Mobil se snímačem otisků prstů
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Mobil se snímačem otisků prstů
Ahojte,
letos to vypadá na nový mobil a ten co jsem vybral se dá spustit otiskem prstu.
Jelikož mám prsty věčně upatlané od lepidla, barev, olejů.... a když je sekunďák rychlejší než já, tak se musím občas od lepeného dílu odřezat tak mám dilemno - jak to děláte vy? Který prst si nechat na snímání? Uvažoval jsem tak o prsteníčku nebo malíčku levé ruky, i když to bude asi nepraktické.
Díky za tipy a hezké svátky
Pavel
letos to vypadá na nový mobil a ten co jsem vybral se dá spustit otiskem prstu.
Jelikož mám prsty věčně upatlané od lepidla, barev, olejů.... a když je sekunďák rychlejší než já, tak se musím občas od lepeného dílu odřezat tak mám dilemno - jak to děláte vy? Který prst si nechat na snímání? Uvažoval jsem tak o prsteníčku nebo malíčku levé ruky, i když to bude asi nepraktické.
Díky za tipy a hezké svátky
Pavel
Re: Mobil se snímačem otisků prstů
xxx
Mám naskenovaný všechny prsty, dokud je mám na ruce. Při tomhle hobby člověk nikdy neví... 
Já jsem taky radši naskenoval všechny, ale mám to stejně vypnutý. Když mám špinavý ruce, tak se mi nechce zkoušet, až se nějaký chytne a zapatlat přitom celej telefon.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Na "šudlaj" displeje (při příliš suché kůži nefungují) se prodávají textilní návleky na prst / rukavice.
Pro NOČKU s tlačítky -
(pokud by čidlo bylo uprostřed pod displejem) tam mi tam vychází levý / pravý palec. Podle v které držím.
=U01
Zkoušel jsem ještě, jak by to vycházelo pro DOMOVSKÉ TLAČÍTKO přední strana - dole uprostřed (Samsung)
Ani tam by to nebyl problém. Při mobilu na dlani palec přejde po středních tlačítkách na NULU.
Dost často jsou k uzamykání/odemykání užívána právě sousední tlačítka HVĚZDIČKA nebo HAŠ (#) .
Pro NOČKU s tlačítky -
(pokud by čidlo bylo uprostřed pod displejem) tam mi tam vychází levý / pravý palec. Podle v které držím.
=U01
Zkoušel jsem ještě, jak by to vycházelo pro DOMOVSKÉ TLAČÍTKO přední strana - dole uprostřed (Samsung)
Ani tam by to nebyl problém. Při mobilu na dlani palec přejde po středních tlačítkách na NULU.
Dost často jsou k uzamykání/odemykání užívána právě sousední tlačítka HVĚZDIČKA nebo HAŠ (#) .
Zkoušeli jste někdo prsty na nohou?
Potom taky unikátní má člověk uši.. Stačí přiložit? .-)
Potom taky unikátní má člověk uši.. Stačí přiložit? .-)
kocispavel píše:Ahojte,
Který prst si nechat na snímání?
Pavel
Ono záleží na tom, jestli máš snímač na zadní straně (předpokládám) nebo na displeji.
Na displeji nemám vyzkoušeno, ale nějak si to neumím představit omatlávat prstem sklo....
Na zadní straně mi vyhovuje ukazováček, padne přesně do místa snímače, ale nepoužívám, vyzkoušel jsem a zrušil. Funguje dobře, ale občas potřebuji, aby telefon vzal i někdo jiný, když nemůžu sám a tak tato funkce pro mě ztrácí smysl.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Mam telefon so snimacom a tuto funkciu povazujem za nezmyselnu tak ako akekolvek kodovanie mobilu. Na to mi chyba "pointa"
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:... tak ako akekolvek kodovanie mobilu. Na to mi chyba "pointa"
Tady ji mas - viewtopic.php?f=22&t=53516&p=1322760#p1322760
Edit: no... teda... u tebe to neplati...
jyrry.webnode.cz
Nějak mi uniká k čemu je to dobré? Pokud to má zabránit úniku tajných informací tak stejně nezabrání. A když ho ztratíš tak poctivý nálezce nezjistí komu ho vrátit.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:
Edit: no... teda... u tebe to neplati...
No a pre vas zadanych, nezahybajte a nebudete musiet nic zamykat
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Nacelnik píše:Zkoušeli jste někdo prsty na nohou?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
- JosefSvejk
novfra píše:
... nějak si to neumím představit omatlávat prstem sklo....
To já si zase nedokážu představit, jak vůbec s chytrotelefónem telefonovat bez toho omatlávání
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk píše:, jak vůbec s chytrotelefónem telefonovat bez toho omatlávání.
To se mi libi recenze zakazniku na dotykova zarizeni (chytrofony, tablety....):
"Brzy se omatla" a jak to pisou mezi zapory hodnoceneho zarizeni
jyrry.webnode.cz
Jen dotaz - ty komentáře nechápající zamykání telefonu jsou opravdu míněny vážně anebo jen jako pokus o vtip? Pro mne je totiž představa nezamčeného smartphone něco dost mimo chápání (a fakt to nezamykám kvůli manželce).
Mimochodem v případě iPhone s hw kryptovacím čipem (od 5S nahoru) to úniku informací s velkou pravděpodobností zabrání, viz kauza Apple kontra FBI, přitom to vrácení poctivému nálezci nebrání (klikne se na vyhledávací aplikaci, zadá "označ za ztracený" a na displeji se rozsvítí nápis jak kráva s určeným kontaktem), ale to jen tak na okraj.
Mimochodem v případě iPhone s hw kryptovacím čipem (od 5S nahoru) to úniku informací s velkou pravděpodobností zabrání, viz kauza Apple kontra FBI, přitom to vrácení poctivému nálezci nebrání (klikne se na vyhledávací aplikaci, zadá "označ za ztracený" a na displeji se rozsvítí nápis jak kráva s určeným kontaktem), ale to jen tak na okraj.