3D tisk modelů letadel I

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
bv9
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D tisk modelů letadel

#166 Příspěvek od bv9 »

A jak dojdou věci, můžeme osazovat :-)

IMG_20161225_122556.jpg

IMG_20161225_122640.jpg
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
tomashr

#167 Příspěvek od tomashr »

Nechci rejpat, ale stříbrný ME109 mi přijde lehce mimo realitu :-) Tohle jednoduché zbarvení přímo z tisku ve stříbrné s pár doplňky je dokonalé u Mustanga a Thunderbolta, ale u Mezka (a obvykle i Spita) je asi na místě trocha námahy se stříkáním...
Viz moje galérie http://adobe.ly/2ed0aln , tam jsou vidět obě varianty - jak Mustang s povrchovkou čistě tiskem, tak ME109T stříkaný kitařskou barvou (u mne Revell syntetika).

Jinak ale hodně úspěchů se záletem, myslíš že budeš spokojený. Včera dopoledne jsem na letiště vytáhl i syna a zkusil ty modely i na něm a ač přes rok s ničím nelétal a navíc byl vítr a turbulence, tak si to docela užíval stejně jako já. Beru to jako nezávislé potvrzení mých dobrých dojmů z letu, o kterých jsem tu dříve psal - fakt dobré, zejména Mustang, ten nemá chybu. ME109 je trochu větší mrcha, ale zase na něm velmi oceňuji řízenou směrovku, její absence u P51D mě dost mrzí...
bv9
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od bv9 »

Máš to pěkně udělaný, to se musí nechat. Ono není moc barev, ze kterých to v základu vytisknout a sříbrná nebo šedá mi jako základ příjde asi jako nejvhodnější :-) Zase lepší stříbrný než třeba růžový :lol: :lol: :lol: Spita mám v plánu a tam nevím z čeho(barva) vytisknout, chtěl jsem jít do zelené, ale ty zelené jsou všechny moc pastelové a jasné a abych se přiznal, stříkat se mi to moc nechce :-( No uvidím, zatím jsem začal tisknout EDGE, tam jsem zvolil světle šedou a ta by měla být OK ;-)
otompotom
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od otompotom »

Ahoj, mě se s tim tiskem nějak přestává dařit.

Nyní se potýkám s problémem co je vidět na fotkách.

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161225/d21242e9e4709a35d7063055cc71d4f8.jpg[/img]

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161225/81254b92190685b457fb8ce5510bdd1c.jpg[/img]

Na křídlech mi to nedělalo[emoji19]

Tam kde materiál chybí to začíná tisknout. Nevim jestli to je velkou retrakcí nebo nějakým jiným nastavením extruze.

Díky za pomoc.

Odesláno z mého LG-H960 a podpis odstraním
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od Patas_ »

Málo matroše na začátku extruze, obvyklá vada v přicpané nebo připečené teflon trubičce hotendu. Po výměně to obvykle zcela zmizí. Koupil jsem 2bm této trubky v gumexu a měním to co 14 dní. Výměna za 2min bez demontáže hotendu, prostě to tam navlíkám zvrchu. Pokud tam nemáš tu teflon trubku tak neumím poradit :)
tomashr

#171 Příspěvek od tomashr »

bv9 píše: Spita mám v plánu a tam nevím z čeho(barva) vytisknout, chtěl jsem jít do zelené, ale ty zelené jsou všechny moc pastelové a jasné a abych se přiznal, stříkat se mi to moc nechce :-( No uvidím, zatím jsem začal tisknout EDGE, tam jsem zvolil světle šedou a ta by měla být OK ;-)

Stříkání se neboj, je to fakt pohoda, navíc pak můžeš tisknout na bezbarvé PLA, které je teoreticky nejpevnější a jako bonus získáš průhlednou kabinu...

Ad Spit - asi by šel celý bleděmodrý, byly takové fotoprůzkumné verze, navíc měl bleděmodrý jako inspekční letoun Air marshall Robb a byla to zrovna mkXVI, takže je to i autentické. Bylo by to něco jako tohle: http://www.esun3d.cz/filament/3d-tiskov ... pla175lbe1 . Pak ještě existoval izraelský celý černý, ale toho bych se v létě bál, na sluníčku by černé PLA asi reagovalo měknutím fakt rychle :-(
Existovalo i pár Spitů v barvě kovu, tedy na tisk stříbrné PLA, ale šlo spíš o poválečné, našel jsem třeba mk22 z Rhodesie - to by nicméně tak blbě nevypadalo, tahle verze taky měla kapkovitou kabinu jako mk XVI a o přesnou maketu stejně nejd.

