DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fifa

Re: DJI Mavic

#766 Příspěvek od Fifa »

gardenroute píše:e]Docela by mě zajímalo, jak jsi starý (nebo mladý) ?

Nemam nic proti tomu kdyz zkuseni uzivatele napisou, bacha, kdyz udelas to a to, muzes se dostat do konfliktu z legislativou.
Ale vadi mi snaha kazdeho kdo prijde s necim co se jinemu nelibi okamzite jej kadrovat a hodnotit. Jsme snad v technickem foru. Napriklad prenastaveni home(a let vyse nez 500m od bodu startu) nemusi nutne znamenat poruseni doplnku X.
Václav Procházka

#767 Příspěvek od Václav Procházka »

Fifa píše:Nemam nic proti tomu kdyz zkuseni uzivatele napisou, bacha, kdyz udelas to a to, muzes se dostat do konfliktu z legislativou.
Ale vadi mi snaha kazdeho kdo prijde s necim co se jinemu nelibi okamzite jej kadrovat a hodnotit. Jsme snad v technickem foru. Napriklad prenastaveni home(a let vyse nez 500m od bodu startu) nemusi nutne znamenat poruseni doplnku X.

Napriklad prenastaveni home(a let vyse nez 500m od bodu startu) nemusi nutne znamenat poruseni doplnku X.[/quote]
To bys měl přesně definovat...

Ve výšce v 500m nad místem vzletu, nemáš s copterou co dělat. Ve vzdušném prostoru létají skutečná letadla, vojáci a záchranářské vrtulníky. Každý pilot coptery, by si měl vyzkoušet, na jakou vzdálenost a výšku ji bezpečně ovládá a stále mít na mysli vizuální kontakt. Ze své zkušenosti uvedu, že vzálenost 150m je na "bezpečné ovládání" např. u Phantomu a Maviců, tak akorát. Piloti- trdla, kteří létají nezkutečné vzdálenosti a případě problémů, mačkají Go home a spoléhají na návrat. Zalétnout odřízenou osmičku, kruhy, ve vzdálenosti 500m - je nemožné.
gardenroute

#768 Příspěvek od gardenroute »

To je Venco asi házení hrachu na zeď...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zskal
Kontaktovat uživatele:

#769 Příspěvek od zskal »

Václav Procházka píše: Ve výšce v 500m nad místem vzletu, nemáš s copterou co dělat.

No tohle taky není úplně pravda...za určitých okolností to lze. Kdo dělal zkoušky u ÚCL tak to bude vědět. Ale já bych asi tohle tady nepitval, na to jsou jiná vlákna. Každopádně je to ale extrém a pro hobíka a rekreační let nepřípustné.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
gardenroute

#770 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:No tohle taky není úplně pravda...za určitých okolností to lze. Kdo dělal zkoušky u ÚCL tak to bude vědět. Ale já bych asi tohle tady nepitval, na to jsou jiná vlákna. Každopádně je to ale extrém a pro hobíka a rekreační let nepřípustné.
No, nevím co máš na mysli (pokud tedy nemáš na mysli dynamickou aktualizaci HomePoint s dejme tomu se pozvolně zvedajícím terénem), ale já v takové výšce běžně létám s "velkým letadlem", tzn. že v něm skutečně sedím, a že bych se v takové výšce chtěl potkat s nějakým takovým modelem či koptérou 8O :?: A lítám běžně v neřízených prostorech.
Ono i těch českých 300 m nad místem vzletu je celkem dost vyjímečné, v jiných letecky civilizovaných zemích je tomu o dost, o dost méně :(
gardenroute

#771 Příspěvek od gardenroute »

