DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: DJI Mavic

#646 Příspěvek od JosefSvejk »

Václav Procházka píše:
Elektronicky ovládaná clona, stejně jako u P4 v manuálním nastavení a pravým rolerem můžeš nastavit čas závěrky až na 8 sekund ;-)

Tady se píše, že lze nastavit clonu. Je potom nutné používat ND filtry? Nebo to je jen nějaká elektronická "pseudoclona"?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mouchanek

#647 Příspěvek od mouchanek »

Tady v Hong Kongu v duty free na letisti maji Mavica za 994 US dolaru, docela lakave :D
ananas

#648 Příspěvek od ananas »

Ber ho :-D aspoň pro mě :-D
stanleyy

#649 Příspěvek od stanleyy »

mouchanek píše:Tady v Hong Kongu v duty free na letisti maji Mavica za 994 US dolaru, docela lakave :D

to asi nebude Fly More Combo :)
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
mouchanek

#650 Příspěvek od mouchanek »

Není :-)

Dnes jsem si na notebooku porovnaval videa z Mavica a gopra, ten Mavic ma opravdu otresnou hnusnou kvalitu, zabery z gopro bomba a z Mavica se mi nelíbí vůbec
Zlata P2 s Gopro na palube
gardenroute

#651 Příspěvek od gardenroute »

mouchanek píše:Dnes jsem si na notebooku porovnaval videa z Mavica a gopra, ten Mavic ma opravdu otresnou hnusnou kvalitu, zabery z gopro bomba a z Mavica se mi nelíbí vůbec Zlata P2 s Gopro na palube
To jsi nejsem az tak jisty, tak spatny obraz Mavic rozhodne nema. Neznam GP5, ale napr. v kvalite fotek GP4 a nize si myslim, ze na P4 nema, a MAVIC ma dost obdobnou kameru jako P4, jen s kratsim ohniskem... Mozna bude problem v tvem nastaveni, ty si delas postprodukci na ceste uz na NTB?
Protoze pokud porovnavas syrove video bez jakekoliv upravy, tak to nebude asi to spravne srovnavani, nejak si vubec nedokazi predstavit, ze bych syrove video z P4 jakkoliv s necim srovnaval. Nema zadne barvy, je neostre, bez kontrastu, proste syrove. Ty nepouzivas zadny "filmovy" profil (obdobne jako u GP Protune), a tocis primo do nejakeho "koncoveho" formatu ? Jaky mas nastaveny profil a vse kolem nej ?
Jestli neni v tomto chyba, jinak si nedokazi predstavit to srovnavani, pokud tedy na NTB nedelas uz nejaky postprocessing, treba v AP, to by ten NTB musel byt treba pro 4K pomerne delo...
Apropo s GP3/4 jsme tu jiz mnozi letali i na P1, obraz s P4 neni srovnatelny, a MAVIC ho nemuze mit zasadne jiny.
(a Apropo, jak to vypada na KS?, sorry za malounke OT)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#652 Příspěvek od Zoolx »

Mouchanek: Mám i x záběrů z GoPro 3+ Black a když to vedle sebe pustím, nezdá se mi, že by Mavic měl špatný obraz, ba naopak. Možná to opravdu je tím, že na to koukáš na ntb. Já to mám na 5K iMacu vedle sebe a fakt je to z Mavica velmi dobrý...

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
mouchanek

#653 Příspěvek od mouchanek »

Koukam na MCB retina 13, ja pak k tomu napisu vic :-) zatim teda chvala na to jak je to amle a tiche, obdivuji to vsude :-) lital jsem dnes v národním parku, nesmí se tam, ale ranger co to hlidal z toho byl unešen tak, že jsem lital povinne :D
Přílohy
IMG_0392.JPG
Zoolx

#654 Příspěvek od Zoolx »

Tedy, vůbec Ti nezávidím při pohledu z okna :-) Hlavně tam nechytni to, s čím jsem si poležel v Laosu a užij si to :-)

Tichoučké to je, těším se na další fotky a videa :-)

Faktem je, že ten Mavic je úžasný pro cestování. Malý, skladný, tichý, ne tak nápadný jako Phantom...

A o tom to je :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
drozdik2

#655 Příspěvek od drozdik2 »

Alesonky

#656 Příspěvek od Alesonky »

drozdik2 píše:Mavic isiel na alze o 200€ dole.
https://www.alza.sk/dji-mavic-pre-fly-m ... 69.htm?o=2

No to je zase zvlastni tah Alzy, je to totiz pouze na SK a pouze v Alze, takze kdovi, jak to bude, ale rozdil je tedy oproti CZ skoro 4tis...to stejne je u Phantoma 4
drozdik2

#657 Příspěvek od drozdik2 »

Aj verzia PRO je zlacnena, tak o nej rozmyslam ci by som ju kupil plus jednu bateriu. Alebo radsej pockat do aprila na Phantom 5?
gardenroute

#658 Příspěvek od gardenroute »

drozdik2 píše:Aj verzia PRO je zlacnena, tak o nej rozmyslam ci by som ju kupil plus jednu bateriu. Alebo radsej pockat do aprila na Phantom 5?
Mas evidentne dost nejasno, s cim si letal doposud? Aneb rozhodovat se mezi MAVIC a Phantom 5? Kazdy ten stroj je na neco uplne jineho... :? A v "aprili" Phantom 5 rozhodne k mani nebude, to bude teprve predstaven, do Ceska (Slovenska) se nedostane drive nez konec 5, ci spise 6/2017 :wink:
drozdik2

#659 Příspěvek od drozdik2 »

Ja zatial nelietam s nicim a preto pozeram vsetky mozne videa a hladam co by sa mi hodilo viac. V aprili predstavovali aj P4, tak som myslel, ze bude P5.
gardenroute

#660 Příspěvek od gardenroute »

Asi jsi z "jineho kmene" :D , vsak jsem napsal, ze P5 bude opet predstavena v 4/2017 (konkretní datum snad 12.4.), ale to neznamena, ze to pri predstaveni bude k nakupu :D . Obvykle trva 1-2 mesice, nez se to dostane k prodeji v CR.
Z videa nemusis vzdy poznat, co by se hodilo vice ci mene. Sleduj dobre vsechny prislusne diskuze a ptej se. Hlavne by jsi mel mit jasno, co od toho ocekavas a chces s tim delat. Rada Phantom a Mavic jsou dost odlisne svym zamerenim a cilenim na zakaznika. Phantom je klasicky foto/video stroj, kdezto MAVIC ma radu kompromisu vzhledem k jeho outdoor a "pocket" orientaci. To jsou zasadni veci.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“