DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mouchanek

Re: DJI Mavic

#601 Příspěvek od mouchanek »

Jo a ještě k té kvalitě videa a fotek, zkoušel jsem všechno možné nastavení a prostě mi to přijde i oproti GoPro opravdu horší, ale beru to jako daň za tu malost :)
Letos na té chatě jsem opravdu polítal, super je uklízení Mavica do brašny, to je ihned..
Nalítáno mám 1:30, 16km, maximální vzálenost 1500m (honil jsem inverzi :D ) Jeden let max 5km ulítáno a topspeed 70
Snad se nebudete zlobit za trochu ochutnávky

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a i 360 z litchi jsem dal dohromady

Obrázek

můžu klidně nahrát .dng kdyby měl někdo zájem o podívání se na kvalitu. Já na všech fotkách vidím šum, hlavně za světla i na ISO100, přijde mi to až divný, až člověk přemýšlí jestli nekoupit P4P k tomu :D ale vím, že bych ho tahal minimálně proti Mavicoj
gardenroute

#602 Příspěvek od gardenroute »

ondrao píše:Namrzani jsem taky pozoroval, ale za stejneho pocasi ve vetsi mire u P4 nez na Mavicu.
Nedoporucuji v takovem pocasi letat, nasledkem namrazy na nabezne hrane vrtuli je dobře znán :?
ondrao píše:Vazne to vyvazeni je nutny tak resit, jde to vubec spolehlive u tech rozkladacich a rychloupinacich?
Naopak tyto skládací vrtule u MAVICa jsou hodně, hodně nevyvážené, z výroby je snadnější mít vybalancované vrtule pevné, a ani ty nejsou nikdy vyvážené.
Skládací vrtule od třetích výrobců např. pro Phantomy se objevily již v době P1, ale právě pro jejich obtížné vyvážení v běžných domácích podmínkách se příliš nerozšířily, vibrace a jello bylo příliš neřešitelné.
Obávám se, že na nitěrný gimbal Mavica budou mít skládací vrtule dost podstatný vliv. Než hned utíkat kvůli těm problémům k prodejci se žádostí o výměnu či vrácení peněz bych nejdříve zkusil vrtule či vrtuli vyměnit (samozřejmě ještě lépe vyvážit), náhradní sadu by jste měli mít v krabici. O vlivu nevyvážených vrtulí na letadlo, vibracích a Jello efektu třeba zde...
Zoolx píše:...Navíc si vážně nedovedu představit, jak tyto vrtule správně vyvážit. V podstatě jsou spotřebním zbožím. Když jeden pár doslouží, poškodí se, dáš nový...Z.
Jojo, Zdenku, bude to jistě trochu větší pakárna, než když jsme balancovali pevné vrtule u P1/2. Ale nesouvisí to s tím, že jsou spotřebním zbožím, i tak by měly být vyvážené, a nepočítej s tím, že budou vyvážené již z výroby :D To je iluze, někteří prodejci mají takové k dispozici, ale nechávají si za to dobře zaplatit.
Takže pokud chceš hodně kvalitní video, musíš to řešit jinak :mrgreen: To ty ale víš... To je spíše rada pro ty nově příchozí, kteří mají MAVIC jako první stroj, bez dalších zkušeností s filmováním na koptérách... :?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#603 Příspěvek od gardenroute »

mouchanek píše:Jo a ještě k té kvalitě videa a fotek, zkoušel jsem všechno možné nastavení a prostě mi to přijde i oproti GoPro opravdu horší, ale beru to jako daň za tu malost :) ...Snad se nebudete zlobit za trochu ochutnávky
Hezké obrázky :D Ale ve fotkách to asi nebude horší než GP, resp. proti verzi 4 a méně... Ale přesně jak píšeš, nemůžeš od toho očekávat výsledky jako z nějaké DSLR, nemá to na to ani sklo...
Zoolx

#604 Příspěvek od Zoolx »

Mouchanek: Kdo by se zlobil? Naopak... Díky za ukázky. Líbí se mi. Je jasné, jak píše Petr (Gardenroute), že Ti z toho nevyleze nic jako z kvalitního foťáku. Jde i o lpi, tzv. "kresebnost" skla. Vždy se pozastavuji nad tím, jak se např. výrobci mobilů "prsí" rozlišením čipu, ale o tom, že ta minipidi čočka to rozlišení ve své podstatě ani pořádně nevyužije díky nízkému lpi ani zmínka... :-)

Na druhou stranu z toho neleze nic, co by nešlo použít. Na tu velikost je to super. Jasný, že P4P je se svým čipem i velikostí čoček trochu dál. Ale zase ji nesložíš do kapsy... :-)

A propo, nešlo by u Tvého kamaráda také objednat (a i rozumně zaplatit) krytky na baterky a případně kryt na gimbal s výřezem? :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Dymo

#605 Příspěvek od Dymo »

Zdravím pánové, není mezi Vámi majitel DJI Mavic, který by byl ochoten ukázat stroj "naživo"? Ideálně v rozumné dojezdové vzdálenosti v okolí Ostrava, Karviná, Třinec atd. Mám pocit, že DJI trošku přecenili své výrobní kapacity a těžce nestíhají :(
mouchanek

