DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sidi
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI 3 Standard | Problém s některými videi přehrát v PC

#1171 Příspěvek od sidi »

Stahni si konventor na převod videi a převeď to třeba do MPEG 4 nebo 3GP.http://www.slunecnice.cz/sw/format-factory/
TiroP3s

#1172 Příspěvek od TiroP3s »

sidi píše:Stahni si konventor na převod videi a převeď to třeba do MPEG 4 nebo 3GP.http://www.slunecnice.cz/sw/format-factory/

Zdravím,
jsem sice začátečník ale videa z P3S už jsou v MPEG-4, netřeba je tedy převádět. Dobrý je na to soft (free) MediaInfo. Ten ukáže o souboru všechny potřebné údaje. Možná, jestli není problém v dost vysokém bitovém toku těch videií, standardně 40 Mb/s. Ne všechny přehravače to přehrají, myslím na PC.

Zdar Tiro
gardenroute

#1173 Příspěvek od gardenroute »

marekriha1 píše:Dobrý den, Mám zajímavý dotaz. Když natočím nějaké snímky a koukám na ně přes aplikaci v mobilu, všechny jsou plně funkční a dají se přehrát. Jakmile napojím ale drona na PC a přetahuju, některé z videí prostě nejdou přehrát.
Snažil jsem se stáhnout Quick Time, hodit to do Vegasu a přerenderovat, ale bohužel nic z toho. Video nejde přehrát a ani nikam hodit. Některá videa z toho dne jsou plně funkční.
Nevíte co by se s tím dalo dělat nebo jak tomu předejít ?
Děkuji
S pozdravem Marek Říha
Jen několik poznámek:
- málokdo, kdo z nás tady filmuje a fotografuje ze vzduchu to dělá nějakým dronem, většina z nás má multikoptéru resp. multirotor, což je názvosloví běžné v této branži, slovo dron je používáno jen bulvárem, hloupými novináři, asijskými výrobci, prodejci a a hračkáři, proto tam máš také to svinstvo v příspěvku... :(

- na tyto dotazy zde máme specializované vlákno "Jak na letecké video - vše kolem jeho zpracování", které tyto věci obecně řeší, tak to "hoď" :D raději tam

- ani jsi neuvedl, jaký typ a model letadla máš, to je základ a jistě by to pomohlo

- vzhledem k tomu, že jsi to "hodil" :D do tohoto vlákna, předpokládám, že to je nějaký DJI stroj, pokud to je starší verze s GP kamerou, či novější stroj s integrovanou kamerou, vždy je použit kodek MPEG-4 AVC/H.264 v kontejnerech MP4 nebo MOV, takže ta rada od "sidi" je samozřejmě zřejmá hloupost :?

- videa, natáčená aplikací ve smartphone/tabletu (obvykle v 720p) jsou určena pouze jako kontrolní součást letového logu, a nejsou primárně určená pro nějaké velké přehrávání a či publikaci, jsou obvykle rušena chybami a dropouty v přenosu, to je nepochopení systému

- pro publikaci se vždy používá kvalitní video natočené kamerou koptéry na její SD kartu, to je jiné video, než to co jde do aplikace za letu (!)

- opravdu je nutné vedle modelu kamery uvést i rozlišení a vůbec další info o videu, jak už psal "TiroP3s", pokud máš nějaké starší PC, nemusí to zvládat, zejména v 2K7 či dokonce 4K rozlišení, to jsou ale skutečně základní informace, které musí každý znát, než se do tohoto pustí :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI - Phantom 3

#1174 Příspěvek od MarkAurel »

Podelim sa zo svojou skusenostou zo supportom DJI P3P padol po skrate vinutia na motore co pri nekvalitne nanesenom laku na vinuti bola len otazka casu, ked ze je v zaruke odoslal som ho priamo do DE servisu DJI prekvapilo ma trochu uz to ze chceli odomna take info ci pro tom poslednom lete fukal vietor teplotu kolko percent bola bateria atd. Jednak by ma to nenapadlo ze taketo info budem potrebovat a kto si toto vsetko odsleduje v takejto situacii? Zabudol som podotknut zo koptera bola na srot a z gimbalu sa nasiel len motorcek, o par dni vsak dosiel z DJI mail ze zaruka sa neuznava a mam zaplatit 460eur nakolko po incidente som s kopterou este lietal!

