1) Zprovoznění je hračka. Nic se nenasazuje, nepropojuje. Prostě se vezme Mavic z brašny, přední ramena, zadní ramena, sundat aretaci gimbalu. Dát mobil do držáku a jde se na věc. Celé do minuty. Žádný problém...
2) Horší bylo najít plochu startu. Oproti Phantomům je absence podvozku na úkor velikosti znát. Dávat stroj do rozmoklého strniště, kde je bahno, není můj šálek čaje, takže to vyřešil velký hadr z auta, který vozím pro případ, že musím měnit píchlé kolo, apod.
3) Zahřátí stroje, náběh GPS - Wow! Subjektivně rychlejší než u Phantoma, během pár sekund 18 satelitů a jde se na start. Vrtule zdaleka nedělají takový "průvan" jako Phantom (zcela logické), zvuk je tišší, decentnější. Stabilita stroje perfektní. Nechal jsem ho chvíli viset a držel jako přibitý...
4) Ovladač si musím zkalibrovat - nastavit EXP. Reakce při továrním nastavení jsou velmi rychlé, pomalé plynulé otáčení je hodně na cit.
5) Letěl jsem s plastovým krytem kamery, jednak kvůli tomu, že to byl první let, jednak jsem chtěl vidět, co to udělá s obrazem a odlesky pro Slunci. Se Sluncem v zádech žádný problém, v protisvětle už je to horší, hází to odlesky, prasátka...
6) Ostření bez problémů, automaticky ostří na střed - rámeček, dá se dotykem na displej změnit místo, kam má ostřit. Nějaký problém, o kterém se diskutovalo, jsem nezaznamenal.
7) Nebylo moc času, navíc na mne začala nalétávat poštolka, tak jsem šel na přistání. Byl jsem zvědav na autolanding. Naletěl jsem metr na hadr, ze kterého vzlétl a dal autolanding. Přistál opravdu hladce...
Závěrem - Mavic přesně zatím splňuje to, co od něj potřebuji. Kompaktnost, rozměr, současně ale kvalitní letové vlastnosti, funkce, dosah. Dolet jsem netestoval, to až dorazí MarcoPolo Lokátor (Petře, díky za tip a pomoc). Až tak dalece mu zatím nevěřím
Z.
P.S. Video z letu postnu později, nějak mi blbne upload na YT