Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
automet

Re: Turnigy TGY-i10

#346 Příspěvek od automet »

Dnes som pípal do rádia ďalšie samokrídlo /Falcon z HK/.
Prišiel som na to, že turnigy ia6 /parkfly/ mi nechce napárovať.
Už som nevedel či som debil alebo čo, lebo som tu písal, že je funkčný. Vyhľadal som si svoje príspevky a mal byť funkčný. Zrejme som skúšal z dvoch identických z rovnakej zásielky iba jeden.
Zobral som druhý z rovnakej zásielky, ten som napároval.
Skúšal som to ešte asi 5 x s obidvoma s identickým postupom, jeden ide, druhý nie.
Párovanie sa spustí, ale jednoducho sa nenapáruje. U tých ia6 je trošku iný postup, ale na jeden funguje, na druhý identický z rovnakej zásielky nefunguje.
Napadlo ma, či som jeden z tých dvoch /a teraz to môže byť buď "dobrý" alebo aj "zlý"/ neupdatoval tým svojim pôvodným fw...
Každopádne jeden turnigy ia6 je nefunkčný s mojim FW...
Mervik

#347 Příspěvek od Mervik »

automet píše:Mne minulú nedeľu o siedmej ráno chcela vrtuľa z maxiswifta v obývačke amputovať prsty a rozbiť obývací stôl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale zase hodiť a zabudnúť zapnúť prepínač a čudovať sa, prečo nejde motor tiež nie je bohviečo :lol:
Ináč parádny návod, resp. šablóna upraviteľná na viac funkcií.

Martin Z:

Vedel by si mi poradiť, ako u tejto vysielačky i10 nastavím diferenciáciu elevónov u samokrídla??
Je tam funkcia aileron, kde nastavuješ percentá pre aileron1 a aileron 2 "up" a "down". Skúšal som to meniť, ale robilo mi to takpovediac haluze. Pokusne som nastavil hore 100% a dole 5%, obidve rovnako, ale ak som dal plné ľavé, tak išli normálne 100% súmerne, a ak som dal plné pravé, išli obidve iba tých 5%.

Ďalej tam je funkcia "elevator" pre výškovku, ktorú som tiež skúšal upravovať, ale zistil som, že vôbec nastavené hodnoty nemajú vplyv na nič. Je to asi tým, že v konfigurácii "samokrídlo" nemám zaškrtnutú výškovku, ináč ti zmení "samokrídlo" na "lietadlo" s výškovkou.

Beriem to zatiaľ tak, že je to bug v softe. Ak budeš mať čas, prípadne máš nejaké samokrídlo napíš mi, ako to nastaviť. Ja môžem aj nafotiť obrazovky a popísať, čo to robí, prípadne screen zo servotesteru.
U vetroňa to podľa mňa pôjde, ale samokrídlo je obtiažnejšie.
Ak by som chcel obmedziť dráhu výškovky, dá sa to urobiť vo funkcii exponenciálne výchylky /je to zdvojená funkcia aj pre dráhu aj pre výchylky/, kde pri funkcii elevator znížiš hodnotu 100% na menej.
Ale zaujímalo by ma, či u samokrídla ide nastaviť tá diferenciácia, teda elevóny 60% hore a 40% dole, tak, aby sa to netýkalo výškovky.

Řešil jsem to na mini Tornádu a jde to, jen je tam trochu chyba v tom softu. V mixu Aileron musíš dát aileron1 down třeba 50 a aileron2 up 50 a chodí to jak má. Ty up a down se jim trochu pomíchali, ale když to snížíš do kříže, tak to funguje.
automet

#348 Příspěvek od automet »

presne to som si myslel, ale zatial som neskusal rozne kombinacie, diky.
Vyskusam a dam vediet.
automet

#349 Příspěvek od automet »

Dnes som skúšal tú diferenciáciu elevonov u samokrídla TORO900.
Ako písal kolega vyššie, tak v softe je to trochu prehodené a treba to dať do kríža, teda konkrétne ja som dal:
AILERON - 50% DOWN a 5% UP
AILERON2 - 5% DOWN a 50% UP
Výsledok bol v tomto prípade nasledovný, teda elevony v režime krídelok chodia správne.
PLNÉ VPRAVO: pravý elevon HORE 50%, ľavý elevon DOLE 5%
Do opačnej strany to chodilo rovnako správne.
Problém ale je pri takomto nastavení výškovka, ktorá chodí nasledovne, nesprávne, nepochopiteľne:
VÝŠKOVKA PLNE PRITIAHNUTÁ: pravý elevon 50% HORE, ľavý elevon 5% HORE.
VÝŠKOVKA PLNE POTLAČENÁ: pravý elevon 50% DOLE, ľavý elevon 5% DOLE.
V režime výškovky sa ľavý hýbe iba 5% hore aj dole a pravý 50% hore aj dole.
Určite by sa to dalo vyriešiť voľnými kanálmi AUX, ale radšej som to vrátil na pôvodné nastavenie.
Diferenciácia čiastočne vzniká aj sama u samokrídla, lebo stred je 5mm hore, takže dohora je ten elevon vždy vyklopeny trošku viac ako dole...
Janmodell

