DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI Mavic

#571 Příspěvek od gardenroute »

ondrao píše:Proti PH4 zkamani uz i kvalita 1080p60, ale to cukani gimbalu ve vetru mate taky nebo ho mam zase zabalit?
To je možné nepochopení, MAVIC nikdy nebyl postaven proti P4 (a proč také ?), neměl žádné ambice mít i lepší obraz. Je to čistě outdoor a mini řešení i se svými nedostatky a kompromisy, a myslím, že neměl mít (a nemá) lepší lepší kvalitu obrazu než P4, ani nemůže. P4P odskočil ještě dále. Problém toho titěrného gimbalu může být velmi silný vítr... :( Ale je možné, že opravdu nechodí dobře...
A kdyby někdo upozornil (já to nebudu), že létáš nad křižovatkou před vjezdem do Mrázovky (což je celkem masakr 8O) tak to za "hate" tady nepovažuj. Spíše to, že to publikuješ...
Zoolx píše:Petře, tohle chápu, nicméně to nepovažuji za správné. Proč by měl samovolně stoupat, pokud je třeba 20 metrů nad zemí, nikde žádná překážka...
To jsme si Zdenku nerozumeli, ja netvrdim, ze to je spravne, jen jsem te upozornil, ze to jsou funkce letoveho kontroleru v letadle a ovladaci aplikace s tim nema nic spolecneho...
mouchanek píše:Co mě překvapilo je, jak hrozna je kvalita fotek při slunečním světle a sněhu, co z toho leze je hrůza, 100% to chce ND filtr, protoze pri zapadu slunce kvalita už jde a je tak nejak v očekávání.
Asi by to chtelo vice popsat tvou kamera konfiguraci, do prudkeho slunce urcite ND filtr pomuze (doporucuji aspon ND16), ale zasadni vylepseni obrazu bych od toho neocekaval... ND prodlouzi expozici, udela vice filmovy look a zabrani vzniku Rolling Shutter efektu...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 29.12.2016 20:06, celkem upraveno 2 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#572 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:To jsme si Zdenku nerozumeli, ja netvrdim, ze to je spravne, jen jsem te upozornil, ze to jsou funkce letoveho kontroleru v letadle a ovladaci aplikace s tim nema nic spolecneho...

Rozumím. Já k tomu došel předtím tak, že při ovládání via starou verzi DJI to blblo, a při ovládání přes DJI 4 ne. Ale naposledy to šlo samo nahoru i přes tu DJI 4. Ale stejně to je takové prapodivné. Chvíli ano, chvíli ne, čert se v tom vyznej... Je možné, že by to bylo špatně (od výroby) zkalibrovanými spodními senzory?

Hledal jsem odpovědi i přes strýčka Google, ale nikde o tom nikdo nepíše...

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
gardenroute

#573 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Rozumím. Já k tomu došel předtím tak, že při ovládání via starou verzi DJI to blblo, a při ovládání přes DJI 4 ne. Ale naposledy to šlo samo nahoru i přes tu DJI 4. Ale stejně to je takové prapodivné.Z.
A žádná aktualizace FW AC mezitím také nebyla? To je fakt divné, ovládací aplikace by neměla mít vliv na činnost těchto senzorů, resp. algoritmů s nimi pracujícími. Pokud nepočítám funkce pro jejich konfiguraci...
Zoolx

#574 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:A žádná aktualizace FW AC mezitím také nebyla? To je fakt divné, ovládací aplikace by neměla mít vliv na činnost těchto senzorů, resp. algoritmů s nimi pracujícími. Pokud nepočítám funkce pro jejich konfiguraci...

Dnes proběhla aktualizace. Trvalo to neuvěřitelně dlouho (v porovnání s P4), jestli se to srovná, uvidím. Nicméně zítra mi sem najede přítelkyně s dcerami včetně mého mladšího, takže smečka o rozměrech vylučující klidné zkoušení... Vidím to až po svátku Nuceného veselí :-( Sám jsem zvědav. Dám vědět..

