Ahoj piloti

Tak jsem spadnul, již po 53 startech

Při druhé baterce při roztáčení rotoru dutý hukot, měl jsem za to, že jenom rezonuje kryt. Blbec jsem přesto vzlétnul a v pohodě. Po cca 2 minutách pohodového letu jsem málem nevybral zatáčku a heli šla rychle ode mě do dáli. Když jsem ji konečně zastavil, nešla vůbec ke mě, stála jakoby na místě. Šla dolů, ckvaknul jsem Spirit a bleskově nahoru. Po vycvaknutí zpátky jsem ji chtěl vrátit zpátky, ale nešla zpátky a potom rychle dolů, nestihnul jsem už nic ... Závady vcelku velké, budu opravovat. Doma mě překvapilo, že dvě serva byla úplně kouslá, nešlo s nima vůbec hnout. Po zapnutí a zkoušce ale fungovala v pořádku. Zbylá dvě serva na výškovce a směrovce byla ale od začátku krásně volná a fungovala ... Diagnostika Spiritu hlásila na začátku letu překročený Cyklic ring a velmi krátce silné vibrace, potom po celou dobu letů bylo všechno v naprostém pořádku. Teplota venku cca 2 pod nulou ...
Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo tip na závadu? Nerad bych znovu šel k zemi na nějakou blobou technickou závadu.
Přeji všem letcům hezký a pohodový Nový rok 2017!!!