Fifa píše:Nemam nic proti tomu kdyz zkuseni uzivatele napisou, bacha, kdyz udelas to a to, muzes se dostat do konfliktu z legislativou.
Fifa, nezlob se, ale toto jiz neni zadne "nezkusene oznameni", ten vyse jmenovany moc dobre vi, co se smi a co nesmi, a jak uz jsem psal, v takove vysce se bezne leta s pilotovanymi letadly (i moje malickost). Nechci to nijak dal hrotit a rozebirat, ale tohle je hranicni a zacina to tady byt nejake obvykle... :?
A ze muzeme aktualizovat HomePoint (dynamicky HP) ? Ano, to ale proboha přeci neni jen o nejakem "porusovani Doplnku X", ale o skutecnem ohrozovani zivotu :!: A mj. je toto forum velmi detailne monitorovano UCL, a takove chovani nam jen do budoucna dale ztizi provozovani teto zabavy. A tu vysku bezne ji prekracuji i jini "modelari", no oni k tomu tak nahlas tady tak provokativne neponoukaji...
zskal
Kontaktovat uživatele:

#772 Příspěvek od zskal »

gardenroute píše:No, nevím co máš na mysli (pokud tedy nemáš na mysli dynamickou aktualizaci HomePoint s dejme tomu se pozvolně zvedajícím terénem), ale já v takové výšce běžně létám s "velkým letadlem",...

V ATZ nebo CTR můžeš s povolením provozovatele, AFIS nebo ŘLP lítat i výš než 300m. K čemu je to dobré je jiná věc, ale možné to je...tohle jsem měl na mysli.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
gardenroute

#773 Příspěvek od gardenroute »

zskal píše:V ATZ nebo CTR můžeš s povolením provozovatele, AFIS nebo ŘLP lítat i výš než 300m. K čemu je to dobré je jiná věc, ale možné to je...tohle jsem měl na mysli.
Tezce teoreticka zalezitost (pochybuji o tom, ze toto nejaky afisak v realu bezne povoli 8O ), vubec se netykajici nikoho, kdy si vcera koupil Mavica nekde v Datartu :? Mozna tak nejaka filmova produkce, vedecky vyzkum v prostredi uzavreneho letoveho provozu...
graup15

#774 Příspěvek od graup15 »

Ahoj Peťo
Hmm..taky nechápu, kouzlo kopterek je lítat právě nízko..zastavit,pokoukat se..pohoda.
Ale drandit s tím přez púl kilometru vysoko a pak trnout hrůzou jak ten bazmek dostat dolů...(v lepším případě)..
Amper

#775 Příspěvek od Amper »

nevim proc se vzrusujete :-)

To je stejne jako na silnici - nekteri ridici proste nepochopi ze kdyz jedu 140 po dalnici tak to delam protoze chci a nikoliv proto ze je to moje maximalni rychlost. A to ze me problikavaj jim nepomuze protoze pokud v pravym jede rada kamionu tak asi tezko nekam uhnu. Nemluvim ted o nejakem cilenem hazeni mysek a podobne riskantni jizde. Ale o tom ze clovek zacne predjizdet kolonu kamionu, z poza horizontu se vyloupne vejlupek, dojede me a zacne blikat jak blazen s naraznikem 2 metry za mnou. Kdybych mu chtel vyhovet a zabrzdil na 80 abych se mohl nacpat mezi ty kamiony tak ho mam na zadnich sedackach.

To je proste o mentalite lidi. Nekteri uzivatele copter (uplne minimalne se s tim setkavam u lidi co to aspon slozi) maji proste pocit ze se nemuze nic stat a ten co lita aspon ramcove podle predpisu je posera a kreten.

No a tak jako se nezmeni situace na silnici, tak se nezmeni situace s copterama. Stejne tak se nezmeni situace s tim ze se oslnuji letadla laserem. Debil proste zustane debilem bez ohledu na vnejsi okolnosti :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Václav Procházka

#776 Příspěvek od Václav Procházka »

zskal píše:V ATZ nebo CTR můžeš s povolením provozovatele, AFIS nebo ŘLP lítat i výš než 300m. K čemu je to dobré je jiná věc, ale možné to je...tohle jsem měl na mysli.

