Nakupování v internetových obchodech .

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Amper

Re: Nakupování v internetových obchodech .

#16 Příspěvek od Amper »

jo, stejne rychle je treba DHL ale ty ceny jsou dost nechutny a cena celniho odbaveni je proti poste taky trochu jinde
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
horejsi
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od horejsi »

Pro pana Dudu:
Konektory XT60 mame i po kusech.
Baterii nekolik rad. Otestovane, nektere vlastnorucne.
Motoru nekolik rad. Emax je prodejni firma, typ motoru je nejisty.

Tome:
Male zasilky: I pro tu malou se musi vystavit faktura, zbozi zabalit, zapsat do seznamu, vyuctovat, zahrnout do DPH, do kontrolniho hlaseni atd. Pri levnych zasilkach to znamena prodelek. Obcas je to mozne ale stavet se na tom neda.
PPL si pro zasilky jezdi. "Hodit na postu" znamena ztratit minimalne pul hodiny. Protoze bydlim na vsi, kde je mala posta, vyrizuji to osobne hned po ranu a zadarmo ale neni to systemove.
tomashr

#18 Příspěvek od tomashr »

Ivane, PPL, DPD a podobné služby jsou docela velký problém pro normálního pracujícího zákazníka, který přes den není doma a nemá možnost si to nechat poslat do práce. Protože pokud to pošleš normální poštou, tak člověku buď přivezou balík anebo si pro něj zajde na poštu, což většinou není až takový problém. Jenže dostat něco z PPL je někdy k zbláznění, mohl bych vyprávět. Naštěstí už dlouho mám toto vyřešeno a vše mi chodí do práce, ale tuto možnost nemá zdaleka každý.
Je hezké, že jako obchodník si zjednodušíš práci, ale jaksi tím pořádně zkomplikuješ život nezanedbatelnému procentu svých zákazníků - jaký asi bude výsledek ? :(

S tou cenou jsem psal fakticky to samé jako ty - tedy že je blbost jakkoli posílat konektor za 50-100 korun, to se nevyplatí obchodníkovi ani zákazníkovi. Na ty malé zásilky jsem narážel v souvislosti s věcmi typu přijímače, řídící jednotky atd., kde je cena běžně kolem tisíce i výše, přitom ale velikostí stačí tak nejjednodušší zásilka...
dudaj

#19 Příspěvek od dudaj »

horejsi píše:Pro pana Dudu:
Konektory XT60 mame i po kusech.
Baterii nekolik rad. Otestovane, nektere vlastnorucne.

Vím, v době kdy jsem to psal, byly skladem pouze samičky.
s baterkama je všeobecně problém. Člověk se snaží dohonit info o baterkách vždy z několika zdrojů.
Že neprodáváte velké Hety (800-68-685 KV) mě celkem mrzí . Za poslední půlrok jsem jich nakoupil 6 Ks do dmychadel
které dělám , z toho 5ks z Číny. Zrovna dnes jsem byl na celnici pro 3 Ks .
Navíc je od začátku roku Het razantně zlevnil.
horejsi
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od horejsi »

Tome: Jo aha.
Kovboj

#21 Příspěvek od Kovboj »

dudaj píše:
Takže je vozím z Číny . A nakupuji tam čím dál víc, protože výběr je neporovnatelný, ceny většinou nižší a doprava pokud není zdarma, tak stojí podobně, nebo méně, než bych objednal u nás ve třech obchodech :D

Tak si sám otevři obchod s modelářským sortimentem a ukaž to ostatním, jak se o má správně dělat :lol:
Jen kromě těch konektorů a motorů co přesně hledáš nezapomeň i na stovky dalších typů konektorů a motorů, co hledají ostatní. Bylo by přice hloupé kdyby si u tebe nemohli koupit všechno najednou co chtějí 8)
Kovboj

#22 Příspěvek od Kovboj »

tomashr píše: Na ty malé zásilky jsem narážel v souvislosti s věcmi typu přijímače, řídící jednotky atd., kde je cena běžně kolem tisíce i výše, přitom ale velikostí stačí tak nejjednodušší zásilka...

A ta "nejjednodušší zásilka" je prosím pěkně přesně co?

U obyčejného dopisu pošta neručí za doručení nebo poškození a nejde nijak pojistit. Obyčejný balík je opět zcela bez záruky. A přitom ty jako prodejce musíš zákazníkovi garantovat že mu zboží přijde, to že si sám zákazník zvolí poslání bez záruky tě té povinnosti nezbavuje.

Doporučený balíček má velmi omezené pojištění a cenu už téměř na úrovni Obchodního balíku. Navíc pokud se zákazníkovi fakturuje poštovné tak mu na to musíš dát DPH, i když on sám by to měl na přepážce bez DPH.
Kovboj

#23 Příspěvek od Kovboj »

tomashr píše:Je jen velmi výjimečné, když se obchodník zamyslí nad malými zásilkami a nad tím, že při platbě předem lze využít i normální doporučené zásilky s poštovným kolem 50ti korun...

Malá objednávka s celkovým "ziskem" na zboží třeba 5 korun. K tomu obálku nebo malou krabičku za 10 Kč. Poštovné za doporučený dopis 50 Kč + 21% DPH - takže pro zákazníka na faktuře 60 Kč.

