Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#796 Příspěvek od Blacksite »

Dle meho to taky neni spatny napad :) ale muze se stat, ze to bude chtit dopravce proclit, protoze to uz bude velkej balicek......jinak rs2205 v sade s komplet kvadrou 88USD ? :lol: to je tak, kdyz cina kopiruje cinu cinou :D
Taranis X9D+
pavel1tu

#797 Příspěvek od pavel1tu »

Tsisters píše:A co třeba do startu něco takového :mrgreen: Ale je to jen takový nápad, sám ji nemám a ani jsem ji nevidě, rámy si vyrábím sám
https://www.aliexpress.com/item/RC-plan ... .14.9nLogf

Děkuji,
vypadá to pěkně, ta kamera je tak nějak navíc, nemáme to na co přijímat,
jak je to s řídícíma jednotkama - lze nějakou doporučit ? (NAZE32 / F3 6DOF)

Právě že bych to raději zatím bez kamery a rozdrobit po 30USD, aby nebyl problém .... tohle je mi podezřele levné !
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
Tsisters

#798 Příspěvek od Tsisters »

AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
pavel1tu

#799 Příspěvek od pavel1tu »

Tsisters píše:Tak ještě trošku jiný set:
https://pl.aliexpress.com/item/Mini-250 ... 66591.html

Díky :D - já už si na Ali ty sety proběhl všechny .... porovnávám motorky a vše ... a ty řídící jednotky nějak nevím, ale asi to jako odrazový můstek dopadne
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
Tsisters

#800 Příspěvek od Tsisters »

to:pavel1tu poslána SZ :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
soundcity

prosba o radu x4 nebo x8.

#801 Příspěvek od soundcity »

Ahoj, po více či méně povedených úpravách f450 od dji jsem se rozhodl pro novostavbu.

koupil jsem framekit z číny x600: https://www.aliexpress.com/item/F11101- ... 0.0.DIPQM5

Jako mozek jsem tomu nakoupil Pixhawk ( vyzkoušeno na f450 první let, netušim proč ale ulít a dron vypadal jako čerstvě otevřená krabice lega, to ještě jednotka přežila, při následných hrátchách nepřežila přepolování. Nicméně tuto jednotku bych rád použil)

Otázka však zní: mám 8 kusů motorů DJI2212 a k nim 8ks regulátorů 30A, plánuju je použít jako x8 tzn push pull, myslíte že to bude fungovat? Něco málo jsem o tom četl ale že bych toho byl teda nějak chytrej to se opravdu říct nedá.

Další varianta je koupit čtyři nový motory dotatečně silný aby tohle závažíčko dostaly do vzduchu. v tom případě který motory a vrtule by jste doporučily?

Předem moc díky za odpovědi.
Přílohy
600.jpg
Amper

Re: prosba o radu x4 nebo x8.

#802 Příspěvek od Amper »

Neni me moc jasne na co se ptas tak to zkusim odhadnout

-X8 funguje a Pixhawk ho bez problemu zvlada
- zda to pujde s DJI motory nevim protoze spodni motory musi mit na sobe vrtule obracene (jakoby vzhuru nohama) a nevim co na tech motorech mas za unasece
- zda to pujde hmotnost taky nevim, chce to spocitat ale obecne se tvrdi ze pohon na koaxu ma cca o 10% nizsi ucinost nez naprimo. Osobne to ale na svych koaxech (Y6 a X8) neresim a pocitam s plnym vykonem/tahem.

Chce si to udelat rozpocet hmotnosti, framekit neni vsechno
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
soundcity

#803 Příspěvek od soundcity »

Unašeče mají zámky, takže bych se toho moc nebál. jinak 6x s klacickym stoupáním a 2x obrácenym.

To že by to měl pixhawk v pohodě obhospodařit vím.

Jen si nejsem jistej jestli se to všechno odlepí od země, našel jsem tady na fóru jakejsi odkaz na stránky do kterých se zadají parametry baterie, motoru váha ....atd.atd. ale v závěru mi to napsalo že si musim za výsledek zaplatit.

