Turnigy TGY-i10
Re: Turnigy TGY-i10
Dnes som pípal do rádia ďalšie samokrídlo /Falcon z HK/.
Prišiel som na to, že turnigy ia6 /parkfly/ mi nechce napárovať.
Už som nevedel či som debil alebo čo, lebo som tu písal, že je funkčný. Vyhľadal som si svoje príspevky a mal byť funkčný. Zrejme som skúšal z dvoch identických z rovnakej zásielky iba jeden.
Zobral som druhý z rovnakej zásielky, ten som napároval.
Skúšal som to ešte asi 5 x s obidvoma s identickým postupom, jeden ide, druhý nie.
Párovanie sa spustí, ale jednoducho sa nenapáruje. U tých ia6 je trošku iný postup, ale na jeden funguje, na druhý identický z rovnakej zásielky nefunguje.
Napadlo ma, či som jeden z tých dvoch /a teraz to môže byť buď "dobrý" alebo aj "zlý"/ neupdatoval tým svojim pôvodným fw...
Každopádne jeden turnigy ia6 je nefunkčný s mojim FW...
Prišiel som na to, že turnigy ia6 /parkfly/ mi nechce napárovať.
Už som nevedel či som debil alebo čo, lebo som tu písal, že je funkčný. Vyhľadal som si svoje príspevky a mal byť funkčný. Zrejme som skúšal z dvoch identických z rovnakej zásielky iba jeden.
Zobral som druhý z rovnakej zásielky, ten som napároval.
Skúšal som to ešte asi 5 x s obidvoma s identickým postupom, jeden ide, druhý nie.
Párovanie sa spustí, ale jednoducho sa nenapáruje. U tých ia6 je trošku iný postup, ale na jeden funguje, na druhý identický z rovnakej zásielky nefunguje.
Napadlo ma, či som jeden z tých dvoch /a teraz to môže byť buď "dobrý" alebo aj "zlý"/ neupdatoval tým svojim pôvodným fw...
Každopádne jeden turnigy ia6 je nefunkčný s mojim FW...
automet píše:Mne minulú nedeľu o siedmej ráno chcela vrtuľa z maxiswifta v obývačke amputovať prsty a rozbiť obývací stôl![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale zase hodiť a zabudnúť zapnúť prepínač a čudovať sa, prečo nejde motor tiež nie je bohviečo![]()
Ináč parádny návod, resp. šablóna upraviteľná na viac funkcií.
Martin Z:
Vedel by si mi poradiť, ako u tejto vysielačky i10 nastavím diferenciáciu elevónov u samokrídla??
Je tam funkcia aileron, kde nastavuješ percentá pre aileron1 a aileron 2 "up" a "down". Skúšal som to meniť, ale robilo mi to takpovediac haluze. Pokusne som nastavil hore 100% a dole 5%, obidve rovnako, ale ak som dal plné ľavé, tak išli normálne 100% súmerne, a ak som dal plné pravé, išli obidve iba tých 5%.
Ďalej tam je funkcia "elevator" pre výškovku, ktorú som tiež skúšal upravovať, ale zistil som, že vôbec nastavené hodnoty nemajú vplyv na nič. Je to asi tým, že v konfigurácii "samokrídlo" nemám zaškrtnutú výškovku, ináč ti zmení "samokrídlo" na "lietadlo" s výškovkou.
Beriem to zatiaľ tak, že je to bug v softe. Ak budeš mať čas, prípadne máš nejaké samokrídlo napíš mi, ako to nastaviť. Ja môžem aj nafotiť obrazovky a popísať, čo to robí, prípadne screen zo servotesteru.
U vetroňa to podľa mňa pôjde, ale samokrídlo je obtiažnejšie.
Ak by som chcel obmedziť dráhu výškovky, dá sa to urobiť vo funkcii exponenciálne výchylky /je to zdvojená funkcia aj pre dráhu aj pre výchylky/, kde pri funkcii elevator znížiš hodnotu 100% na menej.
Ale zaujímalo by ma, či u samokrídla ide nastaviť tá diferenciácia, teda elevóny 60% hore a 40% dole, tak, aby sa to netýkalo výškovky.
Řešil jsem to na mini Tornádu a jde to, jen je tam trochu chyba v tom softu. V mixu Aileron musíš dát aileron1 down třeba 50 a aileron2 up 50 a chodí to jak má. Ty up a down se jim trochu pomíchali, ale když to snížíš do kříže, tak to funguje.
presne to som si myslel, ale zatial som neskusal rozne kombinacie, diky.