Nevedel som ci mam odpadnut ci sa smiat alebo si robia srandu, samozrejme pisal som aj na online chat aj supportu aj do japonska a ziadna odozva proste cakaju ze zaplatim. Neviem ci teda zaplatit alebo dat vratit a riesit to cez predajcu a nasledne obchodnu inspekciu?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
gardenroute

#1175 Příspěvek od gardenroute »

MarkAurel píše:Podelim sa zo svojou skusenostou zo supportom DJI P3P padol po skrate vinutia na motore co pri nekvalitne nanesenom laku na vinuti bola len otazka casu...Zabudol som podotknut zo koptera bola na srot a z gimbalu sa nasiel len motorcek, o par dni vsak dosiel z DJI mail ze zaruka sa neuznava a mam zaplatit 460eur...
Tak to nebylo uplne spatne, kdyz ti za 460EUR nabidli v podstate noveho Phantoma 3P :D Ale vazne, o tom zkrate na vinuti jsi vedel predem? S tim bych zkusil operovat, pokud to je nejak prokazatelne, mas to nejak dokumentovane ?
MarkAurel píše:...pisal som aj na online chat aj supportu aj do japonska a ziadna odozva proste cakaju ze zaplatim. Neviem ci teda zaplatit alebo dat vratit a riesit to cez predajcu a nasledne obchodnu inspekciu?
Pozor, DJI je HK firma, japonska pobocka ma stejnou vahu jako DJI EU ci DJI USA, ktere maji sve supporty.
Pokud posles inspekci na prodejce (v podstate nevinneho), jen mu udelas zbytecne problemy, on za toto moc nemuze, spise bych to smeroval primo na distributora (ten primo zastupuje vyrobce), s cimz by mel prodejce napomoci. Ale obavam se toho, ze to bude velmi trnita cesta, asi jako u aut... :? Asi to bude potrebovat pravni pomoc.
Ja bych nyni mel dostat zborenou P4 zpet z DE, predbezna cena za muj pad cca 13 kKc, ale zase to neni takova katastrofa, kdyz spadl v 53 km/h z cca 25 metru :? Ale menili toho hodne, byt to zvenci tak strasne nevypadalo... Byt jsem se pokousel o reseni v zaruce, take jsem nepochodil, argumentoval jsem letovym logem a videem z letu, ale bohuzel. Mou zahadu uzavreli s tim, ze to byla chyba pilota. Moje prvni velka po cca 3 letech :(
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1176 Příspěvek od MarkAurel »

Log som im posielal pekne je vidiet tie chyby vopred sa o moznej vyrobnej chybe neda vediet, neviem kde sa na nich obratit a ci brat teda platit za toho akoze noveho.
romko1

#1177 Příspěvek od romko1 »

MarkAurel píše:Log som im posielal pekne je vidiet tie chyby vopred sa o moznej vyrobnej chybe neda vediet, neviem kde sa na nich obratit a ci brat teda platit za toho akoze noveho.

Ake chyby si videl v log subore? Pokial si pamatam resp. ak spracujem (bohuzial az po lete) udaje z kopterky, tak zistim aky mal signal RC, light bridge, GPS, kompas, kolko amperov si potiahol, ale ze by mi to hlasilo chybu vinutia, resp. bliziacu sa katastrofu..to asi nie....podla mna to je jasny dovod na uznanie reklamacie. Ak zlyha striedavy motor, ktory je skoro "neznicitelny" tak nasleduje pad kopterky... bohuzial zbavuju sa zodpovednosti, a takymto pristupom budem velmi silno rozmyslat ci zostanem pri znacke DJI.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1178 Příspěvek od MarkAurel »

Appka hlasila chybu kompasu a este nieco vsak to sem mozem hodit, no je jasne za ma nastvali keby aspon vymysleli normalny dovod ale z rozmlatenym strojom lietat po havarii? A je v zaruke a ziadaju 460€ to naozaj ak nemas zaplatene za tu Care sluzbu tak ta maju na haku.
Přílohy
IMG_20161029_121714.jpg
20161011_204343.jpg
Screenshot_20161101-131039.png
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1179 Příspěvek od VSCharlie »

Mám trochu trapný dotaz.. :oops:
Jedná se o tablet Nvidia Shield K1 a jeho připojení přes HDMI k brýlím.
I když vím že to sem přímo nepatří, tak někteří by mi mohli pomoct, protože (jak jsem se zde dočetl) dotčné zařízení používají.

