DJI - Phantom 3
Re: DJI - Phantom 3
Kolem konců vrtulových listů se tvoří víry. Pokud jsou vrtule blízko u sebe, tak se vzájemně ovlivňují. Nejlepší je, když vrtule běží ve vzduchu, který není ničím rozvířen. Pak má nejvyšší účinnost. Mezi konci sousedních vrtulí by měla být v ideálním případě vzdálenost jednoho průměru vrtule. Skoro nikdo to tak nemá, dnes se preferují malé rozměry. Je to vždy o kompromisu. Když je vzdálenost mezi vrtulemi menší, vrtule se ovlivňují a účinnost klesá. Možná i proto ty extendery pomáhají. A moc bych nelaškoval s příliš velkými vrtulemi i když větší vrtule má vyšší účinnost. Větší vrtule zase podstatně více zatěžuje motor a ten zase regulátor. Když to někdo navrhoval na osmičky, dal bych devítky maximálně desítky . Vrtule se nedají zvětšovat bez alespoň základní znalosti věci , jinak hrozí čmoudíky. A jinak jen pro zajímavost, ten mrtvý tah co popisoval kolega, to opravdu existuje a funguje jak psal. Správně se to jmenuje srázová účinnost a uvádí se, že u vrtulníku se ztratí cca 8% ( záleží na tvaru trupu a parametrech rotoru) tahu , takže to není zcela zanedbatelná věc. Kromě toho ještě jedna věc která mluví pro výrobu ramen s malým průřezem a pokud možno co nejmenším odporem proudícímu vzduchu od vrtulí je fakt, že vzduch od vrtulí není kontinuální proud ale spíš má charakter pulzní. List vzduch tlačí pod sebe, tam kde není list, není rychlost proudu vzduchu tak vysoká a ty pulzy narážející na rameno produkují vibrace. Proto čím menší odpor ramen, tím lépe a to po všech stránkách.
- gardenroute
Jen bych to doplnil - P1 byl sice prapuvodne tovarne dodavan jen s 8" vrtulemi, DJI ale pozdeji zacala dodavat jiz 9" vrtule na P2 i pro upgrade starsich P1. Dnes jsou tedy defaultne pro Phantomy urcene 9" vrtule, 10" nejsou vylouceny (je to vyzkouseno), pouze vyzaduji extendery...Troll píše:...Možná i proto ty extendery pomáhají. A moc bych nelaškoval s příliš velkými vrtulemi i když větší vrtule má vyšší účinnost. Větší vrtule zase podstatně více zatěžuje motor a ten zase regulátor. Když to někdo navrhoval na osmičky, dal bych devítky maximálně desítky...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Mam ji už od prosince doma, psal jsem o ní již někdy v listopadu v Mavic vlákně. Složit to jde skutečně snadno
Jen mě jí poslali z HobbyNOW nějak ušpiněnou, asi předváděcí kus
Dnes mi přistávací plocha z HobbyWOW taky dorazila. V bílém poli písmena H jsou čmouhy, v oranžovém poli černé tečky a na jednom místě kousek oranžové barvy chybí
Moje nedoporučení: U P3-4 bych nic takového nedával. z důvodu chytrosti softwaru.
1.Pokud při startu detekuje vrtule na základě odběru proudu, tak větší vrtule může vyhodnotit koptéra jinak a dát to třeba do záznamu v případě havárie.
2. často se mi stává že vidím na displeji hlášku o snížení výkonu motorů kvůli baterce nebo co. Co by to asi dělalo kdyby tam byly větší vrtule?
1.Pokud při startu detekuje vrtule na základě odběru proudu, tak větší vrtule může vyhodnotit koptéra jinak a dát to třeba do záznamu v případě havárie.
2. často se mi stává že vidím na displeji hlášku o snížení výkonu motorů kvůli baterce nebo co. Co by to asi dělalo kdyby tam byly větší vrtule?
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
Co říkáte na novinku která je snad ode dneška že aplikace DJI GO nutí nainstalovat poslední verzi, jinak se vůbec nepustí dál
Já měl nainstalovanou verzi 2.9.1 která běžela v pohodě, měla google mapy a nekostkoval se mi na ni obraz a teď už ji díky tomu nemůžu používat. Asi je to kvůli těm google mapám aby to už nešlo obejít. Takže Litchi
Já měl nainstalovanou verzi 2.9.1 která běžela v pohodě, měla google mapy a nekostkoval se mi na ni obraz a teď už ji díky tomu nemůžu používat. Asi je to kvůli těm google mapám aby to už nešlo obejít. Takže Litchi
HPI Baja 5B
DJI Phantom 3P
DJI Phantom 3P
Mam nainstalovanu verziu DJI GO 2.9.1 a FW radia 1.6.0 a bezproblemov mi funguje.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
romko1 píše:Mam nainstalovanu verziu DJI GO 2.9.1 a FW radia 1.6.0 a bezproblemov mi funguje.