Vyskusam a dam vediet.
Vyskusam a dam vediet.
Dnes som skúšal tú diferenciáciu elevonov u samokrídla TORO900.
Ako písal kolega vyššie, tak v softe je to trochu prehodené a treba to dať do kríža, teda konkrétne ja som dal:
AILERON - 50% DOWN a 5% UP
AILERON2 - 5% DOWN a 50% UP
Výsledok bol v tomto prípade nasledovný, teda elevony v režime krídelok chodia správne.
PLNÉ VPRAVO: pravý elevon HORE 50%, ľavý elevon DOLE 5%
Do opačnej strany to chodilo rovnako správne.
Problém ale je pri takomto nastavení výškovka, ktorá chodí nasledovne, nesprávne, nepochopiteľne:
VÝŠKOVKA PLNE PRITIAHNUTÁ: pravý elevon 50% HORE, ľavý elevon 5% HORE.
VÝŠKOVKA PLNE POTLAČENÁ: pravý elevon 50% DOLE, ľavý elevon 5% DOLE.
V režime výškovky sa ľavý hýbe iba 5% hore aj dole a pravý 50% hore aj dole.
Určite by sa to dalo vyriešiť voľnými kanálmi AUX, ale radšej som to vrátil na pôvodné nastavenie.
Diferenciácia čiastočne vzniká aj sama u samokrídla, lebo stred je 5mm hore, takže dohora je ten elevon vždy vyklopeny trošku viac ako dole...
Ako písal kolega vyššie, tak v softe je to trochu prehodené a treba to dať do kríža, teda konkrétne ja som dal:
AILERON - 50% DOWN a 5% UP
AILERON2 - 5% DOWN a 50% UP
Výsledok bol v tomto prípade nasledovný, teda elevony v režime krídelok chodia správne.
PLNÉ VPRAVO: pravý elevon HORE 50%, ľavý elevon DOLE 5%
Do opačnej strany to chodilo rovnako správne.
Problém ale je pri takomto nastavení výškovka, ktorá chodí nasledovne, nesprávne, nepochopiteľne:
VÝŠKOVKA PLNE PRITIAHNUTÁ: pravý elevon 50% HORE, ľavý elevon 5% HORE.
VÝŠKOVKA PLNE POTLAČENÁ: pravý elevon 50% DOLE, ľavý elevon 5% DOLE.
V režime výškovky sa ľavý hýbe iba 5% hore aj dole a pravý 50% hore aj dole.
Určite by sa to dalo vyriešiť voľnými kanálmi AUX, ale radšej som to vrátil na pôvodné nastavenie.
Diferenciácia čiastočne vzniká aj sama u samokrídla, lebo stred je 5mm hore, takže dohora je ten elevon vždy vyklopeny trošku viac ako dole...
Znovu s odstupem času zopakuji svoji otázku:
Mám již několik let vysílač Graupner MX-22 s uvnitř zabudovaným Jeti 2,4 modulem. Protože mám několik přijímačů Jeti, zajímalo by mne, jestli je možné do vysílače TGY-i10 zabudovat Jeti modul.
Poradí někdo ?
Mám již několik let vysílač Graupner MX-22 s uvnitř zabudovaným Jeti 2,4 modulem. Protože mám několik přijímačů Jeti, zajímalo by mne, jestli je možné do vysílače TGY-i10 zabudovat Jeti modul.
Poradí někdo ?
Všechno je principiálně možné, ale proč bych se do takové přestavby a zkoumání kam jeti modul připojit pouštěl jenom kvůli tomu, že mi zbyly jeti přijímače, když přijímače turnigy/flysky stojí na Banggood pár dolarů. I když je na nich napsáno Flysky, tak s TGY-i10 se to bez problémů spárovalo.
6kanál za 260,- kč
http://www.banggood.com/Flysky-2_4G-6CH ... mds=search
10kanál za necelé pětikilo
http://www.banggood.com/FlySky-2_4G-10C ... mds=search
Není co řešit, jeti přijímače daruj kamarádovi nebo prodej na modelbazaru i s jeti modulem.
6kanál za 260,- kč
http://www.banggood.com/Flysky-2_4G-6CH ... mds=search
10kanál za necelé pětikilo
http://www.banggood.com/FlySky-2_4G-10C ... mds=search
Není co řešit, jeti přijímače daruj kamarádovi nebo prodej na modelbazaru i s jeti modulem.
