3D tiskárny v modelařině - III

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II

#166 Příspěvek od Amper »

Hele mam problem ktery je trochu nestandardni :-)

Nechtej se me poustet tisky od podlozky. Pouzivam kores a specialne prvni 2-3 tisky drzi jak "prilepeny" :-D a to i kdyz vychladne.

Nektere musim presvedcovat lamacim nozem atd..... Nejvetsi problem je v tom ze tim pretahovanim se s tiskarnou se ruzne povoluji sroubky na bedu.

Napada nekoho jak toto resit ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tomashr

#167 Příspěvek od tomashr »

Asi tak, z kontextu, co jsem našel ještě jinde, mi plyne, že tohle je čistě reklamní akce v souvislosti se změnou majitele jednoho výrobce 3D tiskáren, ambice na prodej dat jsou u nich nulové.

Jinak si ale neodpustím poznámku, že tomuhle se už snad ani nedá říkat "model vzniklý 3D tiskem", to platí jen o kusu trupu a asi o ocasních plochách. Zbytek je ale hromada uhlíkových trubek v kombinaci s žebry, která mohla vzniknout i řadou jiných technologií a že by na mne to provedení uchycení vzpěr k trupu dělalo nejlepší dojem bych taky netvrdil :-(
Jinak se ale mi vzhled modelu také docela líbí a fakt je, že podobná "účelovka" by asi k vyzkoušení zaujala leckoho...
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od otompotom »

Ahoj, mám stejný problém. Pokud očistím sklo nanesu Kores tak to pak nemohu sundat. Zkoušel jsem teplo, chlad, Nakonec lámací nožík. Ale je to blbý protože to sklo musím vždycky sundat a pak to z toho lámat.

Jedině to podtisknout raftem, ale to se mi úplně nezamlouvá.
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Celeron »

Amper píše:Hele mam problem ktery je trochu nestandardni :-)

Nechtej se me poustet tisky od podlozky. Pouzivam kores a specialne prvni 2-3 tisky drzi jak "prilepeny" :-D a to i kdyz vychladne.

Nektere musim presvedcovat lamacim nozem atd..... Nejvetsi problem je v tom ze tim pretahovanim se s tiskarnou se ruzne povoluji sroubky na bedu.

Napada nekoho jak toto resit ?

Zase jeden z těch, co ještě nezkusil svý ženský sebrat Megastrong. :lol: Pokud s ním nastříkám Koresku, při chladnutí tisky úplně od bedu odskakují. Na ABS je to horší ale bočním klepnutím povolí vše. Zkoušel jsi stříkat Koresku rozpuštěnou v lihu? Kdyby nezasychal pičifuk, ideální řešení.
A propo, kolik vrstev šmidláš na umytý sklo?
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše:A to tolik vadí? Když tam je pytlík silikagelu a občas se vysuší na topení?
To bys to nesměl ani otevírat...
:?

To vadí. Až si přečteš něco o silikagelu, tak přijdeš na to, že abys ho zbavil vlhkosti, tak ti nebude stačit ani dvojnásobná teplota "topení". Potřebuješ plech do trouby, nasypat, hodně pomalu (jinak střílí) rozpálit na 180 na cca 2 hodiny. Nejlepší je indikační silikagel, na něm se mění barva podle nasycení. Je víc druhů, některý se mění modrá na fialovou, jinej bezbarvá na červenou. Jo a taky pozor, v těch pytlíkách je někdy místo silikagelu zeolit (nebo se tomu říká molekulární síto). Taky žere vodu ale většinou to jsou lehoučký kuličky do 1 mm a pokud je dáš regenerovat do trouby, po zahřátí ho statika rozstřelí po celý troubě a po otevření budeš luksovat troubu i byt. :)
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Celeron »

kroxigor píše:Tohle je 3D tištěné éro podle mých představ, bohužel se mi nikde nedaří najít jak se dostat k podkladům :(

Začni malovat, co ti brání :?: :!: :!: :mrgreen:
Amper

#172 Příspěvek od Amper »

Celeron píše:Nejlepší je indikační silikagel, na něm se mění barva podle nasycení. Je víc druhů, některý se mění modrá na fialovou, jinej bezbarvá na červenou.

