jako vždy se obracím na fórum pro radu.
Tuze dlouhý úvod:
Před asi třemi lety jsem si postavil jednuduchý quadcopter:
Frame ve stylu mikrokopter, 500mm
MultiWii Crius SE
Turnigy 2213 (923kV, 59g)
Turnigy Plush 18A
Vrtule EPP 10x4,5
3S1P 2200, případně 3S2P 4400
Co vím tak jsem nebyl moc oslněn výkonem (jen s aku 3S 2200 bez GoPro to bylo slušné), když to bylo "naloženo" GoPro a 2x Aku, tak to bylo takové jalové
FPV jsem s tím nikdy ani nezkoušel. Nějak pak přestal být čas, copter jsem odložil do dílny a dál se věnoval plošníkům.
Co čert nechtěl, kamarád mě požádal, jestli bych mu nevyfotil pozemek, na kterém začíná stavět. Tak jsem copter oprášil, zavisel si na zahradě a celkem mě to bavilo. I po FPV jsem zatoužil, protože mě s FPV Maxi Swiftem nebaví pořád hledat plac 1x1 km, který bych už neznal jako svoje boty.
Nad kamarádovým pozemkem selhalo RC (výměna antény na Duplexu, bez zkoušky dosahu
Ale od té doby ale pořád hlodá červík, mám pocit, že nějaký copter doma nutně potřebuji.
Konec úvodu:
Omlouvám se za dlouhý úvod a teď k věci.
Rád bych pořídil nějakou osvědčenou konfiguraci, nechce se mi vymýšlet už vymyšlené.
Požadavky:
- Použití aku 3S 2200 25C, pravděpodobně v konfiguraci 2P=3S 4400 (tak s tím létám v Maxovi a mám jich 7ks)
- Rozumný letový čas (vis cca 15 min, poletování cca 10)
- Vození GoPro (100g) + FPV (80g)
- Odolnost (nevím jak ty současné plastové/FR4 frézované framy, ten můj 1,5mm FR4 a 10mm duralový profil až na zohlá ramena přežil)
- Komerční frame (nemám čas stavět od píky), maximálně nějaké ty DIY úpravy
- Občasné létání i podle vidu, nejen FPV
Zatím co jsem si za dva večery načetl, pořídil bych si:
- MultiWii (zbylo - aspoň něco
- Sunnysky 2212 980kV
- Nějaký regl se SimonK FW (ty SiLabs Plushe se mi nechce flashovat) - asi Afro Slim 20A (moc hezký a lehký)
- Vrtule něco kolem 10x5 (ty slowfly EPP ve mě nebudily důvěru, takže něco asi jako APC-E)
- Jak bylo řečeno 3S4400
Frame se mi líbí alá TBS discovery (kopa místa na vše, vrtule nejsou v záběru), ale bývají dost těžké.
Zvažuji HK DaRT 450, ale hmotí 400g http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Alarm.html
Jak ale počítám, tak mi AUW vychází na 1400g - když to porovnám s tím předchozím lenochem (AUW 1150g), tak se bojím že to bude opravdu tak maximálně viset, případně se plazit 10km/h
Dokázali byste mi něco doporučit? Nějaký jiný frame, případně změna pohonu? Do 4S se mi ale moc nechce.
Klidně by stačil odkaz na nějakou odzkoušenou, dobře fungující konfiguraci. Na RCalbu toho moc není...
Díky všem, i těm co to dočetli až sem
Radim.