Tak to asi nejsi na WIFI
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
romko1 píše:Mam nainstalovanu verziu DJI GO 2.9.1 a FW radia 1.6.0 a bezproblemov mi funguje.
Tak to je divné, mám přesně stejné co ty a aktualizaci to chce i po vypnutí wifi a posunutí datumu.
HPI Baja 5B
DJI Phantom 3P
DJI Phantom 3P
Mě to vyhovuje. Mám rád vše aktuální a před letem vždy kontroluji jestli není něco nového.
To že to nejde zpátky-no možná to je taky dobře, protože si dovedu představit ten balast kterej zbyde po odinstalaci a instalaci různých verzí a bez restartu to může dělat pěknou paseku.
To že to nejde zpátky-no možná to je taky dobře, protože si dovedu představit ten balast kterej zbyde po odinstalaci a instalaci různých verzí a bez restartu to může dělat pěknou paseku.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
rzboril píše:Mě to vyhovuje. Mám rád vše aktuální a před letem vždy kontroluji jestli není něco nového.
Pořád je to ale menší balast než ty mapy, které tam nacpali. Já jsem dnes letěl přes DJIGO4 (mám P4) a zhruba v půlce letu mi DJIGo prostě jen tak z lehka zmizelo. Už jsem o tomto problému často četl, takže jsem nijak nepanikařil, típl jsem jsem znovu na DJiGo a měl jsem to za chvilku zpátky. Ale jako co toto je za bordel? To fakt nechápu. Já mám tablet jen pro kopter a neinstaluju tam žádné sra*ky, takže jsem si jistý že DJI má v něčem dost velký bordel. Toto byla poslední kapka a s DJIGo prostě končím. Nemůžu si pomoct, ale místo aby DJI vyvíjelo co nejbezpečnější aplikaci, tak jde naprosto opačným směrem. Podle mě je to fakt nebezpečné s ní lítat...
Pisal som to uz vyssie, naozaj nema zmysel pre P3 a je jedno ci Adv. alebo Prof. ist do najnovsej DJI GO ci Litchi aplikacie. Mal som prislusne najnovsie aplikacie a sekal mi obraz, oneskorenie online obrazu som mal, stvorcekoval obraz, sila signalu koptera - radio po spracovani letovych dat velmi slaba..atd, ked som sa vratil na 2.9.1 a tiez s Litchi na 3.6.7 a s FW radia na 1.6, tak vsetko fungovalo a funguje ako ma... Otestujem este danu aplikaciu DJI GO, ci sa mi s odstupom casu rozbehne (nelietam v tomto obdobi kazdy den).
Inak maju to dobre vymyslene... nutia nas instalovat najnovsie verzie FW, pricom vobec nie su odladene, alebo aj zmena map (podla mna krok opacnym smerom)... vychadza mi z toho len jedno: idu pre starsie modely P3 opacnym smerom a potom je clovek nuteny co urobit? Odpoved si doplnte prosim kazdy sam....
Co sa tyka vratenia DJI GO na starsiu verziu...pred samotnou instalaciou starsej verzie som urobil reset tabletu do tovarenskeho nastavenia (je to rychle, ked to clovek pouziva len pre kopterku) + pomocou app. CM Security vycistil vsetky pozostatky, vymazal vsetky nepotrebne adresare...
Inak maju to dobre vymyslene... nutia nas instalovat najnovsie verzie FW, pricom vobec nie su odladene, alebo aj zmena map (podla mna krok opacnym smerom)... vychadza mi z toho len jedno: idu pre starsie modely P3 opacnym smerom a potom je clovek nuteny co urobit? Odpoved si doplnte prosim kazdy sam....
Co sa tyka vratenia DJI GO na starsiu verziu...pred samotnou instalaciou starsej verzie som urobil reset tabletu do tovarenskeho nastavenia (je to rychle, ked to clovek pouziva len pre kopterku) + pomocou app. CM Security vycistil vsetky pozostatky, vymazal vsetky nepotrebne adresare...
