DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - Phantom 3

#1231 Příspěvek od gardenroute »

Letajici cestmir píše:Mám 5 vzletů s novým firmwarem a nic nestandartního jsem nezaznamenal. Jen snad, že phantom pozná že nemá vrtule při nastartování motorů. Zajímavá funkce, ale asi zbytečná.
To že Phantom při nastartování pozná, že nemá vrtule, není úplná novinka, bylo to tam již dříve, resp. u P4ky, ale je možné, že do P3jek to dali až nyní...
Letajici cestmir píše:...Co mě vadí je, že aplikace dji go změnila mapy a nejde tam satelitní pohled místa kde letím. Je tam jenom grafika jak na mapách od tomtom navigace a to je nedostačující. Možná si zvyknu, ale měnit to nemuseli....
Ano je to tak, bohužel, už jsme o tom psali dříve ve vláknech P4 a Mavic, DJI vyměnila pro létání skvělé Google mapy za PRO LÉTÁNÍ nesmyslné HERE (dříve Nokia), určené pro autonavigace, se všemi dopady, které jsou při létání s automapami 8O
To je JEN další příklad čínské idiocie, po podobném "licenčním" DJI úletu v minulosti, když nechtěli platit GoPro poplatky za použití BUS konektoru kamery GP v Zenmuse gimbalu, a zavedli ten nechvalně slavný kur.adrát... :?
Tak je tomu u DJI vždy, jakmile dojde na nějaké placení (asi Google něco malého zy využívání chtěl)...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Keryx

#1232 Příspěvek od Keryx »

Letajici cestmir píše:Co mě vadí je, že aplikace dji go změnila mapy a nejde tam satelitní pohled místa kde letím. Je tam jenom grafika jak na mapách od tomtom navigace a to je nedostačující. Možná si zvyknu, ale měnit to nemuseli.

nic nebrani udelat downgrade appky na verzi 2.9.1
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1233 Příspěvek od MarkAurel »

Myslim ze sikovny programator by to vedel zo starej verzie hodit do novsich to nacitavanie map.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
rzboril

#1234 Příspěvek od rzboril »

Litchi má stále google mapy.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
romko1

#1235 Příspěvek od romko1 »

Ano, potvrdzujem Litchi ma este google maps... Ked uz spominas to Litchi nasiel som tam moznost priradit na tlacidlo funkciu dig.zoomovania (priblizenie/oddialenie), avsak predpokladam, ze na P3A to asi nefunguje, ci? Dakujem.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
snoop69

#1236 Příspěvek od snoop69 »

Nestačím se divit co všechno lza na coptéru sehnat :lol: Kdyby někdo neznal význam blikání diod.

https://www.aliexpress.com/wholesale?spm=2114.01010208.8.19.Pt5c6d&initiative_id=QRW_20170108131706&SearchText=phantom+3+led+indicator

Tyto nožky jsem chtěl, ale ne za tu cenu
https://www.polarprofilters.com/products/phantom3landinggear

Číňan to zvládnul levněji
https://goo.gl/h5FhYd

přistávací plocha
Obrázek
gardenroute

#1237 Příspěvek od gardenroute »

snoop69 píše:skládací přistávací plocha
Mam ji už od prosince doma :) , psal jsem o ní již někdy v listopadu v Mavic vlákně. Složit to jde skutečně snadno :mrgreen: Jen mě jí poslali z HobbyNOW nějak ušpiněnou, asi předváděcí kus :(
snoop69

#1238 Příspěvek od snoop69 »

Už sem si tvůj příspěvek našel. Cena 6$ to je moc pěkný to ten co sem našel na Ali je za 16$ + 12$ pošta :roll:

https://goo.gl/ySN3LW
gardenroute

#1239 Příspěvek od gardenroute »

To je panecku cenovy rozdil, ten muj je ze strany H-padu zluty, zespodu je stribrna folie
snoop69

#1240 Příspěvek od snoop69 »

Tak mám objednáno z HobbyWow, ale nepotěšili cenou poštovného a tak mě celkem přistávací plocha vyšla na 13$
gardenroute

negativní zkušenost s HobbyWOW

#1241 Příspěvek od gardenroute »

