3D tisk modelů letadel I
Re: 3D tisk modelů letadel
Problém do jisté míry podobný jako na první fotce jsem měl při tisku křidélek a výškovky při použití Cura, při použití Simplify3D to bylo v pořádku (stejná tiskárna i filament).
Podle mne to souvisí s tím, co jsem psal výše o retrakci - nemůžu si pomoct, ale ač by to měl být docela exaktní task, tak mi prostě přijdou výsledky v S3D proti Cura lepší a stejné to není.
Řešení jsem ale nenašel (aspoň ne něco, co by bylo na 100% vždy).
Podle mne to souvisí s tím, co jsem psal výše o retrakci - nemůžu si pomoct, ale ač by to měl být docela exaktní task, tak mi prostě přijdou výsledky v S3D proti Cura lepší a stejné to není.
Řešení jsem ale nenašel (aspoň ne něco, co by bylo na 100% vždy).
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Není k tomu Gkod?? podle mě je to na začátku vrstvy a tam je to vždycky větší problém..
Ty "ověřeně špatné" schované nemám a upřímně moc nemám sílu to zkoušet záměrně simulovat, když už to teď mám jiným způsobem dobře. Nicméně u cura jsem použil víceméně to nastavení, které máš u modelů přiloženo jako doporučení od stepacz, tak pokud se nudíš si to zkus projet v S3D a Cura a pak porovnat 
Tak super, konečně mám trochu radost z mých výsledků 3D tisku letadel od 3dlabs. Ta faktická poznámka o 0,2mm vrstvě zabrala na mém Rebelu2. Je to super. G-kod vygenerovný v Siplify pro první 2mm s 2layer je 0,25mm a od 2mm s 1layer je 0,2mm. A všechno je najednou super. Laborace s retrakcí jsou hned pasé a jede to na doporučené hodnoty. Už žádné chyby v tisku a následné díry v potahu. Konečně si mohu koupit další kódy pro letadla. Takže i Rebel to bere naprosto v pohodě i s HE od 3draty. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
s čim to lepil? .) 3m30sec
https://www.youtube.com/watch?v=13jRAzQ6Dcg
https://www.youtube.com/watch?v=13jRAzQ6Dcg
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
Dneska mi přišly nějaké nové struny, mimo jiné modré PLA a v mailu vidím info o update tiskových souborů od 3dlabprintu, přelistuju na konec zprávy a hned vím na co bude v čase budoucím ta modrá dobrá - na Stearmana ve svém typickém žluto modrém zbarvení!
To druhý éro vypadá na klasiku Cessna 172, co jste v tom rozpoznali Vy?
To druhý éro vypadá na klasiku Cessna 172, co jste v tom rozpoznali Vy?
Vidím to podobně. Jinak Stearman hezký, ale ještě víc bych ocenil nějaký stíhač z WWI
Mimochodem by to vůbec nemuselo vypadat blbě, ona totiž struktura tisku je tak akorát drsná, že působí trochu jak plátno, zejména pokud je to stříkáno matnou barvou na kity. Takový Camel by pak podle mě zdaleka nepůsobil jako plastová hračka...
No mě se zdá, že to bude spíš Cessna 152 podle úhlu čumáku k čelnímu sklu. http://4.bp.blogspot.com/-0iwFDsujJug/T ... aft-50.jpg
Osobně bych raději nějaké další hornoploch jako je Pilatus, J3 CUB. Případně Čmeláka na takové to polétání.
WW letadel už je tam dost.
Osobně bych raději nějaké další hornoploch jako je Pilatus, J3 CUB. Případně Čmeláka na takové to polétání.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:... víc bych ocenil nějaký stíhač z WWI...
Souhlas. Německé překližkové trupy budou jinak trošku problém.
Tohle si o vytištěný trup vpodstatě říká:

Nicméně, křídla to má s lozenge a na takový tisk si budeme muset počkat.
stepacz: nechceš dát třeba nějaké hlasování? 
WWII dvoumotoraku neni nikdy dost. Hlasuji pro F7F
Pro Eurovlastence pak D.H. 98 nebo Pe-2.
Pro Eurovlastence pak D.H. 98 nebo Pe-2.
jyrry.webnode.cz
Já hlasuji pro civilní. 
Čmelák Z37A (modelů čmeláků je hrozně málo)
Piper J3 CUB
DHC2 Beaver
Pilatus Turbo Porter
Nebo nádherný dvoumotor Cessna 310
Třeba takový Boeing 737 by se tiskl jedna báseň.
Čmelák Z37A (modelů čmeláků je hrozně málo)
Piper J3 CUB
DHC2 Beaver
Pilatus Turbo Porter
Nebo nádherný dvoumotor Cessna 310
Třeba takový Boeing 737 by se tiskl jedna báseň.
Souhlasím stíhaček je všude plno, ale pořádný civilní éro člověk nenajde.
Ona i taková Z50 by stála za to a samozřejmě Čmelák o tom žádná.
Ona i taková Z50 by stála za to a samozřejmě Čmelák o tom žádná.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Naprosto souhlasím. Tak Čmelák už má dva hlasy v této neschválené anketě bez příslibu a vědomí konstruktra, tedy jsme překonali druhý nejčastěji hlasovaný o 100%.
Těšíme se tedy na na čmeldu. 
chlapci nechcem byt za vrtaka, ale co vam brani sadnut za PC a nakreslit :- ))))
au au :- PPP
au au :- PPP