Mikro FPV koptérky

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ing.Robinsson

Re: Mikro FPV koptérky

#136 Příspěvek od Ing.Robinsson »

máte někdo hitec vysílač co by do takové mršky šlo nacpat za přijímač. Něco takového? www.hobbyking.com/en_us/2-4ghz-a-fhss-c ... tible.html
ST
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od ST »

Tak jsem sundal chránič vrtulí a dostal jsem se na 56g hmotnosti. tady už to je na cca 3 minuti letu. Takže ještě můžu sundat pípák , cca 2g. Pak nejspíše jiné baterky.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tomas1987

#138 Příspěvek od tomas1987 »

Tak jsem flashnul na BF a pod flashnuti a nastaveni prijmace copterka nejaka mrtva a nereaguje ani v BF :-(
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
ST
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od ST »

Tak mám dva lety venku na zahradě se slalomem mezi stromy. Obrázek z kamery je docela hnus proti HS1177 co standartně lítám v 250tkách. A to jsem vzal lepší než je v originál QX95. Mám tuto Eachine TX01 Super Mini AIO 5.8G 40CH 25MW VTX 600TVL 1/4 Cmos http://www.banggood.com/Eachine-TX01-Super-Mini-AIO-5_8G-40CH-25MW-VTX-600TVL-14-Cmos-FPV-Transmitter-p-1088374.html. Ale zase jsem prakticky lítal za šera, takže uvidíme jak to bude za normálních podmínek. Jinak baterky jsou opravdu měkké a pípák mi řve po cca 2min. Ale i tak jsem to trápil asi 5 minut. Ale je to jinak dáblík a lítá to pekelně rychle. Zkoušel jsem acro i horizon a docela OK.
Marek_Km

#140 Příspěvek od Marek_Km »

rc_wolf píše:Já jsem do svojí QX95 taky nahrál Betaflight, nastavil PIDy podle screenshotu od Marek_Km na předchozí stránce, jenže je to s nima strašně divoká bestie, pohnu páčkou o milimetr a koptéra letí jak raketa (Horizon mode)

No jo, ale já psal, že jsem si pomohl a dal ve vysílačce Expa. Akorát jsem nenapsal, že docela velká. :wink:
tomas1987 píše:Tak jsem flashnul na BF a pod flashnuti a nastaveni prijmace copterka nejaka mrtva a nereaguje ani v BF :-(

Vůbec nic, ani když s ní pohneš, tak se nehýbe na monitoru?
ST píše:Obrázek z kamery je docela hnus proti HS1177 co standartně lítám v 250tkách

Tohle srovnávat moc nejde.
ST
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od ST »

Ach jó to mi to trvalo... Nyní je moje QX95 naprosto pohodový stroj. Co se odehrálo ? No nastavil jsem si PIDy co dal k dispozici Marek. Naprosto fantastická změna projevu. V angle a horizon hodná jako sviňa a v akro bestie. Co je ale nejpodstatnější na baterky mi to vydrží 6 minut. Ty defaultní PIDy dávaly asi baterce hoodně zabrat. Super už se těší na další polet přez FPV. Těch 6 munut na kontrolu režimů jsem lítal v obyváku. :D

PS: jasně ta kamerka se nedá s většími kamerami typu HS1177 srovnat. Ale stejně to budu sledovat a poohlédnu se po něčem lepším do brushless pidi coptérky co plánuji.

PS: Těch 25 mW je naprosto dostačujících pro lítání do 200m +. Ověřeno.
tomas1987

#142 Příspěvek od tomas1987 »

Tak zijee. Jel jsem nastaveni podle videa z yt , jenze ten mel u volby prijmace vybranou treti volbu a mam tam mit. Druhou. Takze betaflight leta slava. Ale stejnak se to klepe i kdyz to nastavim jako na netu

Sent from my iPhone and I will remove the signature
ST
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od ST »

Mě se to klepalo, když byly PIDy v BF 3.01 defaultní. Teď je to hodňoučké jako sviň.
tomas1987

#144 Příspěvek od tomas1987 »

A mas betaflight nebo baseflight?

Sent from my iPhone and I will remove the signature
ST
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od ST »

BetaFlight 3.01
Marek_Km

#146 Příspěvek od Marek_Km »

ST píše:Mě se to klepalo, když byly PIDy v BF 3.01 defaultní. Teď je to hodňoučké jako sviň.

Včera jsem se věnoval tomu, abych mi prcek nikam neujížděl a zároveň neměl trimy na vysílačce (kromě doladění středu kanálu na hodnotu 1500 v BF). Dával jsem různé hodnoty naklopení řídící desky, trimů a různých kombinací. Nakonec jsem zjistil, že nejstabilnější je v akro módu - stojí na fleku. Zrušil jsem Expa ve vysílačce a budu to teď zkoušet jen v akro (protože bez Expa je to zas nelítatelné se stabilizací), paradoxně se jeví jako nejvíc použitelné, pokud nedá někdo jednoznačný návod na to, aby se stabilizací to někam neujíždělo. Něco jsem pochytil na RCG, že borec měnil oboustranku, kterou je přichycena řídící deska, za nějakou kvalitnější a prý to pomohlo, ale nevím nevím.
ST
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od ST »

Já tu desku přilepil kapkou lepidla z tavné pistole. Pokud to budu chtít sundat stačí trochu lihu a ztratí to adhezi.
ST
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od ST »

Potvrzuji ten acro mod je lítatelný, v horizon se to tak divně vlní ve vzduchu. S tím acro je to klidné a lítá to pohodově.
rc_wolf

#149 Příspěvek od rc_wolf »

Za to ujíždění možná můžou vibrace, když vezmu QX95ku do ruky a dám plyn na doraz, klepe se to skoro jak moje "dospělá" 250ka. Jako první věc chci zkusit nějaký kvalitnější líp vyvážený vrtule ("Ladybird" z BG jsou prý celkem OK), ty dodávaný vážně nejsou nic moc.
Marek_Km

#150 Příspěvek od Marek_Km »

Tak nakonec jsem expa vrátil a lítal v akro. Dá se to, ale nesmí se vzít moc za knipl, pak to hodí flipa a konec. Dochází mi vrtule, sada origo je na cestě, ale dnes jsem objednal z té Walkery. 2 vrtule už se mi rozlítly, takže kvalita asi nic moc. Jeden motor se mi dnes přestal točit, tak jsem prcka rozebral, motor se pak točil a když jsem to složil, tak se zase netočil. Nakonec jsem ho vyměnil. Potom mi to nedalo a připojil jsem ho k baterce a normálně jede, tak nevím, kde byla chyba.
Že to se stabilizací někam furt ujíždí asi těmi vibracemi opravdu bude. Uvidím, jak to bude chodit s těmi jinými vrtulemi. Vibrace tak každopádně jsou. Kamera má doma míň světla a tak tam jello není, ale jednou jsem to měl venku a slušný rozdíl, protože tam kvůli vibracím jello bylo.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“