Někdo to taky musí taky přijmout, vyfakturovat, zabalit. A taky za tu čest že mohl prodat něco se ziskem 5 Kč státu zaplatit sociální a zdravotní pojištění. Navíc jisté procento objednávek se vrátí zákazníkem nevyzvednuto nebo ve 14 denní lhůtě. Což znamená zisk 0, ale plná ztráta za poštovné - což musí vykrýt jiné objednávky. Přitom pokud by místo toho vyřizoval objednávku nikoliv se ziskem 5 ale 50 nebo dokonce 500 Kč, tak by měl ty náklady stejné.

Takže ano, jasná díra na trhu. Současní prodejci jsou "neschopní" prodávat malé drobnosti a levně je posílat zákazníkům. Počítám, že po tom co se teď ta díra na trhu objevila se jako houby po dešti vyrojí desítky nových obchodů nabízejících právě takové zboží za minimální poštovné. Držím vám všem palce :)

Jo, a prosím neoperovat s tím že Číně to jde a třeba i s poštovným zdarma. Rozdíl mezi ČR a Čínou je kromě jiného v tom, že tamní soudruzi podobné aktivity štědře dotují, na rozdíl od těch našich co vymýšlejí stále nové překážky a omezení. A navíc tím že oni prodávají "lokální" čínské zboží za "evropské" ceny jsou s maržemi někde zcela jinde než malý český prodejce.
tomashr

#24 Příspěvek od tomashr »

Co kdybys misto buleni venoval cas precteni toho, na co reagujes? Jaksi jsem o te cene psal to same, ale to uz jsi vynechal...
Kovboj

#25 Příspěvek od Kovboj »

tomashr píše:Co kdybys misto buleni venoval cas precteni toho, na co reagujes? Jaksi jsem o te cene psal to same, ale to uz jsi vynechal...

Ptal jsem se tě co je to ta "nejjednodušší zásilka".
PS: já nebulím, já se bavím :-)
tomashr

#26 Příspěvek od tomashr »

Minena byla doporucena, s tvym prvnim prispevkem ostatne problem nemam, sice plne nesouhlasim, ale ze to ma jiste problemy je jiste pravda.

Ten druhy je ovsem mimo, protoze v mem prispevku, ze ktereho jsi kus vytrhl jako citaci, bylo jasne napsano, ze pro posilani veci v relaci par korun to stejne nedava smysl.
dudaj

#27 Příspěvek od dudaj »

Kovboj píše:
Tak si sám otevři obchod s modelářským sortimentem a ukaž to ostatním, jak se o má správně dělat :lol:
Jen kromě těch konektorů a motorů co přesně hledáš nezapomeň i na stovky dalších typů konektorů a motorů, co hledají ostatní. Bylo by přice hloupé kdyby si u tebe nemohli koupit všechno najednou co chtějí 8)

1. jako že bych dělal vše , co se mi jinde nelíbí ? Myslíš to vážně ?
2. jako že jsou stovky druhů silových konektorů - to si děláš legraci viď :D
odhaduji, že nejpoužívanějších v modelařině je tak do deseti druhů .
3.Nebudeš tomu věřit, ale třeba Tobex posílá za 60 Kč včetně balného a platíš až po dodání zboží.(ne dobírkou)
Já drobnosti posílám taky pouze za cenu pošty - bez balného :D .
4. Přečti si pořádně příspěvky co kdo napíše a chvilku přemýšlej, co ten druhý tím myslel .
Tady nemusíš střílet od boku a na slepo :lol:
Kovboj

#28 Příspěvek od Kovboj »

dudaj píše:2. jako že jsou stovky druhů silových konektorů - to si děláš legraci viď :D
odhaduji, že nejpoužívanějších v modelařině je tak do deseti druhů .

Psal jsem "konektorů A MOTORŮ".

A těch jejpoužívanějších konektorů že je to 10? Tak schválně jen tak z hlavy, určitě jich hromadu zapomenu:

Deans, Deans Mini, MPX, EC2, EC3, EC5, XT60, Tamiya, Tamiya Mini, Traxxas - staré, Traxxas - nové, JST.

Všechno pokud možno v balení samice + samec, samotný samec, samotná samice. Ideálně jednotlivé konektory od více výrobců za různou cenu. Jo a taky ve verzi jako hotové nabíjecí kabely nebo prodlužováky, samozřejmě.

A to jsem vynechal samotné zlacené dutinkové konektory různých průměrů a typů, servokonektory nebo servisní konektory k lipolkám. :D
ondřej

#29 Příspěvek od ondřej »

Zdravím,
k tomu PPL: je možnost nejbližších PPL ParcelShopů pro možnost vyzvednutí balíku.
Amper

#30 Příspěvek od Amper »

Kovboj píše:Deans, Deans Mini, MPX, EC2, EC3, EC5, XT60, Tamiya, Tamiya Mini, Traxxas - staré, Traxxas - nové, JST.

Stale pouzivam MP-Jet :-D Dokud se daj koupit nebo me staci zasoby tak nemenim
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“