DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI Mavic

#511 Příspěvek od MarkAurel »

Ak ma niekto zaujem na bazosi je jeden mavic v BA, len rada pre niekoho komu mozno urobí na vianoce radost
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
gardenroute

#512 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Dobře ten extrém zvládl :-)
Zoolx píše:Tedy, to je dobrý hardcore...První věc je, že to vůbec zkouší v tomto počasí, druhá, že to pošle v této teplotě takovou dálku přes vodu...
To jo, v tom sněhu na začátku si nad vodou vyloženě koledoval, ale ty záběry potom kolem lodě parádní, točené evidentně někde na Velkých jezerech...
Jen se bohužel obávám, že tyto zvýšené výkony doletu a dosahu opět povedou k nějakým dalším regulacím našeho odvětví, pokud tímto již nějaký federální zákon pilot neporušil... Oni si toho polici opět všimnou, aby si své platy zasloužili :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#513 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:Jen se bohužel obávám, že tyto zvýšené výkony doletu a dosahu opět povedou k nějakým dalším regulacím našeho odvětví, pokud tímto již nějaký federální zákon pilot neporušil... Oni si toho polici opět všimnou, aby si své platy zasloužili :(

Přesně toho se bojím také. Přímou úměrou dostupnosti a popularity tohoto koníčku poroste počet hlupáků, kteří budou porušovat vše a docílí pouze restrikcí ze strany úřadů a prudérních reakcí ze strany kohokoliv, komu poletí okolo hlavy či domu... Když někdy vidím, kde a jak někdo lítá, nebude to dlouho trvat...

Na Koh-Mak ani Koh-Rang (hezké video :) ) toto nehrozí, tam jsi každému buřt, nebo se o to zajímá s úsměvem... Koukal jsem na letenky (přes Dubaj za 13 zpáteční)... Mám cukání :D

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
gardenroute

#514 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:... Koukal jsem na letenky (přes Dubaj za 13 zpáteční)... Mám cukání :D Z.
O Vanocich na tyto ceny zapomen, tedy s Emirates, pokud to tedy neni Fly Dubai, ale ti myslim BKG nedelaji... Jinak by me to take zajimalo :D
Zoolx

#515 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:O Vanocich na tyto ceny zapomen, tedy s Emirates, pokud to tedy neni Fly Dubai, ale ti myslim BKG nedelaji... Jinak by me to take zajimalo :D

Já koukal na březen :-D Co tam příští rok udělat někde sraz a letecké soustředění? :-D Už jsem všem ve firmě řekl, ať se mnou od 15.12.2017 nepočítají...

Jak je to s akumulátory? Podle všeho do kufru a do nehořlavých obalů? Na Mavicovi je právě ta velikost i pro tyhle účely (cestování po světě) skvělá...

Z.
gardenroute

#516 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:...Jak je to s akumulátory? Podle všeho do kufru a do nehořlavých obalů? Na Mavicovi je právě ta velikost i pro tyhle účely (cestování po světě) skvělá...Z.
Zdenku, o tom jsem (zejmena ve Phantom vlaknech) psal mnohokrate, koukni do vlakna "Pravidla pro létání s coptérami v různých zemích", tam jsem to nekolikrat aktualizoval a shrnul, treba to napovi i dalsim, bohuzel v tom ma rada lidi zasadni nejasnosti...
Pokud jsi mel tim "kufrem" na mysli odbavenou bagaz, tak to je zasadni mylka, LiPo musi (a to celkem logicky) vzdy na palubu, kolik a za jakych podminek najdes na tom odkaze. Ty nehorlave obaly jsou samozrejme vyhodou, nektere spolecnosti je dnes dokonce jiz mivaji na palube :) Presunme diskuzi o tom spise tam...
Zoolx

#517 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:Zdenku, o tom jsem (zejmena ve Phantom vlaknech) psal mnohokrate, koukni do vlakna "Pravidla pro létání s coptérami v různých zemích", tam jsem to nekolikrat aktualizoval a shrnul, treba to napovi i dalsim, bohuzel v tom ma rada lidi zasadni nejasnosti...