To je pořád celkem směšná cena, koukni na ceny u některých českých překupníků, říkajících si "e-shop" 8O

Nicméně s HobbyWOW nemám vůbec dobrou zkušenost, zboží mě šlo celkem 44 dní (kupodivu to nezadrželi čeští gangsteři z pošty 120), v době objednání a zaplacení bylo vše skladem, zboží odeslali asi až 10-12 dní po zaplacení s omluvou, že čekali na naskladnění od subdodatele (!). První podraz, v "čínských a českých luzích a hájích" celkem běžný.

Za zboží v hodnotě cca 35 USD, které bylo v celkem lehounké obálce jsem zaplatil za dopravu asi 15 USD, což rozhodně není málo, zejména u Číňanů, po měsíci jsem to reklamoval, ujišťovali mě, že to je odpovídající dodací lhůta, a že jsem si zaplatil tzv. "super saver shipping" (T&T ukázal jen odeslání, a poté až vstup do systému ČP !), což je celkem směšné vzhledem k hodnotě a hmotnosti zásilky, ale i tak to tady mělo být do 30 dní. Pak začali naříkat o problémech s Vánocemi apod.

Nakonec to dorazilo asi po těch 44 dnech, a ten "Portable Parking Apron" vypadal jak použitý, se špinavými fleky a škrábanci (!). Poslal jsem jim fotky (viz příloha), oni že to je prý charakter materiálu :mrgreen: , no nebudu to dlouho zdržovat - pohrozil jsem jim negativní publicitou např. na RCG a jinde, oni mě nabídli nějaký podělaný kupón na další objednávku v hodnotě 8 USD (!). To už jsem docela vařil, a pohrozil jim otevřením "fraude case" u PayPal, a to kupodivu zabralo takřka okamžitě, a nabídli mě vrátit 10 USD na PayPal účet. To už jsem je dál netrápil, a za 5 minut byly na PP účtě. Za.raní číňani... :x
Přílohy
20161220_114328.jpg
20161220_114255.jpg
romko1

#1242 Příspěvek od romko1 »

Zdravim,

dnes som troska prevetral Phantoma 3 Advanced. Vela snehu, Vietor bol minimalny, teplota okolo -1st.C.
Vsimol som si uz pocas letu sekanie "online" obrazu (prenosu) pocas letu.

Mam nainstalovany najnovsi FW od DJI v koptere, aj v radiu a taktiez mam najnovsiu aplikaciu DJI GO a Litchi nainstalovanu.
Ako som pisal zopar prispevkov vyssie, obcas vidiet pri DJI GO oneskorenie "online" obrazu - prenosu do tabletu o cca. 2-3 sekundy :( . V aplikacii Lithi to nebadam.
Ake bolo moje prekvapenie, ked som si prezeral letove data na stranke HealthyDrones.com -> po dnesnom poletovani a zistil som silu signalu - Signal Strength Map - very poor :( :cry: ....
Spatne som pozeral letove data a tiez zaciatkom roka som mal obdobny - velmi zly signal, mal som povodny FW a SW. Ak som pozeral dalej do minulosti, tak sila signalu bola good max. fair.
Prosim nemate obdobny problem? Prip. kde mohol nastat problem? Nizka teplota vonku? Sneh?
Dakujem.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
rzboril

#1243 Příspěvek od rzboril »

Mrkni ke mě. Tady jsem měl na 100% výpadek obrazového přenosu, ale signál pro ovládání byl i podle mapy signálu 100% http://healthydrones.com/main?share=Vyofcn
http://healthydrones.com/main?share=Vyofcn
romko1

#1244 Příspěvek od romko1 »

Dakujem za info, ale ty mas vsade silu signalu good (zelenu) a chvilku si mal orange - fair, ale ja som vsade mal very poor - purple...
rzboril

#1245 Příspěvek od rzboril »

Pošli odkaz.
Jinak vypadá to že byterky z číny už zase létají s novými fimwery. http://www.banggood.com/4500mAh-15_2V-4 ... s=category
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“