Předpokládám že vypadám jako uplnej greenhorn ale info o této konkrétní konstrukci se sbírají pekelně.

Jo a díky za předchozí, potažmo následnou odpověď či reakci.
Amper

#804 Příspěvek od Amper »

jdou na ty unasece se zamkem nasadit vrtule vzhuru nohama ? To je zasadni vec

pokud mas dji motory i vrtule tak urcite najdes udaje o tahu pro urcity pocet clanku. To vynasob 4x pro X8 a 2x pro X4 (protoze chces aby jsi se vznasel na 50% plynu)

No a pak musis spocitat hmotnost coptery tj.vsechny dily, motory, regulatory,aku atd.........

Pokud ti hmotnost vyjde cca odpovidajici tomu tahu tak je to v pohode.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
madlicka

Coptera pro sedmileté dítě

#805 Příspěvek od madlicka »

Ahoj, vím, že se tu obvykle řeší podstatně sofistikovanější věci, ale dovolím si se vetřít. jakou kopterku byste doporučili pro sedmiletou holčičku? Kamera - jakákoliv - by byla fajn bonus, ale v podstatě jde hlavně o to, aby bylo ovládání intuitivní a aby to nerozbila při prvním pádu na maděru. našla jsem si nějaké recenze http://www.droncentrum.cz/8-uzasnych-dr ... -polovina/, ale rozumím tomu úplně prd, podle popisu se mi docela líbily Symy. Cena tak do 2 tisíc, její dvojče dostane Vaporizra z duhé ruky, tak aby to bylo přiměřené.

Moc děkuji!
Amper

#806 Příspěvek od Amper »

Nejakou Symu/Hubsan/Cheerson a hlavne se podivat na dostupnost nahradnich dilu a dalsi aku protoze detem se blbe vysvetli ze po malem tukanci musi cekat mesic na vrtule nebo ze da par minut let a pak musi hodinu a pul cekat na nabiti.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od Dejfak »

Nebo mrkněte na sety.
http://www.rotorama.cz/sety
Ceny jsou příznivé, není to lowcost vybavení co někde leží na skladech.
Dostupnost dílů do dvou dnů.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
madlicka

#808 Příspěvek od madlicka »

Dík za tipy oběma.

Kdybych si měla vybrat jen podle videa, tak beru toto https://www.youtube.com/watch?v=sx7ZCA2PvIU i když mu vadí ten vítr, ale já tomu fakt rozumím prd.

V recenzi se praví, že nejjednodušší ovládání má 6cm hubsan X4 V2 H107L ale když je problém objednat ho celého (objednací lhůta 3 měsíce a víc), s díly to asi bude teprve potíž.

Nejstabilnější je podle článku SYMA X11.

Na čem vlastně záleží, jak se dron bude chovat? 6 osový gyroskop maj snad všecky. Na tvaru? Na váze? Já vlastně nevím, na co koukat, aby to nerozflákala hned, na stabilitu nebo na ovládání? Na videích to vypadá všecko fajn :-T Prostě je hodně znát, že jsem to v životě nedržela v ruce.

Ovladání se mi nejvíc asi líbí tady https://www.youtube.com/watch?v=rkpweTCFOPY

Z hlediska náhradních dílů je tedy asi nejlepší ta maličká rotorama, trošku tedy překračuje cenu ale ne zas tak o moc. Video superrrr, jen jak těžké je to ovládání?

moc ď.
madlicka

#809 Příspěvek od madlicka »

Aha, pardon. Řídí dítě. Tedy hračka? :-)
DHufnagel

#810 Příspěvek od DHufnagel »

Ahoj, mám dotaz má v dnešní době cenu kupovat ještě Phantoma 1 ? Našel jsem ho za 6.000 kč, nebo už se kouknout na Phantoma 2 děkuji za radu.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“