Omlouvám se, mrknu se tam. :-)

Před hodinkou se tu udělala díra v mracích, tak jsem vyjel 3 km na své testovací pole mezi Milíčovem a Průhonicemi... Zjistil jsem několik dalších věcí:

1) V DJI GO 4 zmizel problém, který to dělalo s předchozí verzí, tj. že mi nechtěl se zapnutými downward vision klesat, naopak sám stoupal a stoupal (až na vrcholky hor) :-) Docela nemilé, ale teď je to super a šlape to jak má. Jsem potěšen.

2) Tag (vysílač) MarcoPolo Locatoru posazený nad GPS anténou nemá žádný vliv, ani při zapnutí. Počet satelitů je na 18 a žádný problém ani při letu. Jup!

Z.
gardenroute

#518 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Omlouvám se, mrknu se tam. :-)
Zdenku v pohode, neni proc, ja jen abych to tu nepopisoval duplicitne...
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#519 Příspěvek od MarkAurel »

Cize kopu veci este stale doladuju, super ze ti to funguje ako ma.

Neaky srandista predava Mavica za vianocnu cenu :lol: dobre ma pobavil.

https://foto.bazos.sk/inzerat/68393487/ ... ODBERU.php
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Zoolx

#520 Příspěvek od Zoolx »

MarkAurel píše:Cize kopu veci este stale doladuju, super ze ti to funguje ako ma.

Neaky srandista predava Mavica za vianocnu cenu :lol: dobre ma pobavil.

https://foto.bazos.sk/inzerat/68393487/ ... ODBERU.php

Nejde nemít rád Vánoce :-) Bohužel podobných spekulantů a vychcánků se najde všude hromada, že by se dala přehazovat vidlemi... A nejhorší je, že je dost velká pravděpodobnost, že mu na to nějaká zblblá kavka skočí...

Z.
gardenroute

Re: Portable Parking Apron for DJI Mavic Pro Phantom 3 Phant

#521 Příspěvek od gardenroute »

gardenroute píše:Zdenku,
tady je ten celkem laciny skladaci "heliport" (Portable Parking Apron for DJI Mavic Pro/Phantom) asi za $6..., jak jsme se o nem naposledy bavili, uplne jsem na to zapomel
Tak me Zdenku dorazil ten "Portable Parking Apron" (po 42 dnech! - jsou to cinsky grazlove, doprava za 20 USD) balicek s tim skladacim helipadem pro Phantomy a Mavica, karbon vrtulemi pro P4 (na ktere jsem mel tip z RCG) a par dalsimi "nezbytnostmi" a vychytavkami, ktere jsem jen pridal pro levnejsi dopravu... Vrtule otestuji asi az nekde v teplejsim podnebi, coz snad bude brzy :D

Helipad (necely metr prumer) je pekne slozeny v takovem placatem pouzdre, je to trochu "jezek v kleci" ho spravne poskladat a strcit do toho maleho pouzdra, ale jinak vypada dobre. Az na to, ze me poslali nejaky pouzity :( , je ruzne pospineny a poskrabany, inu China verbez.. :(

Snad to bude i dobre omyvatelne, a fakt se to dobre slozi, celkem dobre to i vypada, a na vysokou travu to bude perfektni, akorat se me to jiz nevejde do Phantom kufru, byt je to slozene docela male a lehke... Na to budu muset jeste neco vymyslet
Přílohy
Portable Parking Apron for DJI Mavic Pro/Phantom
Portable Parking Apron for DJI Mavic Pro/Phantom
Zoolx

#522 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:Tak me Zdenku dorazil ten "Portable Parking Apron" (po 42 dnech! - jsou to cinsky grazlove, doprava za 20 USD) balicek s tim skladacim helipadem pro Phantomy a Mavica, karbon vrtulemi pro P4 (na ktere jsem mel tip z RCG) a par dalsimi "nezbytnostmi" a vychytavkami, ktere jsem jen pridal pro levnejsi dopravu... Vrtule otestuji asi az nekde v teplejsim podnebi, coz snad bude brzy :D

Petře, já už ho mám na poště 3 dny, ale nemám na to ho vyzvednout. Dnes jsem vešel na naši malou poštu, kde obvykle kolem jedenácté nebývá nikdo. Uvnitř přes dvacet lidí. Otočil jsem se na obrtlíku a počkám, až na 27... :-) Uvidíme, v jakém stavu mi přijdou. Objednal jsem rovnou 2 :-)

Jsem zvědav na Tvou recenzi ohledně vrtulí. V čem předpokládáš jejich přínos oproti těm dodávaných s Phantomem?