#350 Příspěvek od Janmodell »

Znovu s odstupem času zopakuji svoji otázku:
Mám již několik let vysílač Graupner MX-22 s uvnitř zabudovaným Jeti 2,4 modulem. Protože mám několik přijímačů Jeti, zajímalo by mne, jestli je možné do vysílače TGY-i10 zabudovat Jeti modul.
Poradí někdo ?
martin z

#351 Příspěvek od martin z »

Všechno je principiálně možné, ale proč bych se do takové přestavby a zkoumání kam jeti modul připojit pouštěl jenom kvůli tomu, že mi zbyly jeti přijímače, když přijímače turnigy/flysky stojí na Banggood pár dolarů. I když je na nich napsáno Flysky, tak s TGY-i10 se to bez problémů spárovalo.

6kanál za 260,- kč
http://www.banggood.com/Flysky-2_4G-6CH ... mds=search

10kanál za necelé pětikilo
http://www.banggood.com/FlySky-2_4G-10C ... mds=search

Není co řešit, jeti přijímače daruj kamarádovi nebo prodej na modelbazaru i s jeti modulem.
Janmodell

#352 Příspěvek od Janmodell »

Jenom na vysvětlenou, požívám u velkých modelů a především u turbínových modelů 2 přijímače na dvou různých systémech 2,4 GHz, nyní Jeti a MZK. Když bych si pořídil TGY i10, používal bych Turnigy /FlySky/ a Jeti. Jde mi pouze o to, jestli se rozměrově Jeti modul vejde do skříne TGY-i10. Musel bych samozřejmě řešit napájení Jeti modulu, protože TGY-i10 je napájený 3,7 V.....
martin z

#353 Příspěvek od martin z »

Jo takhle. Tak do tohodle bych se nepouštěl, je to hobby rádio za pár tisíc pro nenáročné modely, sám to používám jako druhé a třetí rádio k hlavnímu.

Otevřený rádio je vidět např. zde v článku:

http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... %93-1-cast
HLA
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od HLA »

Zdravím, je nějaký posun ve firmware ? Nebo něčem dalším ?
Mám dva starší kolegy, kterým jsem přehrával vysílač a upravoval nabíjecí konektor a tak se mne ptají - co dál ?
Nemůžu nic najít.
martin z

#355 Příspěvek od martin z »

Posun kam? Co zásadního Tobě nebo starším kolegům v rádiu ještě chybí? Jako druhý nebo třetí rádio k hlavnímu vysílači je to pro mě paráda, mám za sebou na tomhle rádiu dvě sezony s elektrovětroněm, koptérem a rc paraglidingem a užívám si to ku spokojenosti. Parádní vycházky na lehko s érem na louku.

Ale jo, jeden tuning si přes zimu udělám - osadím aku s větší kapacitou. to už si ale musím dobastlit sám, to už za mě žádnej novej fw neudělá.. :lol:
HLA
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od HLA »

No, chybí..
Samokřídla jsou špatná, diferenciace.
Nejde zvětšit některé údaje na displeji, jsou blbě vidět.
Funkční upgrade na 1.08 není stále k dispozici:
https://www.youtube.com/watch?v=SxBjIr3EeY4
Nové přijímače rostou jak houby po dešti, a tak se ptám na vysílač :-)
automet

#357 Příspěvek od automet »

HLA - zase taká tragédia to nie je.
Dostal som doporučenie od skúseného kolegu urobiť samokrídlo ako "motýľ". Je dosť vysoká šanca (na základe jeho skúseností s viacerými rádiami) že ten bude chodiť korektne. zatiaľ som neskúšal, už som si zvykol.
Ger1

#358 Příspěvek od Ger1 »

Ahojte , skusal som cez tgy i10 nahrat fw do flysky fs i6 prijmaca a akosi zblbol , da sa nejak vyresetovat prijmac do tovarenskeho nastavenia ?
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Ger1

#359 Příspěvek od Ger1 »

Mali ste niekto niekedy problem s vypadkom signalu ?Lietal som cely rok s touto vysielackou a betou 1400+ cessna182 a vsetko bolo v poriadku no kupil som si dva vacsie modely ktore by som nerad rozbil koli problemu s vysielacom/prijmacom , mal by som si kupit nejaky iny vysielac+prijmac pre tieto modely alebo sa netreba bat?
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
automet

#360 Příspěvek od automet »

:D
U ia6b /umelohmotná krabička/ ani ia10 sa dosahu báť nemusíš. obidva mám otestované na viac ako 600 m výšky...
Nikdy sa mi nestalo, že by som čo len sekundu "neriadil". Párkrát sa mi ozvala siréna na signál, ale to výlučne iba pri rýchlych výkrutoch v určitej pozícii v mieste, kde je veľmi silný wifi signál.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“