ty už se ukládají do paměti náhledového zařízení-pak je možno tuto fci v DJI GO vypnou/mazat trasy a tím se zmírní sekání méně výkonných náhledů. Pak si ale chceš udělat screen obrazovky tabletu, abys viděl celý průběh letu i s telemetríí(app AZ screen recorder) a pokud máš slabý výkon na náhledu je to utrpení-neříkám, že to vůbec nejde! Psal mi kamarád, že nejhorší jsou na tom s výkonem procesory Atom a já jsem mu nevěřil hned 2x. Šlo to, pokud se sekne jednou ještě si říkáš-to je v poho, ale pak se chceš podívat kolik máš baterky a jsi "NO SIGNAL", tak to potěší! Přímo za letu je možno aplikaci restartovat, ale to je zase čas, který by si měl věnovat něčemu jinému než létání. Jak jsem psal, v době kdy jsem kupoval tablet, tak K1 nebylo možno koupit. Mám tablet Acer Iconia 8, octa core(musí mít 8 jader na 4 jádra se seká DJI GO!), ale aktuálně jsem ho v ČR nenašel.
Pokud chceš využívat všechny funkce konpteru od P3A výše, náhledové zařízení musí mít GPS.
Pokud chceš využívat všechny funkce konpteru od P3A výše, náhledové zařízení musí mít GPS.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
Colin1000 píše:
Dotaz na majitele Huawei MP M2. Máte možnost srovnání s Nvidií S K1? Jaká je čitelnost na slunci, v testech jsem našel, že displej má 400nits, je to dostačující? Neseká se obraz při natáčení, máte časté nebo naopak žádné výpadky aplikace? Děkuji za odpověď.
Dotaz pro všechny, případný náhradník za Nvidii v rozumné cenové hladině. Díky
Dále dávám info o odzkoušených zařízeních:
Acer 8" B1-850 MT8163, 4x1,3GHz, 1GB + 16GB, And. 5.1 - app DJI4 instalována , ale ani se nepřipojil.
Acer 8" B1-810 Intel BayTrail-T CR3735F/G 4x1,8GHz, 1GB + 16GB, And. 4.4.4 - připojeno, lehké trhání, po zapnutí nahrávání rozklad obrazu, velice trhané, nepoužitelné
5" HTC One M8 - Qualcomm Snapdragon 801 4x Krait 400 2,3GHz, 2GB + 16GB - zatím to nejlepší co mám, App nepadla ani při nahrávání, zadrhávání jsem zatím nepozoroval.
pouzivam Huawei Mediapad M2 LTE a zatim si nestezuji, funguje dobre i s Litchi aplikaci. Ale tablet pouzivam nejen na litani. Rozhodne lepsi na litani je K1. Huawei display se dost leskne a kdyz na nej dopada slunce tak je problem neco videt, pokud stojim ve stinu je vse OK. Pokud bych tablet pouzival prevazne na litani sel bych asi taky do NVIDIA K1 nebo klidne i do neceho za par babek.
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Tak Nvidia je doma a rychlost zařízení je skvělá. Dnes nebylo počasí na let tak snad zítra. Bohužel, ale řeším jiný problém. Hlášení Radio chanel quality : Strong interface. Na cizojazyčných webech nějaké info je, ale AJ není moje silná stránka a tak jen odhaduji. Řešil někdo zde stejný problém?
Odesláno z mého HTC One_M8 a podpis odstraním
Odesláno z mého HTC One_M8 a podpis odstraním
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Colin1000 píše:.......Hlášení Radio chanel quality : Strong interface. Na cizojazyčných webech nějaké info je, ale AJ není moje silná stránka a tak jen odhaduji. Řešil někdo zde stejný problém?....
Ano! Takový problém máme všichni, když vysílač s dosahem 2km položíme 20 cm od modelu. Dej si vysílač alespoň na jiný roh stolu než máš kopter hlásí ti. že máš silnou interferenci signálu=model a vysílač jsou moc u sebe.
- gardenroute
Jen pár poznámek, byť vidím, že si již šel do Shieldu, čímž jsi chybu jistě neudělal, chvilku jsem tu nebyl :Colin1000 píše:Přeji všem dobrý den,
jsem v tomto vlákně pisatelským nováčkem a stejně tak i čerstvým majitelem P4...Nejčastěji je zde jasnou volbou Nvidia Shield K1, který je na tom s HW pro apku DJI GO4 v dostatečné kvalitě, ale v posledních příspěvcích se zmiňujete o horší až špatné čitelnosti za jasného denního světla s nutností stínítka...V bezvětrnných slunných dnech se já budu pohybovat ve vzduchu asi nejčastěji. Prostudoval jsem doporučená zařízení od DJI a nepříjde mi, že by tento seznam kopíroval současnou nabídku, některá zařízení jsou vyrobená před 4 lety...
- co se týká viditelnosti na přímém slunečním světle, tady Tě musím zklamat, ale s žádným komerčně prodávaným tabletem se na přímém slunečním světle bez stínítka asi neobejdeš, tyto tablety mají průměrně 400-600 (výjimečně) nits, kolem 1000 mají základní modely DJI CrystalSky (o nichž píši výše), a některé typy průmyslových či military tabletů, 2000 nits má špičkový CrystalSky, ale za špičkovou cenu kolem USD 1000
- seznam doporučených zařízení od DJI je beznadějně zastaralý (např. ještě nedávno nijak nezmiňoval ani Shield, a myslím, že ani dnes
- kvalitní obrazový zážitek za letu dají dobré videobrýle, připojené přes HDMI kontroleru (u P3/4 nutná vestavba)
Nepřepsal jsi to špatně ? Nebylo to "strong interference" ? "Interface" je přeci jen něco jiného...Colin1000 píše:Tak Nvidia je doma a rychlost zařízení je skvělá...Hlášení Radio chanel quality : Strong interface. Na cizojazyčných webech nějaké info je, ale AJ není moje silná stránka a tak jen odhaduji. Řešil někdo zde stejný problém?