Z.
gardenroute

#523 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Petře, já už ho mám na poště 3 dny, ale nemám na to ho vyzvednout.
Tak to je síla, myslím, že jsi objednával asi tak měsíc po mě, že 8O Holt Praha to má na tu zpropadenou 120ku blíže, byť to pustili bez výpalného...Mě to dnes donesl domů pošťák...
Zoolx píše:Jsem zvědav na Tvou recenzi ohledně vrtulí. V čem předpokládáš jejich přínos oproti těm dodávaných s Phantomem?Z.
Toho se trochu bojím, při kvalitě toho shopu, byť se mnou stále komunikovali - nikde jinde jsem tyto vrtule zatím nenašel, jen byl na ně na RCG někdy na podzim odkaz někoho, kdo je také ještě nevyzkoušel, budu muset trochu "pogooglit", zda-li již nějaká cizí "experience" již není na světě, a nemusím tak riskovat podruhé život svého Ptaaka :( Zaujaly mě, že je někdo udělal, protože uchycení není zrovna jednoduché, jako u šroubovacích vrtulí... Ale ještě jsem je pořádně neprohlížel.
Obecně - s karbonovými vrtulemi (ještě s 8čkami) jsem odlétal P1ku (třeba ještě celou Afriku) do doby nástupu legendárních 9" 9443 (v zimě 2013-2014), a výsledky létání s nimi byly vždy přijatelnější, než s tehdy měkkými DJI 8" plasťáky... Byly pevnější, méně se prohýbaly, byly obecně výkonnější ve vertikálním směru...
Vrtule 9443 do příchodu samoutahovacích vrtulí se tehdy pořádně v karbonu neobjevily, takže jsem potom létal jen s nimi, jejich přednosti byly doslova obrovské. Vrtule 9" v karbonu dělal např. Antigravity (s trochu jiným profilem a pěkně drahé), sice měly jinak perfektní letové vlastnosti (zejména stabilitu), ale letový čas s nim šel opět dolů, což u P1 bylo klíčové. Ale s 9443 na P2 si řada lidí rozbila čumák, na P2ku byly asi nějak měkké (byť jsem měl P1 také stejně hmotnou), takže pro P2 přišly 9450, které ale byly pro P1 krokem zpět (dolet). Žádné z těchto 9" vrtulí se pořádně v karbonu neobjevilo, takže už jsem to později nezkoušel...to k té historii.
Ale když tak to přenesme do P4 vlákna, tady to bude OT...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#524 Příspěvek od RCStudio »

Václav Procházka píše:Dobře ten extrém zvládl :-)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=90KCOSgmizM[/youtube]

Je vubec legalni urazit pres 2 km a nekomu spehovat lod?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
gardenroute

DJI Mavic a Marco Polo

#525 Příspěvek od gardenroute »

gardenroute píše:...na předchozím Phantomovi jsem na to měl vzadu na té karbon-plastové nosné platformě vzadu, kde byl i FPV vysílač, příp. další věci (viz druhý obrázek).... Ale nyní mám u jednoho amíka (jmenuje se Garry) již nějakou dobu (od konce léta) objednaný nosič MarcoPolo z 3D tisku na bok mezi nohy... Má to zatím udělané pro P3, u P4 mám zatím nějaký problém (dělá to speciálně pro mě, kdyby byl někdo další, možná by to postrčil :( ), ale vypadá to spolehlivě i jako dobrá ochrana před příp. poškozením....
Další diskuzi s aktuálními informacemi o "Marco Polo Saddle Bag for Phantom 4" jsem přenesl do vlákna o Phantom 4.
Tady bych to nechal již jen ve vztahu k MAVICu, byť nám některé věci prolínají navzájem...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“