Z.
DJI Mavic
Re: DJI Mavic
V tom případě především gratulace k novému mazlíkovi
Já to zkoušel s těmi senzory, i bez nich. S nimi je to docela psina...
Jaké jsou Tvé prvotní dojmy a pocity?
Z.
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Neobjektivní
Přijde mi to naprosto úžasný. Nečekal jsem takovou přesnost a plynulost v manuálním řízení.
Ale jak říkám nejsem objektivní ale vysmátej z nový hračky. A taky zmrzlej
Přijde mi to naprosto úžasný. Nečekal jsem takovou přesnost a plynulost v manuálním řízení.
Ale jak říkám nejsem objektivní ale vysmátej z nový hračky. A taky zmrzlej
Jinak ano, také mi v neděli omrzly solidně pracky... Naštěstí už dříve vynalezli silný grog
Z.
Na všechno 25. Tak jasan, tohle zrovínka je hodně individuální vlastnost.
Něco pro oživení vlákna...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MeXi2r8b_2E[/youtube]
Někdo další s Mavicem? Jaké jsou zprávy o dodání?
Z.
Z.
Něco pro oživení vlákna...
Z.
Z.
-
Václav Procházka
Trochu se klepe obraz ve 2:12 asi tím silným větrem. Při otáčení Mavica v ose YAW je obraz trhaný. Všiml jsem si, že to dělá i Phantom 3,4, na videích na YT zřejmě neduha elektronické závěrky.
- gardenroute
Venco, jeste jsem to poradne nevidel, ale v te YAW ose to je mozna ten problem Y.T. na Chrome, o cemz jsme jiz psali... Me to take dela na Y.T. u videii ve 2K7 a 4K pri prohlizeni v Chrome browseru. Zkus si to pustit primo na PC (svoje video), nebo z Y.T. pres IE11, anebo pres Vimeo... Tam to neni.Václav Procházka píše:Trochu se klepe obraz ve 2:12 asi tím silným větrem. Při otáčení Mavica v ose YAW je obraz trhaný. Všiml jsem si, že to dělá i Phantom 3,4, na videích na YT zřejmě neduha elektronické závěrky.
Klepani gimbalu ve velkem vetru u MAVIC problem asi bude, je to strasne subtilni a malinke, asi se to bude brzy "odtrhavat"..
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
Václav Procházka
Petře, já to zkoušel na Mozille ve WiN XP a WIN 7 a dělá to všude. Na mobilu jsem to zkoušel taky, tam to dělá méně.
Naposledy upravil(a) Václav Procházka dne úte 06.12.2016 14:05, celkem upraveno 1 x.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Václav Procházka píše:Trochu se klepe obraz ve 2:12 asi tím silným větrem.
Ono je to tam ještě na více místech 2:32 až 2:38, 2:43 a od 3:09 až 3:19 a 3:25. Přitom v čase
od 2:30 až do 2:50 bych podle tvaru odlesku byl skoro přesvědčený, že se odráží v té nasazené čiré plastové ochraně.
Pak by ale to klepání nezpůsobovaly nárazy větru do gimbalu, ale do Mavicu jako takového ???
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Stapaka píše:
Ono je to tam ještě na více místech 2:32 až 2:38, 2:43 a od 3:09 až 3:19 a 3:25. Přitom v čase
od 2:30 až do 2:50 bych podle tvaru odlesku byl skoro přesvědčený, že se odráží v té nasazené čiré plastové ochraně.
Pak by ale to klepání nezpůsobovaly nárazy větru do gimbalu, ale do Mavicu jako takového ???
IMHO to vypadá jako nevyvážené vrtule. U sklopek Mavica je také docela dobrý aby byly všechny listy pokud možno stejně "volny"
- gardenroute
Jojo, už jsem to tu někde psal dříve, skládací vrtule jsou jedna z výhod, ale současně i velkých slabin MAVICa, jakkoliv je vyvážit je noční můrou, proto MAVIC možná nebude mít nějaké větší ambice coby filmový stroj. K tomu se přičte i skutečnost, že kamera MAVICa má delší ohnisko, což všechny tyto vibrace a jello ještě více zviditelní...rivi píše:IMHO to vypadá jako nevyvážené vrtule. U sklopek Mavica je také docela dobrý aby všechny listy pokud možno stejně "volny"
Dobře si vzpomínám na diskuze před cca 3 a více lety, když se objevily různé skládací vrtule i pro P1ku, stejně jako trojlisté pevné to rychle zapadlo právě pro jejich obtížné vyvažování... Hodně se to řešilo na RCG, a trochu okrajově i tady...
Jinak u toho výše uvedeného videa se to skutečně v tom čase zmíněném Vencou třese (je to i v cca 3:05), evidentní vibrace ze stroje, gimbal a jeho odpružení to nezvládá, ale ty švenky mám čisté, tedy když pominu takovéto slití obrazu v "shutter speed" efektu (záškuby nevidím), daném elektronickou závěrkou a fps toho videa...
Zdenku, ty odlesky jsou jasně od čirého krytu gimbalu. On o tom tam i mluví, jak se otáčí proti slunci. S krytem bych určitě nelétal, obraz je viditelně degradovaný v detailech a ostrosti...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše: ty odlesky jsou jasně od čirého krytu gimbalu. On o tom tam i mluví, jak se otáčí proti slunc
Njn, to je ta moje absence angličtiny
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
gardenroute píše:Zdenku, ty odlesky jsou jasně od čirého krytu gimbalu. On o tom tam i mluví, jak se otáčí proti slunci. S krytem bych určitě nelétal, obraz je viditelně degradovaný v detailech a ostrosti...
Petře, je to tak. Jakkoliv někteří čiré plexi vychvalují, obraz to degraduje. Navíc to hodně hází odlesky. Bez toho je to mnohem lepší. Lítám bez toho. Teď se mi tedy moc nechce, ale za 2-3 dny bude líp.
Z.
Noční můra pro vyvážení sklopky je asi trochu silné přirovnání
i když je to jasně trochu delikátnější práce než u pevné vrtule. Na druhou stranu má sklopka použitá jako rotor jisté výhody v kompenzaci aerodynamické nesymetrie.