Výběr minikamery nejen na model

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kuko61

Re: Výběr minikamery na model

#226 Příspěvek od kuko61 »

VSCharlie píše:Stabilizace GitUp2 byla hodnocena jako jedna z nejlepších, podstatně lepší než je stabilizace u dražší SJCAM SJ5000 Elite.
https://www.youtube.com/watch?v=S1hZLzZoE8c#t=5.442821
To video bolo pravdepodobne robené ešte so starým SJCAM firmvérom.
Toto je video s poslednými verziami fw. Tam už nie je v stabilizácii viditeľný príliš veľký rozdiel.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=er6kTgQYiWc[/youtube]
jirksoft

#227 Příspěvek od jirksoft »

Zdravím.

Koukal jsem na stranky kamery http://www.gitup.com/

Našel jsem v příslušenství kabel označený Remote Shuter.

http://www.gitup.com/accessories/56-remote-shutter-cable-for-gitup-git2-camera.html

Netuší nekdo jak tento kabel funguje případně jak se zapojuje ???

Kontaktoval jsem distributory pro česko a ti nic nevědí.

Odesláno z mého XT890 a podpis odstraním
Hitec Eclipse 7 PRO,Phoenix 2000,Piper cup J-3,Beta1400 ,toro900 ,DELTA,ASW-17, quad f450 fvp
Seba

#228 Příspěvek od Seba »

cita21 píše:Určitě se podívej na ISAW, je to cenově hodně výhodná kamerka (jsou tři druhy). Mám Hero 4 a tohohle ISAWA. Mají stejné čipy a ve špatném osvětlení se Hero 4 nechytá, zatímco ISAW to zvládne. Navíc má stejné rozměry jako Hero, kvůli gimbalu.

Prosím Tě, má iSaw Extreme Play Edition AV OUT,nebo se musí použít převodník s HDMI ??
cita21

#229 Příspěvek od cita21 »

Seba píše:Prosím Tě, má iSaw Extreme Play Edition AV OUT,nebo se musí použít převodník s HDMI ??

Já jsem použil převodník HDMI na analog, ale mám ještě ten starší typ Isawa. Myslím, že ve firmě Jamcopters mi pak nabízeli abych jim zaslal kamerku, že mi na ni udělají analogový kabel a výstup jako u Hera, že to prý půjde. Už jsem měl ale převodník, tak jsem to dále neřešil.
Brirewen

Drobná kamera na letadýlko

#230 Příspěvek od Brirewen »

Zdarec všichni, přemýšlím, že bych si koupil kameru na letadlo na natáčení záběrů z ptačí perspektivy . Máte někdo nějakou dobrou kamerku? Chtěl bych tak max. Do 3000.
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od maliborec2002 »

Asi nějaká Sjcam, popř. Xiaomi YI, ale ta nemá příslušenství v balení, držák na helmu atd, a nemá moc ostrý obraz, musí se dostřit manualně, to znamená rozebrat a pootočit čočkou. Takže podle mě asi nejlepší Sjcam 5000, popř. s Sjcam 5000 WIFI.
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
Wormsnake

#232 Příspěvek od Wormsnake »

Runcam2 je mala (vetsi privesek na klice) ma lepsi aerodynamiku nez kamery typu Gopro, nema nahledovy display to by mohlo nekomu vadit.
S absenci nahledoveho displeje souvysi i to ze kameru je treba nastavovat mobilem pres wifi (staci jednou zvolit rezimy, pak uz staci kemerku jen spustit.

Obrázek

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DRqD88MMG1s[/youtube]

Ve realu je video lepsi nez youtube.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od Yeah »

Mám Firefly Q6, mě vyhovuje velmi...jen ta baterka v zimě moc nevydrží...

http://www.banggood.com/Hawkeye-Firefly ... mds=search
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
cita21

#234 Příspěvek od cita21 »

Všechny tyhle kamerky co popisujete mají široký úhel záběru, čili obraz je zkroucený dokulata a vše vypadá jako z velké dálky. Kamarád si koupil SJcam a dost mu to vadilo. Je to vidět i na tom videu a proto se to hodí spíše do auta. Doporučil bych něco, kde se dá ten úhel nastavit nebo na to létání vybrat nějakou s menším úhlem záběru.
Gándhí

#235 Příspěvek od Gándhí »

maliborec2002 píše: Xiaomi YI, ale ta nemá příslušenství v balení, držák na helmu atd, a nemá moc ostrý obraz, musí se dostřit manualně, to znamená rozebrat a pootočit čočkou.

