Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Tak neviem ci je prevereny, ale nakoniec som vzal MRM225 4mm verziu.
Co som cital recenzie tak si ho celkom chvalili.
http://www.multirotormania.com/frames/1 ... frame.html
Co som cital recenzie tak si ho celkom chvalili.
http://www.multirotormania.com/frames/1 ... frame.html
- Blacksite
- Kontaktovat uživatele:
Potrebuju poradit, vcera jsem nad tim skejsnul 3h nez jsem pripojil fukcne TAER na SPRACING F3 v INAVFLIGHT, jenze nevim jak mam zapojit AUX1. Pokud vezmu zluty drat zleva (paty drat vedouci z IO_1) a napojim ho k sobe na 5tty kanal, kde mam nastaven prepinac on/off, nic to nedela, vlastne vubec nic to nedela, deska nerozpozna ani jeden AUX, uz vazne nevim kam to zapojovat. Zapojuju pres PWM z taranise. Nevite nekdo co s tim? Vypada to, jako kdyz jsou polvolene jen prvni 4 kanaly
Taranis X9D+
- malé zvíře
JodiBB píše:Zdar. Ake mate skusenosti v "zivotnostou" karbonovych ramov kde je spodna cast v jednom kuse vs. samostatne ramena na skrutkach? Nepraskaju tie montovane ramy v mieste tych skrutiek pri narazoch?
Mám Lumenier QAV250 3mm carbon unibody. Pár pořádných ran už schytal a zatím v pohodě.
Last one alive, lock the door!
Dik za reakcie. Pytal som sa preto, ze som videl na banggood vacsinu ramov prave s montovanymi ramenami a nevzbudzovali vo mne moc doveru. Pride mi ze tie diery su miesta kde je ten ram oslabeny a moze to tam praskat. Vyhoda vymenitelneho ramena pri prasknutom spodnom plate v mieste pripojenia sa hned straca. Volil som teda 4mm spodne plato v jednom kuse. Tak uvidime co to zvladne.
Dejfak píše:Chce to vybírat prověřené rámy, které jsou z dobrého uhlíku.
To je jedna důležitá věc, druhá je pak to, že občas mám pocit, že něco navrhoval totální dement. K čemu je dobré mít rameno z dost silného slušného uhlíku, když pak do toho někdo vyfrézuje zřejmě z "estetických" důvodů díru, kterou to oslabí v nejnamáhanějším místě? Jak jsem tu popisoval ten roztlučený Blade 250, tak to bylo přesně tohle - podle mě by rám v pevnější verzi s méně "dírami" vyšel dokonce levněji (méně frézování), ale výrobci se to asi líbilo
Ale s přimhouřením oka bych řekl, že těch přijatelných rámů přibývá
Jinak pro Jodiho - ona díra sama o sobě nemusí vadit, jde o to, co je kolem ní a tam je to bohužel opravdu občas divné...
Já lítám šroubovanej rám z poctivýho materiálu, ale starý koncepce (jako ZMR 250). Několikrát jsem "vybral" střemhlavej let -10cm vysoko a nejtěžší bylo najít baterku - rám jenom od hlíny.
Ramena mám pouze 3mm a bohužel kvůli tvaru praskaj hned zamotorem (pokud jde o kotrmelec z přízemního letu v zatáče ve vysoký rychlosti). Jednou spadla koptéra z cca 40m na plocho a rozlámalo se celý tělo (jen 1,5mm uhlík). Ale stejně vydrží opravdu hodně - lítám v přírodě a do stromů moc nenarážím.
Koukal jsem po hezčích a novějších rámech, ale bohužel jsem si nevybral. Jak píše tomashr většinu rámů navrhujou netechnický paka. Buď má unibody rám dobře tvarovaný ramena ale pitomě rozvrtanej střed, nebo opravdu mohutnej střed ale tenounký konce ramen. Prostě mám ještě dost ramen tak je budu muset spotřebovat
Ramena mám pouze 3mm a bohužel kvůli tvaru praskaj hned zamotorem (pokud jde o kotrmelec z přízemního letu v zatáče ve vysoký rychlosti). Jednou spadla koptéra z cca 40m na plocho a rozlámalo se celý tělo (jen 1,5mm uhlík). Ale stejně vydrží opravdu hodně - lítám v přírodě a do stromů moc nenarážím.
Koukal jsem po hezčích a novějších rámech, ale bohužel jsem si nevybral. Jak píše tomashr většinu rámů navrhujou netechnický paka. Buď má unibody rám dobře tvarovaný ramena ale pitomě rozvrtanej střed, nebo opravdu mohutnej střed ale tenounký konce ramen. Prostě mám ještě dost ramen tak je budu muset spotřebovat
Ja som mal prvy ram diatone 250 vela som snim nepolietal a hlavne plato bolo hned zlomene nevydrzi skoro nic. teraz mam DALRC 220.
http://www.banggood.com/DALRC-DL220-220 ... 15829.html
Este som snim vela nelietal no par plesknuti o zem uz bolo je to o mnoho robustnejsi aj lepsie rieseny ram aj kvalita prevedenia je niekde inde. Myslim si ze je to dobry ram hlavne pre takych buchacov o zem ako ja
http://www.banggood.com/DALRC-DL220-220 ... 15829.html
Este som snim vela nelietal no par plesknuti o zem uz bolo je to o mnoho robustnejsi aj lepsie rieseny ram aj kvalita prevedenia je niekde inde. Myslim si ze je to dobry ram hlavne pre takych buchacov o zem ako ja
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Tak ram mam teda vyrieseny. MRM225 je na ceste.
