DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - Phantom 3

#1186 Příspěvek od gardenroute »

VSCharlie píše:...Na všech fórech, kde se FS Dom.V2 a HDMI propojení s DJI Phantom řešilo, jsem se v podstatě dočetl následující.
- Není to jenom můj problém, ale všech majitelů VF Dom. V2.
- Údajně FS V2 s Phantomem V3 přes HDMI spojit nelze (mimo FS HD,V3, atd..), protože nezvládnou zobrazit rozlišení, co ze zdroje leze.
...
Jinými slovy, i když se v manuálu dočtu že podporují HDMI s 720p, ve zkutečnosti to nezvládnou a tedy stojí za.....
Podle výše uvedeného je tedy zbytečné kupovat nový modul s HDMI do vysílače, stejně by to s FS V2 nefungovalo
.. :(
Chápu Tvé zklamání, to je blbé, já měl na mysli Dom HD2, přičemž ty jsou 100% funkční, a na všech forech jsou pro pro P3/4/Inspire doporučené. Vím, že nějaké takové problémy s V2 byly, ale někde jsem nicméně před časem zahlédl info, jak i původní V2 s DJI LB HDMI modulem zprovoznit, zkusím po tom popátrat, už je to nějaká doba, co jsem to četl...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1187 Příspěvek od VSCharlie »

Díky, snad to najdeš. :wink:
Já jsem našel jenom řešení pře konvertor, ale to je hodně nepraktické - spousta kabelů a navíc nutnost zvláštního apájení konvertoru.

Mezi tím to ze zvědavosti zkusím propojit s HedPlay HD co mám doma, tam by to mělo fungovat bez problémů.
Bohužel zrovna tento typ "brýlí" je pro mne díky mé oční vadě nepoužitelný... :(

Jen pro zajímavost, neví někdo jak nato jsou s danným propojením FPV brýle "Skyzone SKY02S V+ 3D"?
Podle specifikací co u nich jsou, by to měly zvládnout bez problémů.
-HDMI IN(Micro HDMI/D‐Type): HDMI 1.4 specification
1920x1080p60, 1920x1080p50, 1920x1080i60, 1920x1080i50,
1280x720p60, 1280x720p50, 576p, 576i, 480p, 480i, PC Format (Not all)
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
tomi79rv

#1188 Příspěvek od tomi79rv »

Niekoľko dní dozadu som uverejnil video na ktorom mám digitálny šum v náhladovom videu a na kartu mi to ukladá pekne záznam. Poslal som koptéru aj na reklamáciu ale im sa nevyskytol žiaden problém a testovali to výlučne na iPhone 6 plus a na iPade Mini 2 takže android stále nemôžem vylúčiť, že robí problém. Osobne som to na 4 rôznych zariadeniach vyskúšal (s androidom) ale na všetkých som mal ten istý digitálny šum. 1m alebo 100m vzdialenosť je to jedno... Používam aj DJI Osmo tam to ide pekne bez problému. Nevedeli mi ani poradiť lebo sami nevedia kde by mohol byť problém a domnievali sa že mám slabý tablet alebo mobil (čo je nezmysel). Dal som aj tablet do továrenského nastavenia, ale samozrejme nepomohlo. Ešte asi skúsim od niekoho zohnať jablkové zariadenie na test.

ešte pripájam z dvoch miet videá, kde nebolo žiadne rušenia wifi signálu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FaQs7HhfPME[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IifNgsCfeTM[/youtube]
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1189 Příspěvek od MarkAurel »

Skusal si inu verziu GO appky pripadne Litchi? Neaktualizoval si nahodov Tx na fw1.8? Obe apky najdes na ulozto.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
tomi79rv

#1190 Příspěvek od tomi79rv »

MarkAurel píše:Skusal si inu verziu GO appky pripadne Litchi? Neaktualizoval si nahodov Tx na fw1.8? Obe apky najdes na ulozto.