Ale máš skvělý nick, pamětníci od P1 zde jistě vzpomenou na skvělého "Collina Quina", než ho z DJI skoro před 4 lety vyhodili za špionáž pro 3DR
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Díky všem za informace, je super, když se najdou lidé co se o své cenné zkušenosti podělí.
Info k hlášce Radio chanel quality: ano mělo být "strong interference".
Dnes jsem provedel test a odnesl P4 do jiné místnosti než rádio (6metrů + zeď), bohužel hlášení je stále i když už né tak často. (původně hláška problikávala 1x za 5-10s, nyní 1x za minutu.)
I tak jsem dal zkušební let s Nvidiou, bylo pod mrakem a tak čitelnost displeje plně dostačující. Od počátku letu jsem měl zaplé nahrávání ve 2,7k. V Cca ve vzdálenosti 250m a 35m výšky se aplikace odporoučela, nezamrzla ale celá spadla, musel jsem jí ručně nahodit a až do přistání kostičkovala. Nic jeného na tabletu neběželo.
Info k hlášce Radio chanel quality: ano mělo být "strong interference".
Dnes jsem provedel test a odnesl P4 do jiné místnosti než rádio (6metrů + zeď), bohužel hlášení je stále i když už né tak často. (původně hláška problikávala 1x za 5-10s, nyní 1x za minutu.)
I tak jsem dal zkušební let s Nvidiou, bylo pod mrakem a tak čitelnost displeje plně dostačující. Od počátku letu jsem měl zaplé nahrávání ve 2,7k. V Cca ve vzdálenosti 250m a 35m výšky se aplikace odporoučela, nezamrzla ale celá spadla, musel jsem jí ručně nahodit a až do přistání kostičkovala. Nic jeného na tabletu neběželo.
- gardenroute
Při plném FPV létání s videobrýlemi máš (vedle skutečného pocitu posezu někde v kokpitu) i jistotu, že nepřijdeš o obraz při havárii aplikace či celého smartphone/tabletu, neboť video jde nezávisle na aplikaci přímo z LightBridge modulu v kontroléru přes HDMI do skutečných videobrýlí (má tam i svoje vlastní OSD, klíčované do obrazu z kamery Phantoma v LB modulu).Colin1000 píše:...V Cca ve vzdálenosti 250m a 35m výšky se aplikace odporoučela, nezamrzla ale celá spadla, musel jsem jí ručně nahodit a až do přistání kostičkovala. Nic jeného na tabletu neběželo.
Při létání s tabletem nebo i smartphonem vloženým do nějakého "brýlového" adaptéru a aplikací pro virtuální realitu vždy hrozí crash aplikace či celého přístroje, a úplná ztráta videopřenosu
To jen pro některé nově příchozí pro orientaci, staří mazáci to samozřejmě znají
"strong interference" není tím že je vysílač a přijímač blízko, ale že je signál rušený, Bohužel pásma 2,4GHz i 5 GHz jsou hodně přeplácaný a vysílá tam kde co, ale nejpravděpodobnější je Wifi na 2,4 nebo 5Ghz, takže si to možná rušíš sám wifi routrem nebo i mobilem. I bluetooth je zdroj rušení, různé bezdrátové věci jako kamery klávesnice alarmy apod. Nejlíp to ověříš tak že půjdeš někam mimo rušení, ale pozor i venku jsou různé wifi vysílače 2,4 i 5 GHz na vesnice skoro na každém domě a bohužel často nedodržují maximální povolený výkon (to se týká poskytovatelů internetu). Tyhle vysílače mají svou inteligenci a vyhledávají si volný kanál, můžeš tomu i pomoct pokud víš co děláš, ale bohužel těch kanálů je málo a když jsou všechny obsazeny objeví se tenhle problém. Zkus vypnout i wifi a bluetooth na tabletu a mobilu, jen si předtím načti mapu ať nelítáš poslepu. Pokud problém přetrvává asi to bude na reklamaci.
Problém s přijmem signálu může být i ve špatném směrování antén vysílače vůči kopteru. Je třeba si v první řadě přešíst návod. Každý to máne nastavené trošku jinak, já jsem měl nastudované manuály ještě před koupí stroje. Většina-to není nic proti nikomu-zapne kopter, zjistí problém a jde na forum. Taky je třeba si uvědomit, že to je sice drahá, ale stále jen hračka pro větší kluky. která může zkolabovat a to tak že úplně i když výrobce a my jako piloti děláme vše, aby se tak nestalo. Odejde motor nebo bajonet vrtule a kopter se poroučí.
- gardenroute
Hlavně bych doporučil si vedle návodu pročíst zdejší vlákna o Phantomech (od P1/2), kde se tyto věci mnoho, mnohokrát diskutovaliLeonP píše:Problém s přijmem signálu může být i ve špatném směrování antén vysílače vůči kopteru. Je třeba si v první řadě přešíst návod. ...
To by mělo být každému jasné že když namíří anténu na model tak je po signálu. Obě antény musí být rovnoběžně a kolmo k modelu - to je velmi důležité, prutová anténa v ose prutu nevyzařuje téměř nic. Pokud si někdo vylepší antény za nějaké směrové s větším ziskem tak se to ještě mnohem víc zvýrazní. Během vzdálenějšího letu to musíš hlídat a antény udržovat kolmo k modelu.