Certifikaci máme na 2 stroje + letecké práce. Takže vím, o čem je řeč. Toto co uvádíš, se ale netýká hobby pilotů, důvod : nemají identifikovatelný stroj s OK).

Zrovna minulý týden, se pokušel o povolení letu v ATZ certifikovaný kolega po tel. kontaktu s řízením letového provozu a bylo mu slušně řečeno, ať jde do pr.ele :-)
Na letištích jsou alergičtí, obecně na kopteristy, ať díky novinářům nebo osobním zkušenostem :-(
Naposledy upravil(a) Václav Procházka dne stř 15.02.2017 17:12, celkem upraveno 1 x.
Václav Procházka

#777 Příspěvek od Václav Procházka »

Amper píše:nevim proc se vzrusujete :-)

To je stejne jako na silnici - nekteri ridici proste nepochopi ze kdyz jedu 140 po dalnici tak to delam protoze chci a nikoliv proto ze je to moje maximalni rychlost. A to ze me problikavaj jim nepomuze protoze pokud v pravym jede rada kamionu tak asi tezko nekam uhnu. Nemluvim ted o nejakem cilenem hazeni mysek a podobne riskantni jizde. Ale o tom ze clovek zacne predjizdet kolonu kamionu, z poza horizontu se vyloupne vejlupek, dojede me a zacne blikat jak blazen s naraznikem 2 metry za mnou. Kdybych mu chtel vyhovet a zabrzdil na 80 abych se mohl nacpat mezi ty kamiony tak ho mam na zadnich sedackach.

To je proste o mentalite lidi. Nekteri uzivatele copter (uplne minimalne se s tim setkavam u lidi co to aspon slozi) maji proste pocit ze se nemuze nic stat a ten co lita aspon ramcove podle predpisu je posera a kreten.

No a tak jako se nezmeni situace na silnici, tak se nezmeni situace s copterama. Stejne tak se nezmeni situace s tim ze se oslnuji letadla laserem. Debil proste zustane debilem bez ohledu na vnejsi okolnosti :-D

Je to tak...
Postupem času na to zareaguje se setrvačností, logicky represe :-(
gardenroute

#778 Příspěvek od gardenroute »

Porovnání se silnicí trochu dost kulhá, protože když bude problém s velkým letadlem, kvůli tomu, že do mě napálil nějaký pitomec s nějakým RC, protože neví (nechce vědět) jak vysoko může letět, bude to mít zásadně jiný dopad, než jen nějaké auto, ve kterém je vždy další šance... :? :(
A přesně jak píše Venca, a jak jsem psal o několik řádků výše nejen AFISák, tak ani ŘLP nic takového nepovolí, nějakou výmluvu si vždy najdou. Nemají to moc rádi, když to neznají. A jako ten, kde létá obojí (že Graupe ?) se ani nedivím, a souhlasím.
mouchanek

#779 Příspěvek od mouchanek »

U nás lítají vrtulníky i 50m nad zemí (myslím tím záchranářský i soukromý Robinsoni), osobně se snažím držet s kopterou do 50m max, samozřejmě když zakolísá třeba signál když vlétnu za stromy tak to zvednu, ale s uchem zpozorněným k obloze jestli se něco náhodou neblíží, ale asi je to věkem, bůhví co bych s tím dělal v 18ti a jsem rád že už to nezjistím :D

jinak dnes nahozen nový fw. a četl jsem jak mají všichni problém s driftováním, našel jsem ho u sebe taky a asi to u sebe i vyřešil, z místa co jsem startoval vždycky tak mi to při přistání psalo rušení kompasu takže hádám, že i kalibrování na začátku mělo nějaký vliv na kompas a nebylo to ok. Kalibraci jsem udělal o pár metrů vedle dál od domu a bylo to již v pořádku
bollego

#780 Příspěvek od bollego »

Přílohy
large_b71282c2-dafa-47be-b168-919a6570f539.jpg
large_00730b21-ae69-40eb-a831-af6c193f77f2.jpg
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“