DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Letajici cestmir

Re: DJI - Phantom 3

#1291 Příspěvek od Letajici cestmir »

Jo je to ten petkodržák. Lítat s tim samozřejmě pude blbě, ale neutopíš stroj ve vodě. Taky by se dalo plavat po hladině a jen otáčet dron. Tak bude výška při natáčení stejná a nebude to na volnoběh tolik rušit třeba kachny co budou před kamerou. Byl to jen nápad. Když něco zajímavýho na phantoma vidím, tak se snažím podělit.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
jakub-maly

#1292 Příspěvek od jakub-maly »

Zdravím zdejší letce :D
Tak jsem se už rozhodl že půju do P3P jelikož už cenově jsou přijatelné,
jen potřenuji poradit tak nějak kde koupit.

Mám možnost koupit bazarový starý rok a půl, naletano cca 20h. baterie má 29 cyklů + je k němu batoh a sluněční clona cena je 17.500,- + když budu chtít ještě jednu baterii tak jsem na 20ti.
K tomu se váže ještě otázka, po kolika hodinách se pro jistotu mění např. motory, jestli se to tedy řeší...

Nebo druhá možnost, koupit nový bez DPH, což vyjde na nějakých 19.500,-
ale bez batohu a náhradní baterie.

Moje otázka je, co byste zvolili vy?

Nebo nevíte, kde je např. teď nějaká akce, kde za rozum je nový P3P+baterie nebo batoh?

Děkuji
romko1

#1293 Příspěvek od romko1 »

Ja mam taketo plavaky dorobene na P3A. Lietanie je vsak velmi nestabilne.
plavaky_DJI_P3A.JPG
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
petan79

#1294 Příspěvek od petan79 »

jakub-maly píše:Zdravím zdejší letce :D
Tak jsem se už rozhodl že půju do P3P jelikož už cenově jsou přijatelné,
jen potřenuji poradit tak nějak kde koupit.

Mám možnost koupit bazarový starý rok a půl, naletano cca 20h. baterie má 29 cyklů + je k němu batoh a sluněční clona cena je 17.500,- + když budu chtít ještě jednu baterii tak jsem na 20ti.
K tomu se váže ještě otázka, po kolika hodinách se pro jistotu mění např. motory, jestli se to tedy řeší...

Nebo druhá možnost, koupit nový bez DPH, což vyjde na nějakých 19.500,-
ale bez batohu a náhradní baterie.

Moje otázka je, co byste zvolili vy?

Nebo nevíte, kde je např. teď nějaká akce, kde za rozum je nový P3P+baterie nebo batoh?

Děkuji

Ahoj,
kup novej, budeš ho mít s 2-letou zárukou. Baterka ti na začátek bude stačit jedna a časem přikoupíš další. Batoh koupíš za pár šušňů na Aliexpresu. Já kupoval ten stejný, co prodává Pelikán za cca 1 100,- Kč.
Jinak P3P za současný prachy supr volba :D
jakub-maly

#1295 Příspěvek od jakub-maly »

Je tu někdo kdo by dokázal zjistit podle výrobního čísla servisní historii u P3P?
Díky
gardenroute

#1296 Příspěvek od gardenroute »

Letajici cestmir píše:Nevíte někdo o né moc drahých brýlích k phantomu s hdmi vstupem? Chci to jako doplněk k letu, tak nemusí být za 10k, ale rozumný poměr cena/výkon. Díky.
romko1 píše:Letajici cestmir sa ale pytal na FPV okuliare len s HDMI vstupom ...existuju vobec take? Naco mi je na nich prijimac 5.8GHz, ked sa na DJI s tym nepripojim?...
VSCharlie píše:...Nejspíš neexistují a když se nad tím zamyslíš, tak "čisté" FPV brýle (pouze s HDMI), vlastně ani existovat nemůžou.....
Jen bych doplnil, že existují, a mluvím o FS Dominator HD2, které s P3/P4/Inspire HDMI výstupem na kontroléru pracují bezchybně, řada z nás je používá pro plné FPV létání :D

Ale samozřejmě ten cenový limit nemá moc šanci, tak jak píše výše @VSCharlie, v tomto cenovém omezení je šance pouze pro různé čínské kýbly ála HeadPlay, což jsou ale strašně velké "helmy ke skafandru" (a někdy i s integrovaným 5.8GHz analog FPV, jak je zmíněno výše), byť obvykle mají z HDMI skvělý jasný, velký a ostrý obraz. Já ale loni HD2ky pořídil v akci na Bangoodu někde kolem 12 tis. Kč bez výpalného (v Česku byla běžná cena až 19-20 tis. Kč!, nyní nevím)

Jsou nově i jiné možnosti (stačí zagooglit), ale stejně jako Domy HD2 jsou kolem 20 a více tis. Kč. Možná někde na bazaru by se daly sehnat již nevyráběné starší Zeiss Cinemizery, ale ani ty pod 10 kKč asi nikdo neprodá. Pro mě ale měly moc malý obraz. Ale po těch se vždy (stejně jako po Dom HD2) na bazarech jen zapráší.,,
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#1297 Příspěvek od graup15 »

Jo Peťo,ty kýble na hlavu jsou bezva:-) :-)
Tohle když jsem viděl,tak jsem brečel smíchy. :-)
Přílohy
0603161930e.jpg
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1298 Příspěvek od VSCharlie »

gardenroute píše:Jen bych doplnil, že existují, a mluvím o FS Dominator HD2, které s P3/P4/Inspire HDMI výstupem na kontroléru pracují bezchybně, řada z nás je používá pro plné FPV létání :D ..