Uz len doladit dalsie komponenty.
Ram: MRM225
RJ: SP F3 Acro
PDB: Realacc HUBOSD
VTX: Skyzone TS5823s 200mw
Antena: Fatshark ImmersionRC SpiroNet
Motory: ??
ESC: ??
Bateria: ??
Motory by som asi volil DYS SE2205 2300kv (pripadne 2550KV??) akurat som si nie isty ci k tomu budu stacit DYS XM20A alebo radsej vziat DYS XM30A??
Bateriu by som videl na 1300mAh 75C 3S/4S??
Dik za rady.
Uz len doladit dalsie komponenty.
Ram: MRM225
RJ: SP F3 Acro
PDB: Realacc HUBOSD
VTX: Skyzone TS5823s 200mw
Antena: Fatshark ImmersionRC SpiroNet
Motory: ??
ESC: ??
Bateria: ??
Motory by som asi volil DYS SE2205 2300kv (pripadne 2550KV??) akurat som si nie isty ci k tomu budu stacit DYS XM20A alebo radsej vziat DYS XM30A??
Bateriu by som videl na 1300mAh 75C 3S/4S??
Dik za rady.
Brat dnes regly, co neumi BLHeli_S nebo lepe nejsou uz schopny pobrat v nejblizsi budoucnosti BLHeli_D, neni rozumne. Baterku urcite 4S.
Takze radsej DYS XS20/30A.
tezko rict, nastuduji si na betaflight wiki / rcgroups thread, jestli je uspesne testovali pro BLHeli_D. Posledni dobou jsou oblibene a vyborne regly Racestar, ale znova, ne vsecky budou umet _D.
Mám za to že už Racerstar V2 (DYS XS30A také a hromada dalších BLheli_S) podporují minimálně DShot150 možná i DShot300. Pokud to nechvátá, tak bych počkal na nějaké ESC s podporou DShot600 a nebo šel do KISS 24A, které ji mají. Tím nechci říct, že bych mezi oneshot125 a DShot150 jako začátečník poznal nějaký rozdíl, ale digitál je určitě cesta vpřed a otevírá hromadu nových možností ( telemetrie, CRC).
Na D-shot je ještě čas.
Ani Kissákům to moc nefunguje.
Kamarád to teď nahodil a spadnul uprostřed rozbahněného pole.
Pak vygooglil že to občas někomu dělá.
Kluci mluvili na závodech ve Slovinsku s Borisem.
A to je člověk co o tom ví nejvíc.
Říkal že v tom markatní rozdíl neni oproti dobře vyladěnému analogu.
Má to prý lepší efektivitu, o kousek méně to žere.
Ale údajně na letovém projevu to zas tak poznat neni.
Ani Kissákům to moc nefunguje.
Kamarád to teď nahodil a spadnul uprostřed rozbahněného pole.
Pak vygooglil že to občas někomu dělá.
Kluci mluvili na závodech ve Slovinsku s Borisem.
A to je člověk co o tom ví nejvíc.
Říkal že v tom markatní rozdíl neni oproti dobře vyladěnému analogu.
Má to prý lepší efektivitu, o kousek méně to žere.
Ale údajně na letovém projevu to zas tak poznat neni.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Tak samozrejme, ze markantnejsi rozdil byl v prichodu _S protoze tam slo o zavedeni HW generovani PWM na vystupu z ESC do motoru a tim hladsi rizeni motoru, jemnejsi davkovani plynu, atd. _D je v zasade vec funamentalni. Proc se maji v dnesni dobe pocitace (FC i ESC je v podstate samostatny pocitac) spolu bavit silenym analogovym(!) protokolem. Je jasne, ze vliv na letovy projev uz bude mirny, protoze ten konce ESC->motor zustava stejny.
Ona je otázka, zda je PWM/PPM analogový nebo digitální protokol docela vtipné téma diskusí na RCG i jinde
Zaujalo mě, jak vášnivé flame kolem toho místy vzniklo
Ale objektivně vzato odpověď není triviální, ono je to něco mezi, dobré na tom je, že následné digitální zpracování je hodně jednoduché a spolehlivé, což přínos opravdu plně digitálního přenosu zmenšuje.
A že je DShot i ve své nejrychlejší verzi pomalejší než Multishot taky tlak na jeho nasazení zrovna nezvyšuje.
Je to asi dost otázka do budoucna - teoreticky si umím představit, že by FC dostával od reglů zpětnou vazbu, která by se pak rovnou promítala do vyhodnocování atd., ale zatím toto k dispozici není (nebo mi něco uniklo?).
A že je DShot i ve své nejrychlejší verzi pomalejší než Multishot taky tlak na jeho nasazení zrovna nezvyšuje.
Je to asi dost otázka do budoucna - teoreticky si umím představit, že by FC dostával od reglů zpětnou vazbu, která by se pak rovnou promítala do vyhodnocování atd., ale zatím toto k dispozici není (nebo mi něco uniklo?).