#606 Příspěvek od mouchanek »

Kdybych věděl, že P4P budu občas tahat tak bych si ho koupil, ale na 90% vím, že by mě to tahání nebavilo. V létě na Slovensku jsem P2 nevytáhl ani z auta, moc práce :D

Soused kryt na gimbal právě tiskne (přerušil mu to výpadek proudu), jak bude hotový (uvidím ho zítra u oběda) tak sem postnu fotky a kdo bude chtít určitě mu to vytiskne. (cenu nevím, domluvím se s ním kolik ten tisk vlastně stojí, mně to dává gratis).
Ale ty krytky na baterky to je úplně super vynález, když mi to dával tak jsem říkal jak je to super nápad, ani do letadla to člověk nemusí dávat do "pytlíku" :)
Václav Procházka

#607 Příspěvek od Václav Procházka »

Jinak k tomu vyvažování vrtulí u Mavica... Osobně to dělám tak, jako na halových speciálech. Vrtuli uchytím na motor haloletu na gumičkový unašeč, roztočím při různých otáčkách a hned cítím, jestli je vrtule vyvážena, či nikoliv podle vibrací. Dovažuji zkusmo lepící páskou, je to o cviku. Takový způsob vyvážení jedné vrtule trvá cca 10-15minut, ale vyplatí se to :-)
Václav Procházka

#608 Příspěvek od Václav Procházka »

Kvalita fotek u Mavica se dá zlepšit nast. clony, nenechávat fotit automatiku a samozřejmě postprodukcí, je potřeba pracovat s DNG RAW.
Na FB ve skupině MAVIC vcelku pěkné fotečky od uživatelů :-)
mouchanek

#609 Příspěvek od mouchanek »

jak se nastavuje pevná clona?
gardenroute

#610 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Kvalita fotek u Mavica se dá zlepšit nast. clony, nenechávat fotit automatiku a samozřejmě postprodukcí, je potřeba pracovat s DNG RAW....
Venco, pokud někdo rozebírá kvalitu focení, tak snad ani není potřeba mu připomínat, že je třeba fotit do RAWu a nenechat vše na expo automatice :mrgreen: A tady to asi každý ví. Ale chápu, on si to dnes v DATARTu může koupit ke kávovaru vlastně kdokoliv...
gardenroute

#611 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Na FB ve skupině MAVIC vcelku pěkné fotečky od uživatelů :-)
V možnostech focení MAVICa bych až tak velká problém neviděl (na to čím fotí, fotí dost slušně, má to střeva P4ky), ale problémy s videem se vrší, nejen tady, i zahraniční diskuze jsou plné potíží s microbursty (vzpomenete si na příchod 3D Zenmuse s novou YAW osou ? :D ), utrháváním gimbalu a jello z vrtulí. A nováčci s tím padají, často s dost katastrofálními následky pro gimbal a kameru :?
Potěšitelné je jen snad to (pro MAVIC majitele), že rozumná konkurence v podstatě neexistuje a že to je první stroj od DJI takové velikosti, a problémy se asi daly očekávat. Nicméně delší vývoj a pořádné testování si DJI asi dovolit nemohlo, netušili jistě ten GoPro propadák s Karmou...
ondrao

#612 Příspěvek od ondrao »

Pozor cip ma jiny, P4 melo Sony IMX117, Mavic ma IMX377

Viz zde: https://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=36073044&postcount=9368
fox426

#613 Příspěvek od fox426 »

Dymo píše:Zdravím pánové, není mezi Vámi majitel DJI Mavic, který by byl ochoten ukázat stroj "naživo"? Ideálně v rozumné dojezdové vzdálenosti v okolí Ostrava, Karviná, Třinec atd. Mám pocit, že DJI trošku přecenili své výrobní kapacity a těžce nestíhají :(

Ahoj, mám. Ostrava Výškovice. Tak se ozvi do SZ!

Jinak zatím moc nalétano nemám, ale lítal jsem v skoro nulovém větru a video hodně stabilní...i kvalita OK na 1080. Na druhou stranu kdo by čekal fotky jako ze zrcadlovky když to je "mobil". To někdy také v diskuzich vídávam, že mobil nefotí ani jako lepší kompakt :o) Stejně to pak většina hodí na YT a pustí si to v kvalitě 720.
Václav Procházka

#614 Příspěvek od Václav Procházka »

ondrao píše:Pozor cip ma jiny, P4 melo Sony IMX117, Mavic ma IMX377

Viz zde: https://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=36073044&postcount=9368

Je to hodně podobný čip.
Noční záběry to dělá lepší než P4. Subjektivně mi připadá, že záběry ve tmě lépe, ještě než P4P zřejmě díky lepší světelnosti čipu :-)
Václav Procházka

#615 Příspěvek od Václav Procházka »

mouchanek píše:jak se nastavuje pevná clona?

Elektronicky ovládaná clona, stejně jako u P4 v manuálním nastavení a pravým rolerem můžeš nastavit čas závěrky až na 8 sekund ;-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“