DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - Phantom 3

#1276 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:...zhruba v půlce letu mi DJIGo prostě jen tak z lehka zmizelo...Ale jako co toto je za bordel?...Toto byla poslední kapka a s DJI GO prostě končím....Podle mě je to fakt nebezpečné s ní lítat... :oops:
Tak bych to až tak nehrotil, loni jsem létal asi 10 minut, než jsem zjistil, že mám DJI GO zamrzlé :D , k létání a bezpečnému ovládání není třeba, byť tedy primárně létám s videobrýlemi na HDMI výstupu LightBridge v kontroleru.

Ale fakt by pilot neměl být závislý jen na nějaké "hloupé" aplikaci (což myslím, tvůj případ není :D ), byť je jasné, že to neumožní další pokročilé volby, ale k základnímu ovládání si vystačíš s kontrolérem. Spíše to vidím s rozvojem této aplikace na její zvýšenou citlivost s méně komaptibilním či dokonce nedoporučeným HW, možná si tak DJI dělá cestičku pro svůj dobře odladěný externí CrystalSky monitor :mrgreen:

A je zde právě možnost volby jiné apky, což je dobré, že to DJI umožnilo s nástupem P3 právě uvolněním SDK kitu pro vývojáře třetích firem... Také mě ty mapy štvou, ale není to nepřekonatelné.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
yardax

#1277 Příspěvek od yardax »

Pánové, poprosil bych o informaci. Pokud se dívám na stroj zboku, motory jsou z obou stran jaksi "šejdrem". Je to správně?
Přílohy
aaa.JPG
gardenroute

#1278 Příspěvek od gardenroute »

Zdaji se v poradku
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
LeonP

#1279 Příspěvek od LeonP »

yardax píše:Pánové, poprosil bych o informaci. Pokud se dívám na stroj zboku, motory jsou z obou stran jaksi "šejdrem". Je to správně?

Ano. Vyosení eliminuje kroutící moment vrtule. Motory u letadel jsou taky vyosené(pokud si cca pamatuju tak 2st. dolů ve směru tahu a 4st. ve směru otáčení vrtule-ale přesné stupně si nejsem jistý)
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
romko1

#1280 Příspěvek od romko1 »

Tak dnes som trocha poletoval: najnovsi FW P3A, najnovsi FW radia (zo stranky DJI nainstalovany),
DJI GO najnovsia aplikacia nainstalovana, taktiez Litchi 3.10.5. Co sa tyka sily signalu vsetko v zelenom :D .
Pouzil som novy tablet Nvidia Shield K1 - ziadne sekanie, kockovanie ci uz v DJI GO, alebo v Litchi, tiez fungoval aj track mode v Litchi... :D

Oneskorenie "online" obrazu minimalne...

Co ma prekvapilo pri spracovavani letovych dat po lete, tak mi hlasi na baterii, ktora ma 30 nabijacich cyklov,
ze 4 clanok ma najvacsiu vychylku napatia oproti ostatnym clankom...minule som tu pisal, ze ked klesla bateria pod 28%, tak kvoli 4 clanku (nizkemu napatiu) mi zacal nudzovo pristavat P3A. Teraz nastastie nepristaval nudzovo (lietal som do 18% vybitia baterie)....
Otazka: Prosim viete, ci elektronika co je v baterii, balancuje clanky pri nabijani? Dakujem za odpoved.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Letajici cestmir

#1281 Příspěvek od Letajici cestmir »

Nevíte někdo o né moc drahých brýlích k phantomu s hdmi vstupem? Chci to jako doplněk k letu, tak nemusí být za 10k, ale rozumný poměr cena/výkon. Díky.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1282 Příspěvek od VSCharlie »

Moc toho na výběr asi nebude.. :(

FPV "Brýle" musí podporovat formát, v kterém to z Phantomu leze, takže:

1: FatSharky s HDMI, ale pozor, musí to být vyžší verze s HDMI než je FtasHark V2.
(FatsHarky V2 "neskousnou" formát rozlišení, co z Phantoma leze.)
Takže pod dvanáct až čtrnáct tisíc, se asi nedostaneš.
2: Skyzone SKY02S V+ Jsou v pohodě (osobně odzkoušeno), ale je to 11 tisíc.
3: Headplay HD - V pohodě - taky osobně odzkoušeno.
4: Variace na Headplay HD, ale to je bez záruky.
Díval jsem se v rychlosti na banggood a mohly by (teoreticky) fungovat následující FPV "brýle".
- http://www.banggood.com/Skyzone-SJ-V01- ... s=category
- http://www.banggood.com/Eachine-Goggles ... s=category
- http://www.banggood.com/Headplay-SE-V2- ... s=category
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1283 Příspěvek od zskal »