Litchi mal som zakúpený, takže vedel som aj na tom otestovať, ale výsledok rovnaký. DJI GO som testoval na verziách 2.8.0 a 2.9.1 a pravdaže na najnovšej ale výsledok rovnaký.

súčasné nastavenie je DJI GO je 3.0.1
1.9.60
1.8.0
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1191 Příspěvek od MarkAurel »

Skus ešte toto pripoj Tx k mobilu zapni Tx aj appku GO, mobil maj pripojený na net a v na tej bielej ploche kde vyberas tip koptery podrz tie tri čiarky v pravo hore pod časom, skocis na stránku pre Downgrade tam zvoľ 1.6 a nechaj Tx downgradeoat trvá to par minut a keď to bude na 1.6 všetko offni appku ukonci a potom môžeš testnut ci problém ostal alebo je to ok.
Přílohy
Screenshot_2016-11-12-07-34-23.jpg
tomi79rv

#1192 Příspěvek od tomi79rv »

MarkAurel píše:Skus ešte toto pripoj Tx k mobilu zapni Tx aj appku GO, mobil maj pripojený na net a v na tej bielej ploche kde vyberas tip koptery podrz tie tri čiarky v pravo hore pod časom, skocis na stránku pre Downgrade tam zvoľ 1.6 a nechaj Tx downgradeoat trvá to par minut a keď to bude na 1.6 všetko offni appku ukonci a potom môžeš testnut ci problém ostal alebo je to ok.

Dal som downgrade na 1.6 verziu a išlo to bez problémov, obraz bol čistý bez digitálneho šumu a mal som pocit že aj krajší ako vo verzi 1.8.
Test som robil doma vo wifi rušení, takže asi o to väčšia spokojnosť. Pre zaujímavosť som vyskúšal aj na Samsung S7, ktorý mi buď hneď reštartoval alebo do niekoľkých minút, ale teraz sa držal, ale bude to chcieť dlhšie testovať, aby som bol na 100% istý že to nebude reštartovať.

Pred pár dňami ako som začal testovať problém obrazu sa vynorila ešte jedna otázka, že prečo mi zrazu nerozpozná tablet Samsung tab 8.4 ani mobil Samsung S3 verzie ovládača a samotnej koptéry. Tento problém som predtým nemal, lebo tablet používam stále a viem že mi tieto údaje stále ukazovalo a aj ovládač v podstate cez to aktualizovalo keď bola novšia verzia. Na prvej fotke Samsung tablet a na druhom Samsung S7 - ktorý nemá zase problém zistiť verziu firmwaru.
Přílohy
20161112_093145.jpg
20161112_091736.jpg
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Keryx

#1193 Příspěvek od Keryx »

tomi79rv píše:
Litchi mal som zakúpený, takže vedel som aj na tom otestovať, ale výsledok rovnaký. DJI GO som testoval na verziách 2.8.0 a 2.9.1 a pravdaže na najnovšej ale výsledok rovnaký.

súčasné nastavenie je DJI GO je 3.0.1
1.9.60
1.8.0

verze 1.8.0 jak jsem cet na nemeckym kopterforum.de dela problemy, pravda ne vsem ale hodne lidi si na tuhle verzi stezovalo.

Ja mam nasledujici
1.9.60
1.6
2.9.1
mel jsem DJI Go App 3.0 a 3.0.1 a mel jsem problemy. Podobny co jsou videt v tvym videu ale ne tolik. Vratil jsem se k 2.9.1 a dobry.
Keryx

#1194 Příspěvek od Keryx »

tomi79rv píše:
Pred pár dňami ako som začal testovať problém obrazu sa vynorila ešte jedna otázka, že prečo mi zrazu nerozpozná tablet Samsung tab 8.4 ani mobil Samsung S3 verzie ovládača a samotnej koptéry. Tento problém som predtým nemal, lebo tablet používam stále a viem že mi tieto údaje stále ukazovalo a aj ovládač v podstate cez to aktualizovalo keď bola novšia verzia. Na prvej fotke Samsung tablet a na druhom Samsung S7 - ktorý nemá zase problém zistiť verziu firmwaru.

me Huawei Mediapad M2 Android 5 taky nerozezna verze ovladace a koptery, mobil Motorola Moto G 2Gen. Android 6 to ukaze spravne. Tohle neukazovani je problemem na vicero tabletech a mobilech.
tomi79rv

#1195 Příspěvek od tomi79rv »

Čo sa týka android zariadení chápem že je ťažké urobiť kompatibilné a hlavne funkčné, keď je kopu rôznych zariadení na svete s týmto systémom. Ale začína to byť celkom šialené ak za tie peniaze sa nemôžme spoľahnúť na najnovšie verzie aktualizácií, ale musíme si robiť rôzne kombinácie firmwaru a programu, aby nám to dobre fungovalo.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1196 Příspěvek od MarkAurel »

Ja som mal problem s GO verziou 2.9.1 tak som sa vratil na 2.8.0 a v ovladacoch mam obe verzie fw na jednom 1.6 na druhom 1.8
romanki

#1197 Příspěvek od romanki »

Nazdar páni.