Hezký večer,
Z.
fox426

#575 Příspěvek od fox426 »

ahoj, tak už také létam s MAVICem, je to fakt zážitek, na to že jsem nic podobného nikdy nelítal tak je to pohoda. Jen je třeba se trochu zalítat aby to šlo samo. Jen teď v tom mrazu je trochu problém vydržet vylétat kapacitu baterie :o) Už jste někdo řešil povolení k létaní? Čtu že je jeden z požadavků elektrické schéma zapojení, hledal jsem všude možně a zatím nenašel. Neřešili jste to někdo?
Amper

#576 Příspěvek od Amper »

pokud se budes chovat rozumne a nebudes se chovat jako de.il (napr. zkouset cerstvou copteru ve meste a nad kravskou krizovatkou s provozem) tak zadne povoleni nepotrebujes.

pokud nechces respektovat omezeni dana Doplnkem.X tak je to stejne jedno protoze povoleni dostanes pouze na to aby jsi se choval rozumne a zaroven mohl prodavat vysledky ktere natocis. To ze mas povoleni k letani neznamena ze si muzes letat kde chces a jak chces.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
fox426

#577 Příspěvek od fox426 »

jj, rozumím, ani nechci létat ve městě-nad městem, jsem amatér a v tom podle mě ani neznalost neomlouvá! Zatím jsem hezky nad loukama a polema a jen se učím! No právě že bych se tomu chtěl věnovat "komerčně". Už jen pro to, že jej mám na firmu a teoreticky si nemůžeš udělat ani prezenentaci firmy :o(
gardenroute

#578 Příspěvek od gardenroute »

fox426 píše:...Už jste někdo řešil povolení k létaní? Čtu že je jeden z požadavků elektrické schéma zapojení, hledal jsem všude možně a zatím nenašel. Neřešili jste to někdo?
Vidím, že se zde začínají objevovat úplní začátečníci, pánové, doporučuji Vám si pročíst zdejší forum, tedy nejen nového MAVICa, protože to není první koptera. A to než začnete vůbec létat, a pokladat takove podivne otazky! To co doporučil Amper výše, i to, co se zde o kopterach napsalo již dríve.
gardenroute

#579 Příspěvek od gardenroute »

fox426 píše:jj, rozumím, ani nechci létat ve městě-nad městem, jsem amatér a v tom podle mě ani neznalost neomlouvá! Zatím jsem hezky nad loukama a polema a jen se učím! No právě že bych se tomu chtěl věnovat "komerčně". Už jen pro to, že jej mám na firmu a teoreticky si nemůžeš udělat ani prezenentaci firmy :o(
To že jsi si jej koupil na firmu vůbec nic neznamená, je to letadlo, a musís se ridit zakony, ktere se tykaji letadel, a ne zivnostenskym zakonem.
Minimalne zmineny Doplnek X Zakona o letectvi. Ale pristup, ze o tom NIC nevim, zajdu si koupit takovou vec na firmu nekam do DATARTu nebo ALZY (to je mimoch. fakt katastrofa), a bez jakychkoliv dalsich znalosti a dovednosti se tomu chtit hned venovat "komercne", no velebnosti, ja tedy cumim 8O
Amper

#580 Příspěvek od Amper »

pristup Fox426 jeste jde, jsou tu jini odbornici :-D

2Fox426 - vzhledem k tomu ze tomu evidentne vubec nerozumis bych hooodne doporucoval pouzit nejakou specializovanou firmu. Osobne povoleni nemam (letam pro zabavu a na modelarskem letisti nebo na vlastni zahrade pod urovni strechy :-D s custom copterama) ale vim ze par lidi resilo papiry a dalsi veci s Telinkem. Takze byt tebou tak se mrknu na http://www.telink.eu/cs/Novinky-clanky/ ... -jak-na-to a zavolam jim. Pisou ze maj provozni prirucku i pro Mavica a i kdyz za to neco budes muset zaplatit tak se ti to vyplati. Sam to totiz das dost tezko.