Ja jsem hledal silicagel ale nejak se me nedarilo najit ho v kilovkach tak jsem koupil stelivo pro kocky ktere je oznacene ze je ze silicagelu. A vypada ze to funguje.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
zz2012
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od zz2012 »

Celeron píše:To vadí. Až si přečteš něco o silikagelu, tak přijdeš na to, že abys ho zbavil vlhkosti, tak ti nebude stačit ani dvojnásobná teplota "topení". Potřebuješ plech do trouby, nasypat, hodně pomalu (jinak střílí) rozpálit na 180 na cca 2 hodiny. Nejlepší je indikační silikagel, na něm se mění barva podle nasycení. Je víc druhů, některý se mění modrá na fialovou, jinej bezbarvá na červenou. Jo a taky pozor, v těch pytlíkách je někdy místo silikagelu zeolit (nebo se tomu říká molekulární síto). Taky žere vodu ale většinou to jsou lehoučký kuličky do 1 mm a pokud je dáš regenerovat do trouby, po zahřátí ho statika rozstřelí po celý troubě a po otevření budeš luksovat troubu i byt. :)
Jirka

Hoj, nejsem odbornik, ale vysousecky zalozene na silikagelu se regeneruji zahratim na cca 80°C. A to silikagel zmeni barvu na modrou a vyschne. Takze asi tech 180°C neni uplne spravne. Mam presne ty vyobrazene na videu vys a funguji bez problemu opakovane. Ale m.j., ja mam na tiskarnu a filament vyclenenou dilnicku kde klimatizuji a vlhkost udrzuji na 40% takze jsem problem s vlhnutim filamentu vyresil jednoduse [WHITE SMILING FACE]

Odesláno z mého SM-P605 a podpis odstraním
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Celeron »

Amper píše:Ja jsem hledal silicagel ale nejak se me nedarilo najit ho v kilovkach tak jsem koupil stelivo pro kocky ktere je oznacene ze je ze silicagelu. A vypada ze to funguje.

To bude spíš zeolit ale silikagel se tomu říká obecně. Silikagel poznáš, jsou to většinou perličky 2-5 mm v průměru, lesklý, poloprůhledný. Pokud je to matný, nažloutlý tak je to vždy zeolit. Já ho kdysi kupoval tady http://www.schifauer.cz/index.php?nid=8027&lid=cs&oid=1462230 Ale pan Mistr umřel a jak to vedou dál netuším... Obecně se to použvá jako náplň vzduchových filtrů k potápěčskejm kompresorům. Pak ještě Aquacentrum Braník, stejné určení. Prodávají to po 1,5 nebo 2l PETkách.
Jirka
Amper

#175 Příspěvek od Amper »

Jo, to asi bude. Je to bile, nepruhledne a jakoby ostre hrany. Vypada to jinak nez silicagel co jsme kdysi davali do vysokonapetovych olejovych traf na elektrarne
Amper

#176 Příspěvek od Amper »

No, udelam meric vlhkosti do bedny :-D
Amper

#177 Příspěvek od Amper »

tak jsem koupil Simplify3D. Jsou nejaka znama uskali pri konfiguraci s Rebelem ?

Nebo muzu vzit settings z letadel a proste pouzit ?
dt

#178 Příspěvek od dt »

Já jsem narazil na jeden zásadní problém, a to ten, že neumí pracovat s akcelerací. Takže buď je potřeba nastavit nějakou obecnou akceleraci ve startup gcodu, nebo pokud se má řešit akcelerace pro jednotlivé typy pohybů, tak se to musí řešit uživatelským postprocessingem gcodu. Nastavení bych někde vyhrabal, pokud budeš mít zájem.

Já jsem skončil u toho, že S3D používám jenom v případech, kdy Slic3r fatálně selže.
Například když potřebuju tisknout na jeden zátah celou soustavu různých výtisků, kdy u každého z nich potřebuju jiné nastavení. To Slic3r neumí, kdežto S3D tohle umí výborně.
Nebo v některých případech tisku se supporty. Tam je to docela zvláštní, některé věci se supporty udělá líp Slic3r a některé S3D.
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od stepacz »

mohl by jsi tu věc s akcelerací nějak blíž popsat? sice už jdem dost do detailů, ale zajímalo by mě to :-)
co se týče nastavení, nejlepší když tady někdo s rebelem postne FFF, nebo factory to od 3DlabPrint je trošku specifické na Thin Wall printing, třeba tam není ofuk tisku atd, ale nějak to pojede, co člověk to názor...
Jinak, když vygeneruješ Gcody z těch Factory tak dostaneš to stejné co je v dodávaných Gcodech...
dt

#180 Příspěvek od dt »

No to je celkem jednoduché. Slic3r má toto (je to v sekci Speed):

slic3r.png
slic3r.png (3.59 KiB) Zobrazeno 1196 x

Simplify3D nic takového nemá. Řeším to ve skriptech takto, ale není to tak dokonalé jako u Slic3ru:

s3d.png
s3d.png (8.5 KiB) Zobrazeno 1196 x
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“