Nechci zbytečně "kalit vodu", ale podle mě "FS Dominator HD2" nejsou - cituji: "čisté" FPV brýle (pouze s HDMI..).
Ale FPV brýle, apriori určené pro "zásuvné moduly", které si pravděpodovně za účelem navýšení zisku musíš dokoupit zvlášť a HDMI je pouze něco jako bonus.
Ostatně FatSharky zmiňuji v původní odpovědi taky.
viz - 1: FatSharky s HDMI, ale pozor, musí to být vyžší verze s HDMI než je (má) FtasHark V2. (FatsHarky V2 "neskousnou" formát rozlišení, co z Phantoma leze.)
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
gardenroute

#1299 Příspěvek od gardenroute »

No, Domy HD2 bych zrovna nepovažoval za něco, kde je HDMI "pouze něco jako bonus" :lol: Je to jejich takřka primární určení, standardně mají pouze HDMI, žádný analog FPV jako u většiny kýblů...

To že zvládají instalaci i doplňkového konvenčního FPV analogového modulu bych právě v tomto případě naopak považoval za bonus, který lidé, kteří si pořídí HD2 obvykle nepotřebují, jsme ve vlákně o P3, který má HD LightBridge (nemluvím těch očesaných verzích). Pro analog FPV jsou jistě vhodnější jiné brýle.

HD2 (resp. od podzimu i HD3) jsou pro P3/4 vhodným řešením, byť kýble mívají obraz s vyšším rozlišením...Ale o to až tak úplně nejde.
gardenroute

#1300 Příspěvek od gardenroute »

Kdo se chystá na cestování do Kanady s Phantomem či jinou koptérou, tak pozor, jsou tam drakonická nová pravidla, viz info, které jsem dnes dal do vlákna "Pravidla pro létání s coptérami v různých zemích".
Odkaz aktualizován
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 23.03.2017 18:27, celkem upraveno 1 x.
Letajici cestmir

#1301 Příspěvek od Letajici cestmir »

Otázka na zkušené. Kolik cyklů je pro baterii do phantoma limitní stav. Myslím kdy už je nebezpečí, že phantom spadne? Nebo se to stát nemůže? Prostě jen phantom nevydrží ve vzduchu tak dlouho? Mám na 1 baterii je 50 nabití a už mi občas dji go ukazuje v oranžových číslech místo v zelených. 50 nabíjecích cyklů není moc aby už baterie odcházela?
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
LeonP

#1302 Příspěvek od LeonP »

[quote="Letajici cestmir"..... 50 nabíjecích cyklů není moc aby už baterie odcházela?[/quote]

Myslím, že 50 cyklů je hodně málo. Na jedné baterii u P3A jsem měl cca 100 cyklů a ukazovala 80%, druhá bat. cca 70 cyklů byla na 90% životnosti. Více než 100 cyklů zkušenost nemám. V manuálu P3 nepíšou o počtech cyklů nic v manuálu P2 píší, že po 300 nabíjecích cyklech doporučují koupit nový akumulátor. Vybíjel jsi někdy ten akumulátor pod 8%, co vidíš v aplikaci-odchází jeden článek, nebo jdou dolů všechny čláky stejně?
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
Letajici cestmir

#1303 Příspěvek od Letajici cestmir »

Jsou to všechny články. Pod 10 % jsem šel jednou po 20 cyklech. Bylo mi to doporučeno. Jinak při 30 sedám na zem a chovám se k bateriím jako k malým dětem.
LeonP

#1304 Příspěvek od LeonP »

Je-li to jak píšeš, reklamace, ale nevím jestli jí uznají.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
rzboril

#1305 Příspěvek od rzboril »

Taky mám zajímavou zkušenost s baterkou. Vzlítnu-baterka 40% a asi v 50min mi aplikace zahlásila přistávám protože hrozí poškození baterie. juknu do podrobností a vidím všechny články v rovině a kolem 3,4V podle rychlosti klesání. Nechal jsem dosednout a startuji znova pak všechno v pohodě a pomalým poletováním létal asi 5minut do 20%.
Aha už to vidím utekl jeden článek na 2 sekundy. Super věc někde nad mořem.
Přílohy
Screenshot_2017-03-22_01-10-23.png
Screenshot_2017-03-22_01-07-49.png
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“