Chcel by som vás upozorniť, aby ste si dávali pozor keď lietate v hmle pri nízkej teplote - pod nulou. V sobotu som bol natáčať jeden projekt - horolezcov, no a po cca 2 minútach letu mi začala koptéra - P3A nekontrolovane padať dole. Koptéra sa roztočila a ovládanie nereagovalo tak ako malo, takže výsledok bol nekontrolovaný pád medzi skalné veže z výšky cca 75 m. Pri lete došlo k namŕzaniu vrtulí a pád bol neodvrátiteľný. Skúšal som to testnúť aj na P4 - cca 30 sekúnd hore a dole - a vrtule boli tiež namrznuté.
Šťastie v nešťastí - moja P3A ten krkolomný pád prežila - má síce osekané vrtule a prasknutý rám a pár odrenín, no podstatné časti ako kamera s gimbalom, baterka a celá elektronika sú v poriadku, takže akurát vymením plastový trup - čo je cca 65 eur a fungujem ďalej.

Hold - človek sa učí na vlastnej skúsenosti.:-)
DJI P3A + Nvidia SHIELD
gardenroute

#1198 Příspěvek od gardenroute »

romanki píše:...Nazdar páni., Chcel by som vás upozorniť, aby ste si dávali pozor keď lietate v hmle pri nízkej teplote - pod nulou....po cca 2 minútach letu mi začala koptéra - P3A nekontrolovane padať dole. Koptéra sa roztočila a ovládanie nereagovalo tak ako malo, takže výsledok bol nekontrolovaný pád medzi skalné veže z výšky cca 75 m. Pri lete došlo k namŕzaniu vrtulí a pád bol neodvrátiteľný. Skúšal som to testnúť aj na P4 - cca 30 sekúnd hore a dole - a vrtule boli tiež namrznuté.
Šťastie v nešťastí - moja P3A ten krkolomný pád prežila - má síce osekané vrtule a prasknutý rám a pár odrenín, no podstatné časti ako kamera s gimbalom, baterka a celá elektronika sú v poriadku, takže akurát vymením plastový trup - čo je cca 65 eur a fungujem ďalej. Hold - človek sa učí na vlastnej skúsenosti
.:-)
Nic ve zlém, a mohl jsi si ušetřit problém, ale kdyby jsi si přečetl zdejší vlakna o Phantomech ci vubec kopterach, ale mozna kdyby jsi si aspon precetl navod ke svemu Phantomu, vedel by jsi, ze nemas letat v takovem pocasi, kdy hrozi namraza, tj. nizka teplota a vysoka vlhkost, a take ani v mlze, ani mracich... Je to obdobne jako u aerodynamickych letadel, namraza na nabeznych hranach narusi potrebny vztlak...
Nekdy neni az tak spatne prevzit nejen cizi zkusenosti, ale oprasit i zakladni fyziku :?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1199 Příspěvek od zskal »

Tak to byla odvaha...no ještě že to aspoň dopadlo takhle... Nezbývá než počkat až DJI vyrukuje s vyhřívanými vrtulemi :lol:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
gardenroute

#1200 Příspěvek od gardenroute »

No, jak jsem psal, nic ve zlém, ale s odvahou to asi moc společného nemá, nu každý má asi pro své poučení jiný práh bolesti... Taky jsem nedávno po řadě let létání všude možně dost draze chyboval, ale takovouto "odvahu" jsem neprojevil :)

Ale jak píšeš, nestálo ho to skoro nic, byť po své zkušenosti bych se nespoléhal na nějaké pouze vnější ohledání letadla, velké škody po nárazu mohou být nejen uvnitř na elektronice a senzorech, ale např. i hnuté osy hnacích motorů i motorů gimbalu, což se hned při nějaké rychlé "diagnostice" nemusí vůbec projevit...

Kde jsou časy starých P1ček, kdy se při pádu Zenmuse gimbal i s kamerou "bezpečně a programově" z gumových dumperů utrhnul, a tak se dalo zabránit větším škodám...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“