A o kolik cca mm a na jakou stranu? Má někdo vyzkoušené?
Wormsnake

#236 Příspěvek od Wormsnake »

Siroky zaber neni na skodu, vic se do nej vleze :D . I na tom letadle me to nevadi.
Vcera sem nahral na youtube jeste videjko z letu a padu - trosku sem se upackoval pri mazackym vyklesavani vyvrtkou - Easyglider prisel o ocasni kormidla nastesti se jen vytrhli zavesy ze zeslabenyho EPP EG ted dostal panty...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GiLp6g0tTiw[/youtube]
Bylo trosku mlzne pacasy ale vubec nefoukalo.
Ale zpet k veci Runcam2 ma nastavitelne 3 urovne sirky zabeberu, ale urcite to bude jen zalezitost vnitrniho softwere asi to resi jen ze se na kartu uklada orezany obraz...

Siroky zaber je taky dobry kdyz chces uzit kamerku v FPV rezimu ale do dnes umi snad kazda.
Letat FPV s uzkym zaberem by slo dost blbe chybelo by periferni videni.

PS: na kamerce je treba vypnout automaticke prevraceni obrazu aby neobracela obraz ve vykrutech.
Naposledy upravil(a) Wormsnake dne pát 09.12.2016 10:29, celkem upraveno 1 x.
HB-D8T Brushless
Wormsnake

#237 Příspěvek od Wormsnake »

Gándhí píše:
A o kolik cca mm a na jakou stranu? Má někdo vyzkoušené?

Myslim ze se to delalo tak ze se kamera pripojila k pc nebo k TV s realnym nahledem obrazu a serizavalo se to proste tak aby obraz majitely vyhovoval.
Serizovat od pasu ze tim pohnes a budes koukat na zaznam by asi taky teoreticky slo ale bylo by to na dlouho.

Tuhle kamerku nemam tohle sem nedelal ale nekde sem to tu cetl asi tu bude primo ve vlakne Xiaomi Yi.
HB-D8T Brushless
cita21

#238 Příspěvek od cita21 »

Siroky zaber neni na skodu, vic se do nej vleze :D . I na tom letadle me to nevadi.
Není někdy na škodu, víc mě vadí to pokroucení i když to se dá také softwarově odstranit. Proto je lepší kamerka co má možnost nastavení řířky záběru v závislosti na tom co chci točit.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od Yeah »

Firefly umi do urcite miry potlacit rybi oko (vcelku uspesne) a taky umi snimat mensi uhel... umel to uz i Mobius
Ja zase vim, ze mensi uhel znamena problemy s osvitem objektivu...proste malej uhel znamena presviceni a nebo taky prilisne ztmaveni obrazu...a taky problemtaicke prechody svetlo/tma...na mnoha mych videich z Mobiusu to je videt.
Dle me nataceci zkusenosti je 120° takove optimalni cislo...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
coro

#240 Příspěvek od coro »

Kúpili by ste v dnešnej dobe SJcam M10plus?
Celkom by som po nej pokukoval, vidím ju za príjemnú cenu, a chcel by som niečo také na rôzne použitie nielen na modely.
Tvrdia že natáča 2k video, o to mi asi nejde, ale FullHD už je asi normálne - proste papierovo by mi vyhovela.. dá sa to normálne používať?
Som trochu skeptik keď vidím mikroSD, no ale keď som pozeral nejaké ukážky a až na hodne viditeľnú kompresiu mi to pripadá fajn, .. že tam asi nebude len nejaké VGA rozlíšenie čipu rozrátané na 2560 x 1440.. ? :-) (lebo som videl kamerky kde každá mala iné megapixle 2,4,6 a tuším aj 12, a najlepší obraz mala tá 2Mpix a rozlíšenie mali rovnaké.. na 4k monitore...)
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“