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Kedaros píše:Tak to je divné, mám přesně stejné co ty a aktualizaci to chce i po vypnutí wifi a posunutí datumu.
ja mam verze
1.9.60,
1.6.0
2.9.1
taky to chce po me aktualizaci ale tu proste ignoruji a normalne vse funguje. Pokud jsem mel vyssi verzi nez pouzivam zacali problemy. Trhal se obraz, ztracel se signal, vypadavala applikace, etc. Chyb jak maku. Vratil jsem se ke vyse uvedenym a uplna pohoda. Nemluve o hroznych Here mapach. Mam P3A plustablet Huawei Mediapad M2 LTE. Android 5.1.1
Co jsem se docet na zahranicnich forech tak spousta lidi nadava na Applikaci od 3.0 vys. Obzvlast verze 3.1.2 zabodovala kdy spouste lidi Phantom uletl. Duvod byl applikace si sama urcovala RTH ca. 1,5km od nasteveni/startu. Kdo pouzil RTH mel Phantoma pryc. Proste se osamostatnil a odletel a nedal se uz ovladacem ovladat. Ted je zas uz nova Appka 3.1.3 Mam pocit ze DJI nas zacina pouzivat co by Beta testery.
Ted se mnozi i pripady s Mavicem Pro ze jim to odlitne at delaj co delaj.
Tak aj mne sa zacala objavovat aktualizacia a nepusti ma dalej.
Tak som nainstaloval najnovsi DJI GO (samozrejme prejavilo sa sekanie online obrazu, stvorcekovanie) silu signalu P3 a radio som este netestoval, Litchi som nechal 3.6.7 tam to funguje lepsie...
Chcem sa spytat majitelov Nvidie Shield K1 ci postrehli sekanie, stvorcekovanie (vypadky) online obrazu?
A este jedna otazka ohladne Nvidia Shield K1, prosim podporuje OTG funkciu? (pripojenie USB kamery).
Dakujem
Tak som nainstaloval najnovsi DJI GO (samozrejme prejavilo sa sekanie online obrazu, stvorcekovanie) silu signalu P3 a radio som este netestoval, Litchi som nechal 3.6.7 tam to funguje lepsie...
Chcem sa spytat majitelov Nvidie Shield K1 ci postrehli sekanie, stvorcekovanie (vypadky) online obrazu?
A este jedna otazka ohladne Nvidia Shield K1, prosim podporuje OTG funkciu? (pripojenie USB kamery).
Dakujem
Já jsem na Nvidia Shield sekání na DJIGo 4 nepozoroval, zato se mi ale kompletně aplikace vypla. Prostě zmizela za letu. O mapách Here se už ani raděj nevyjadřuju, to je od DJI prostě pra*árna, jinak to bohužel nazvat nemůžu. V záznamu letů, mám navíc totální nesmysly ohledně výšky, vzdálenosti a vůbec trasy letu...normálně nepoužitelná aplikace. V Litchi naprostý luxus bez kostiček, bez výpadků a téměř nepoznatelný lag. Je to jasná volba.
Shield OTG samozřejmě umí, ale USB kameru jsem nikdy nezkoušel připojit. Flešky bez problémů.
Shield OTG samozřejmě umí, ale USB kameru jsem nikdy nezkoušel připojit. Flešky bez problémů.
Tak dnes som urobil zopar letov s DJI GO 3.1.3 a Litchi 3.6.7 a FW radia 1.60, FW P3A najnovsi. Samozrejme prejavilo sa sekanie online obrazu pri DJI GO (objednal som teda novy tablet - Nvidia Shield K1, tak uvidim ci to pomoze, pretoze aj track mod z dovodu vysokych HW narokov v Litchi mi v povodnom tablete nedokazalo spustit.) V Litchi vsetko OK.
Sila signalu radio - P3A v oboch aplikaciach v zelenom.
Zachytil som dalsiu zvlastnu vec: Bateria ma len 31 nabijacich cyklov a ako som si tak poletoval (nastastie nie moc daleko) ukazovalo mi 28% kapacitu baterie - a zrazu nudzove pristavanie - kriticky stav baterie....
vsimol som si, ze jeden clanok klesol pod 3.3V.... tak dufam ze mi baterka neodchadza....
Sila signalu radio - P3A v oboch aplikaciach v zelenom.
Zachytil som dalsiu zvlastnu vec: Bateria ma len 31 nabijacich cyklov a ako som si tak poletoval (nastastie nie moc daleko) ukazovalo mi 28% kapacitu baterie - a zrazu nudzove pristavanie - kriticky stav baterie....
vsimol som si, ze jeden clanok klesol pod 3.3V.... tak dufam ze mi baterka neodchadza....