Pro občasné FPV se dají použít i VR brýle s Litchi. Netvrdím že je to luxus, ale lítat se s tím dá slušně...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
romko1

#1284 Příspěvek od romko1 »

Letajici cestmir sa ale pytal na FPV okuliare len s HDMI vstupom ...existuju vobec take? Naco mi je na nich prijimac 5.8GHz, ked sa na DJI s tym nepripojim? samozrejme je to mozne ich pouzit na 5.8GHz kamery a kamerky... na ine kopterky a pod. :)
Tiez pouzivam VR mod v Litchi, a je to zaujimave, ze ked otocim hlavu, tak sa mi otoci aj P3A :) .
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1285 Příspěvek od VSCharlie »

TO "romko1"

Nejspíš neexistují a když se nad tím zamyslíš, tak "čisté" FPV brýle (pouze s HDMI), vlastně ani existovat nemůžou.
Hodně záleží na výkladu běžně používaných pojmů.

Když to zobecním a hodně zjednoduším, tak:

FPV a FPV brýle.
Obvykle tento pojem chápán ve spojení s lítáním, přičemž je celý systém založen na přenosu obrazu (z letadla, koptéry atd.) na zobrazovací jednotku (monitor, FPV brýle), pomocí rádiového signálu.
Tedy vysílač, přijímač a zobrazovací jednotka (monitor). Pokud zmenšíš a spojíš přijímač se zobrazovací jednotkou do "náhlavní soustavy", jsou to FPV brýle.
Příklady - druhy a typy FPV brýlí, včetně jejich pořizovacích cen, určitě každý z nás dobře zná.
Virtuální realita (VR brýle).
Tento systém a jeho zobrazovací zařízení (VR brýle) původně vznikl za jiným účelem.
VR brýle se zpravidla zapojují (kabelem) do počítače, TV a podobně - opravdu velmi zjednodušeně řečeno.
Přičemž hodně druhů VR brýlí, od těch opravdu hodně jednoduchých (pro telefony-pokud se jim vůbec dá říkat VR brýle) až po ty kvalitnější, poloprofesionální a profesionální.
A u těch poloprofesionálních a lepších, se jejich cenou dostáváme úplně někam jina. Ta se zpravidla pohybuje o hodně výše, než u těch nejlepších FPV brýlí, jaké běžně známe.
Například - HTC Vive, Avegant Glyph, FOVE VR, DJI Goggles, Vuzix iWear HD a jiných...

Samozřejmě lze použít klasické VR brýle i pro FPV, ale cena se tím jenom navýší, protože potřebujeme navíc ještě přijímač a nějaký převodník.
Čili samotný dotaz na "ČISTÉ" a zároveň LACINÉ VR BRÝLE pro FPV, je sám o sobě poněkud zavádějící.....
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Letajici cestmir

#1286 Příspěvek od Letajici cestmir »

To je škoda. Přes vr brýle v Litchi jsem zkoušel. Koupil jsem i telefon s 2k rozlyšením. Když phantom stojí tak je obraz dobrý, jak se začne hýbat je obraz hrozný.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
Letajici cestmir

#1287 Příspěvek od Letajici cestmir »

Tohle by se mohlo líbit pilotům co točí blízko vodní hladiny.
https://pt.aliexpress.com/item/3D-Print ... ng-Takeoff
romko1

#1288 Příspěvek od romko1 »

Nefunguje ta linka... :?
JosefSvejk

#1289 Příspěvek od JosefSvejk »

Myslí asi ty držáky PETek. To je docela dobrý nápad, ale na phantomu se mi to moc nelíbí :roll: . Na svém samodomo verku to vyzkouším.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Amper

#1290 Příspěvek od Amper »

Pozor na to ze petky dovedou nadelat docela paseku tim jak mrsi vrtulovy proud. Rozhodne doporucuju kazde umisteni poradne otestovat
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“