Mám Quad 250, FC SP Racing F3 Acro, Regly s DSHOT podporou.
Jsem začátečník v kopterách, tak zatím lítám hodně vysoko a opatrně
Mám FW 3.1.3 Betaflight - všechno funguje dobře, jen si chci ujasnit pár věcí.
Zatím lítám mody Angle a Horizont(trochu acrobatím) na AirMode zatím nejsou ruce(občas přepnu hned při problému zpět na gyro
1. Dotaz: V základním konfigu je možnost Always Airmode, tam kde je Telemetry, LedStrip, Blackbox atd.
Chápu mód Airmode takto - spolupracuje s akcel. a v akrobatických obratech sám řídí plyn(nemusíte ubírat třeby v roll - ověřeno v praxi). Netušíte zda, když je tato volba povolena a mod Angle čili stabilizuj zda to lze kombinovat?
Mě se to v praxi chová tak 1/2 přijde mi, že je to spíš na ruce ve větším náklonu kolem horizontu to drží stabilně pak už to neřeší a musím kontrovat.
2. Dotaz: Netušíte co by mohlo být za příčinu: Vystoupal jsem do cca 100metrů ubral plyn na 0 (volnoběh) nechal padat jako kámen k zemi a v cca 2 metrech přidal a zastavil.Tohle mi fungovalo s CC3D a horšíma reglama v řežimu PWM bez problému.
Teď jsme přešel na nadupané rychlé řešení lepší bord, Dshot, lepší vrtule a stejný manévr skončil zhroucením do sněhu cca z 10metrů - přestala deska stabilizovat a šel jak po křídle na zem. Nic se nestalo jen je všude sníh a ten se moc s eletroniku nemusí. Vše přežilo, ale dobrý pocit jsem z toho neměl. Bylo to na starším FW 3.1.0. Je to v modu Angle.
Děkuji za vaše postřehy s pozdravem PV.