Já ale Spita budu stříkat, tisk mám hotový, jen bohužel musím stříkat venku, na což je dost zima, tak odloženo.
Amper

#172 Příspěvek od Amper »

Jeste by se dal meteo ruzovej

Obrázek
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#173 Příspěvek od Amper »

Patas_ píše:Málo matroše na začátku extruze, obvyklá vada v přicpané nebo připečené teflon trubičce hotendu. Po výměně to obvykle zcela zmizí. Koupil jsem 2bm této trubky v gumexu a měním to co 14 dní. Výměna za 2min bez demontáže hotendu, prostě to tam navlíkám zvrchu. Pokud tam nemáš tu teflon trubku tak neumím poradit :)

Pls. do jakeho extruderu to pouzivas a muzes poslat link na tu trubku ? Koupil jsem sice kus teflonove roury z BG ale to je urcene primarne pro bowdeny (chci prilezitostne otestit dvojbarevny tisk ala Prusa) a radsi bych neco co je zarucene z teflonu :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od Patas_ »

Amper píše:
Pls. do jakeho extruderu to pouzivas a muzes poslat link na tu trubku ? Koupil jsem sice kus teflonove roury z BG ale to je urcene primarne pro bowdeny (chci prilezitostne otestit dvojbarevny tisk ala Prusa) a radsi bych neco co je zarucene z teflonu :-D

https://www.gumex.cz/teflonova-trubicka-28531.html
tomashr

#175 Příspěvek od tomashr »

Amper píše:Jeste by se dal meteo ruzovej

Ono to ale nebylo primárně o meteo, ty růžové spity byly původně fotoprůzkumné a idea zbarvení byla v tom, že se očekávaly lety za úsvitu či naopak soumraku, kdy se obloha sluncem barví do různých teplých odstínů... V podstatě dobrý nápad, odešlo se od toho spíš kvůli menší univerzálnosti, kdy v jiném denním období to už tak dobře nefungovalo.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od TomasC »

Tak nakonec Mustang. Na otestování....

Pocity zatím výborné.
Neuvědomil jsem si, že mám tiskárnu nastavenou na max 180mm výšky a zadní část trupu byla 185mm. Lámacím nožem jsem 2mm odřízl, vytiskl znovu pouze 7mm konce a slepil sekundovým lepidlem.
Přílohy
DSC_082_.JPG
Bojkas

#177 Příspěvek od Bojkas »

Já tisku EDGE taky na rebelu uz tisknu část křídla po třetí. Pokaždé se mi odlepi kraj odtokovky. :-/ uz mam nastavený 8mm límec a zase se to zvedlo, ale jen o trochu. Asi dám tisknout první vrstvu celoplošně.

Tady je pár fotek. :-)

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/a30bfc6e490292b36e1df21f7239f707.jpg[/img]
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/8cff421cd11aae1f1f4cfdb87b6c437d.jpg[/img]
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/7d90306db1a7a204a2dd5c6be4cfda59.jpg[/img]
[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161229/f3c65d0a1a834c17f4240aa8bd785e41.jpg[/img]

Odesláno z mého SM-G925F a podpis odstraním
bv9
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od bv9 »

Bojkas píše:Já tisku EDGE taky na rebelu uz tisknu část křídla po třetí. Pokaždé se mi odlepi kraj odtokovky. :-/ uz mam nastavený 8mm límec a zase se to zvedlo, ale jen o trochu. Asi dám tisknout první vrstvu celoplošně.

Jaký používáš slicer na g-cody jednotlivých dílů?
Bojkas

#179 Příspěvek od Bojkas »

Momentálně podle doporučení 3DprintLab jsem použil CURA a importoval jsem ini s nastavením.

Odesláno z mého SM-G925F a podpis odstraním
bv9
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od bv9 »

Hm, taky jsem to zkoušel v tom Cura, ale Rebel si s tím nějak moc nerozumí :-(, ale jejich g-cody louská téměř bez problému. Nutno ale říct, že jejich kody jsou dělané v Simplify. Chtěl jsem to taky rozdělit pro zkrácení tisku, ale upustil jsem od toho.
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“