2Gardenroute : Myslim ze tve zdeseni a "radost" z prodeje v Datartu a Alze aspiruje na copter joke roku :-D Je sranda sledovat jak "stari" Phantomisti sleduji se zdesenim Mavic novacky a neuvedomuji si ze pred par lety vetsina z nich pusobila na "stare" piloty DIY stroju uplne stejne :-D :-D :-D`
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
fox426

#581 Příspěvek od fox426 »

No trochu se bojím že to tady vypadá jako na ostatních odborných fórech, hned soudy o tom že nic nevím a jsem mimo :D v poho to snesu... Dopl. X znám i ostatní věci a i to ze když si chceš cokoli natočit ve firmě tak k tomu potřebuješ povolení! Ano jsem nováček je to ve "statusu" ale myslím že to neznamená že jsem mimo. S TELINKEM jsem v kontaktu...jen jsem si myslel že je tu někdo ochoten se podělit o zkušenosti s ucl atd....ne že bych za nic nechtěl zaplatit l, ale od toho snad fora jsou! Díky
Amper

#582 Příspěvek od Amper »

fox426 píše:Ano jsem nováček je to ve "statusu" ale myslím že to neznamená že jsem mimo. S TELINKEM jsem v kontaktu...jen jsem si myslel že je tu někdo ochoten se podělit o zkušenosti s ucl atd....ne že bych za nic nechtěl zaplatit l, ale od toho snad fora jsou! Díky

V tom pripade se jenom ptas v blbem vlakne. Nekde je tady vlakno o reseni povoleni, to bude pro tebe lepsi.
ondrao

#583 Příspěvek od ondrao »

Tak doplnim svuj uvodni post.

Mavic jsem koupil jako nahradu za P4 ktery stale jeste mam, ale nepouzival ho tak casto jak bych chtel, prave kvuli velikosti pri cestovani. Ale na papire byl Mavic prezentovan papirove na urovni P4. 1080p60 pouzivat nebudu, ten aliasing je otresny a nepouzitelny, uz sem si nastudoval zde: https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=9368

Rychle screengraby aliasingu z interieru zde:
1080p60 http://i.imgur.com/16ZIqSu.jpg
1080p30 http://i.imgur.com/McCKhAs.jpg
4k30 http://i.imgur.com/bt3Ermi.jpg

Ad gimbal - je to jen rychle ustrizeny video jednoho vyskytu problemu - jinak se projevuje porad, casteji kdyz gimbal kouka dopredu, min kdyz kouka k zemi. Vsechno se to udalo v P-mode, rychlosti do 4-5m/s. Zatreseni na videu je doplneno hlaskou "Gimbal Pitch Reached Movement Limit", tu jsem u P4 nikdy nepotkal ani ve Sport mode. Jednou pri letu se gimbal resetnul (bohuzel bez videa) a zacal se rozhlizet jako pri kalibraci/zapnuti Mavica. Nakonec vydrzel par vterinu cumet doleva nahoru (coz pri zapnuti trva zlomek vteriny).

Provedl jsem kalibraci IMU, gimbalu, zitra jeste venku kompas (jako pred kazdym letem ;) ) a zkusim proletet trochu vic agresivne a diagnosticky na 4K30 a 1080p30. Ale podle toho ze se nikdo neozva, nikdo s tim teda takovy potize nemate jo :) ?

BTW kdyz vidim jak se tu resi nakup - chtel sem zustat verny Telinku jako u P2, P4 a preorder na Mavic mam z rijna. Bohuzel po infu zde, jsem nakracel do nejblizsiho Datartu a koupil krabici jen tak bez predchozi objednavky (a kavovar, byl ve sleve).
kayro

#584 Příspěvek od kayro »

ja používam iba 4k30 lebo na 1080 to bolo nekvalitné,teda možno som to nevedel nastaviť,ale take divne odlesky na všetkom bledom boli,priklad nad lesom v pohybe my akoby blikali kmene stromov na bielo
Zoolx

#585 Příspěvek od Zoolx »

kayro píše:ja používam iba 4k30 lebo na 1080 to bolo nekvalitné,teda možno som to nevedel nastaviť,ale take divne odlesky na všetkom bledom boli,priklad nad lesom v pohybe my akoby blikali kmene stromov na bielo

Naprostý souhlas. Přestože třeba někdo nebude souhlasit, použiji výraz nativní rozlišení, stejně jako u monitoru. Tam i zde má nejvyšší rozlišení nejlepší výsledky. I mne 1080 dost zklamalo už u P4.

Z.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“