Jenom na vysvětlenou, požívám u velkých modelů a především u turbínových modelů 2 přijímače na dvou různých systémech 2,4 GHz, nyní Jeti a MZK. Když bych si pořídil TGY i10, používal bych Turnigy /FlySky/ a Jeti. Jde mi pouze o to, jestli se rozměrově Jeti modul vejde do skříne TGY-i10. Musel bych samozřejmě řešit napájení Jeti modulu, protože TGY-i10 je napájený 3,7 V.....
Jo takhle. Tak do tohodle bych se nepouštěl, je to hobby rádio za pár tisíc pro nenáročné modely, sám to používám jako druhé a třetí rádio k hlavnímu.
Otevřený rádio je vidět např. zde v článku:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... %93-1-cast
Otevřený rádio je vidět např. zde v článku:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... %93-1-cast
Zdravím, je nějaký posun ve firmware ? Nebo něčem dalším ?
Mám dva starší kolegy, kterým jsem přehrával vysílač a upravoval nabíjecí konektor a tak se mne ptají - co dál ?
Nemůžu nic najít.
Mám dva starší kolegy, kterým jsem přehrával vysílač a upravoval nabíjecí konektor a tak se mne ptají - co dál ?
Nemůžu nic najít.
Posun kam? Co zásadního Tobě nebo starším kolegům v rádiu ještě chybí? Jako druhý nebo třetí rádio k hlavnímu vysílači je to pro mě paráda, mám za sebou na tomhle rádiu dvě sezony s elektrovětroněm, koptérem a rc paraglidingem a užívám si to ku spokojenosti. Parádní vycházky na lehko s érem na louku.
Ale jo, jeden tuning si přes zimu udělám - osadím aku s větší kapacitou. to už si ale musím dobastlit sám, to už za mě žádnej novej fw neudělá..
Ale jo, jeden tuning si přes zimu udělám - osadím aku s větší kapacitou. to už si ale musím dobastlit sám, to už za mě žádnej novej fw neudělá..
No, chybí..
Samokřídla jsou špatná, diferenciace.
Nejde zvětšit některé údaje na displeji, jsou blbě vidět.
Funkční upgrade na 1.08 není stále k dispozici:
https://www.youtube.com/watch?v=SxBjIr3EeY4
Nové přijímače rostou jak houby po dešti, a tak se ptám na vysílač
Samokřídla jsou špatná, diferenciace.
Nejde zvětšit některé údaje na displeji, jsou blbě vidět.
Funkční upgrade na 1.08 není stále k dispozici:
https://www.youtube.com/watch?v=SxBjIr3EeY4
Nové přijímače rostou jak houby po dešti, a tak se ptám na vysílač
HLA - zase taká tragédia to nie je.
Dostal som doporučenie od skúseného kolegu urobiť samokrídlo ako "motýľ". Je dosť vysoká šanca (na základe jeho skúseností s viacerými rádiami) že ten bude chodiť korektne. zatiaľ som neskúšal, už som si zvykol.
Dostal som doporučenie od skúseného kolegu urobiť samokrídlo ako "motýľ". Je dosť vysoká šanca (na základe jeho skúseností s viacerými rádiami) že ten bude chodiť korektne. zatiaľ som neskúšal, už som si zvykol.
Ahojte , skusal som cez tgy i10 nahrat fw do flysky fs i6 prijmaca a akosi zblbol , da sa nejak vyresetovat prijmac do tovarenskeho nastavenia ?
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Mali ste niekto niekedy problem s vypadkom signalu ?Lietal som cely rok s touto vysielackou a betou 1400+ cessna182 a vsetko bolo v poriadku no kupil som si dva vacsie modely ktore by som nerad rozbil koli problemu s vysielacom/prijmacom , mal by som si kupit nejaky iny vysielac+prijmac pre tieto modely alebo sa netreba bat?
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
U ia6b /umelohmotná krabička/ ani ia10 sa dosahu báť nemusíš. obidva mám otestované na viac ako 600 m výšky...
Nikdy sa mi nestalo, že by som čo len sekundu "neriadil". Párkrát sa mi ozvala siréna na signál, ale to výlučne iba pri rýchlych výkrutoch v určitej pozícii v mieste, kde je veľmi silný wifi signál.