Mostly printed CNC/Multitool

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lark

Re: Mostly printed CNC/Multitool

#391 Příspěvek od Lark »

Odstranění otřepů je snad samozřejmost. :D
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#392 Příspěvek od Celeron »

HustoKrutas píše: Uvidím jak se vyjádří z Pematexu, zatím ty díry nechám tak jak jsou a v klidu si dotisknu zbytek dílů.

Je to marný, marný, marný... (V kterým filmu to bylo? V Jáchymovi?)
Jirka
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od Celeron »

Tak co, Vážení, komu z Vás už jede MPCNC? Já vím o Ampérovi, jednomu pánovi od Pardubic, co není na RCmanii a mě. Tak se přiznejte, komu ještě a těm co nejede, tak proč a na čem jste vybouchli. :wink:
Jirka
HustoKrutas

#394 Příspěvek od HustoKrutas »

Mě dnes dorazila ložiska, tak jsem je pomalu začal osazovat na komponenty. Prosím o radu, jake trubky koupit, nějak se nemůžu rozhodnout, díky.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od Celeron »

No já mám nerezový švový fi 25mm stěna 2 mm. Trubka je povrchově broušená, tak ten šev nevystupuje a šišatost minimální a při vhodným natočení trubky mezi pojezdový ložiska vůbec žádnej vliv. Bezešvý jsou naprosto přesný ale 5 tausen by ti na MPCNC 1000 x 700 mm nestačilo. Matezex Hradec Králové.
Jirka
HustoKrutas

#396 Příspěvek od HustoKrutas »

Díky za ujištění, že bezešvý netřeba. Celkem mi spadla čelist, když jsem koukal na ceny...
Amper

#397 Příspěvek od Amper »

ja mam normalni elektro chranicky s pozinkem. Takze jsem prebrusoval sev ale i napisy na roure a obcasne nalepene dubky cinu. Normalne, v ruce, vibracni bruskou :-D

Pro spoustu lidi to bylo neco nepochopitelneho ale masince to (nastesti) nikdo nerekl a tak zvesela frezuje. Takze za me neni potreba resit ani ty nerezy :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#398 Příspěvek od jyrry »

Amper píše:... Pro spoustu lidi to bylo neco nepochopitelneho ale masince to (nastesti) nikdo nerekl a tak zvesela frezuje...

Souhlasím na 110% :lol: :lol: :lol:
Něco mi to připomíná ...
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše:Souhlasím na 110% :lol: :lol: :lol:
Něco mi to připomíná ...

Tu Tvoji dřevěnici :?: :mrgreen:
Jirka
mkytka

#400 Příspěvek od mkytka »

Já mám, prozatím v plánu, koupit trubky - nerez 25x1,5 - tady:

http://www.andelcz.cz/cz-detail-425-trubka-nerez-25mm-delka-20-600cm.html
HustoKrutas

#401 Příspěvek od HustoKrutas »

Tak jsem dnes objednal krokáče (5xSX17-0905) v microconu a trubky v jedné místní firmě s hutním materiálem, nakonec budou bezešvé. Čekám na zásilku z Číny s elektronikou a dalšími drobnostmi. Díry jsem převrtal na 4mm. Zatím dobrý [emoji4]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201702 ... 1e2493.jpg
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od jyrry »

Ty ložiskový divnosti... nešlo by to udělat na broušených tyčích (i když na hlazence to jde taky :mrgreen: ) s kuličkovými pouzdry? Zabralo by to asi tak 20% místa co ta monstra... :?:
jyrry.webnode.cz
Amper

#403 Příspěvek od Amper »

jiste by slo ale ma to nekolik problem.

- brousene tyce/hlazenka/loziska prislusneho rozmeru by byly o neco drazsi
- vsechno to by bylo o dost tezsi
- takze by se krajni tyce museli urcite podeprit
- podeprene tyce a preriznuty loziska jsou zase a opet drazsi
- podeprene tyce by neumoznovali jednoduche reseni stavitelne vysky stroje a tim aj jeho tuhosti (pro frezovani dreva je dole s mensi pracovni vejskou, pro 3D praci na polysu nebo 3D tisk se da zvednout az na 20cm - jen u frezovani je problem s delkou nastroje)

Pokud by me zasadne vadili rozmery stroje a hodlal investovat do brousenych tyci a dalsich nesmyslu (jsem proste presvedceny ze pro domaci chroupani je MPCNC plne dostatecne) tak bych vysel z designu ala X Carve / ShapeOko ktere by se dali na podeprene tyce upravit vyrazne jednoduseji. Stejne by se muselo premalovat 90% tistenych dilu takze je lepsi zacit od znova.

Muzes zacit malovat - koukam ze na BG maj set dvou brousenych/podeprenych 700mm tyci a 4 lozisek za $66 :-D Ja zustavam u MPCNC verze 1
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
HustoKrutas

#404 Příspěvek od HustoKrutas »

No nějakej důvod ty divnosti mít budou, jinak by to autor třeba udělal jinak. Mě se neptej, já jsem naivní kluk z Mimoně co si v prosinci koupil tiskárnu a v lednu tisknul MPCNC :-D
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše:Ty ložiskový divnosti... nešlo by to udělat na broušených tyčích (i když na hlazence to jde taky :mrgreen: ) s kuličkovými pouzdry? Zabralo by to asi tak 20% místa co ta monstra... :?:

Ty podivnosti tam jsou schválně.
1/ pevný pojezdy se dají při velký dýlce podepřít
2/ ložiskový domky jsou na tyčích předpružený, tyče nemusí být broušený na přesno a přes to se stále vymezuje vůle na 0.
3/ tohle si dokáže vyrobit i "trubka" kterej si v v Bau... nechá uříznout roury a kromě tiskárny a minimálního nářadí na to nic nepotřebuje.
Samozřejmě, vylepšovat se dá cokoliv. Tohle je prostě kategorie retrap za cenu nepatrně vyšší než je 3D tiskárna stejný kategorie. Taky na tom uděláš to co potřebuješ pokud nemáš nároky pro mašinu 100 tyček a více.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“