V tabletu jsou dva módy.
1- Duplikace obrazu z tabletu přes HDMI
2- Druhý mód zhasne tablet, o obraz i zvuk se stará pouze televize a o ovládání jak v prostředí androidu ....tolik citace.

Zkoušel jsem vše, ale obraz na brýlích (Dominator V2) mi nenaskočí.
Může mi někdo poradit?

Díky...
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1180 Příspěvek od MarkAurel »

Po mojich emailoch odoslanych na dji support a vyse tyzdna ziadnej odpovedi dnes dosiel email ze po dvoch presetreniach uznavaju reklamaciu a oprava bude v ramci zaruky teda bez pozadovanej platby 460€.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1181 Příspěvek od VSCharlie »

Konec dobrý - všechno dobré...
Gratuluji k (neobvyklé) výhře nad lidskou blbostí.. :mrgreen:
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1182 Příspěvek od zskal »

VSCharlie píše:Mám trochu trapný dotaz.. :oops:
Jedná se o tablet Nvidia Shield K1 a jeho připojení přes HDMI k brýlím....
...

Já se tedy nemůžu vyjádřit k těm brýlím protože je nemám, ale k Nvidia Shield K1 běžně připojuji přes HDMI externí monitor právě tou duplikací obrazu a nemám s tím nejmenší problém...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
gardenroute

#1183 Příspěvek od gardenroute »

VSCharlie píše:Mám trochu trapný dotaz.. :oops:
Jedná se o tablet Nvidia Shield K1 a jeho připojení přes HDMI k brýlím.
I když vím že to sem přímo nepatří, tak někteří by mi mohli pomoct, protože (jak jsem se zde dočetl) dotčné zařízení používají....Zkoušel jsem vše, ale obraz na brýlích (Dominator V2) mi nenaskočí.
...
Já mám Domy HD2ky, a na HDMI se mě také jen tak něco nerozběhne :( , což FS někde i potvrzuje. Chodí mě bez problémů HDMI (1080p) z LB modulu v kontroleru, ale např. HDMI z Legrie (Canon HD kamera) nenaskočí, ani z jiného podobného zdroje. Už jsem to dříve také řešil, ale protože mě to z Phantoma jde, tak jsem to dále zatím neřešil. Pokud máš P3P/A, je jistě vhodnější, elegantnější a spolehlivější použít ten dodatečný DJI HDMI modul, kterým se vymění ten original v kontroleru z fabriky (cca 100 EUR) :D
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#1184 Příspěvek od VSCharlie »

Tak jsem trochu (HODNĚ) pátral..

Na všech fórech, kde se FS Dom.V2 a HDMI propojení s DJI Phantom řešilo, jsem se v podstatě dočetl následující.
- Není to jenom můj problém, ale všech majitelů VF Dom. V2.
- Údajně FS V2 s Phantomem V3 přes HDMI spojit nelze (mimo FS HD,V3, atd..), protože nezvládnou zobrazit rozlišení, co ze zdroje leze.

Jako příklad uvádím jednu z mnoha více-méně podobných odpovědí..
"Based on the experience of Inspire pilots that I have talked to the FS Dominator V2's will not work with the P3 HDMI board.
Yes, the Dom V2's do have an HDMI style input, however they do not support the native 720p resolution that the P3 produce
."

Strana 10 manuálu k brýlím.
HDMI: Supports 720x480
Battery: 1000mAh, 7.4V lithium polymer
Interface: 3.5mm AV in/out port
atd...
Jinými slovy, i když se v manuálu dočtu že podporují HDMI s 720p, ve zkutečnosti to nezvládnou a tedy stojí za.....

Podle výše uvedeného je tedy zbytečné kupovat nový modul s HDMI do vysílače, stejně by to s FS V2 nefungovalo.. :(
romko1

#1185 Příspěvek od romko1 »

MarkAurel píše:Po mojich emailoch odoslanych na dji support a vyse tyzdna ziadnej odpovedi dnes dosiel email ze po dvoch presetreniach uznavaju reklamaciu a oprava bude v ramci zaruky teda bez pozadovanej platby 460€.

To nepotrebuje ziaden dalsi komentar... Blahozelam.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“